A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
30 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
207
Сител и канал 5 имам приметено дека сецкаат ама сител најмногу дали е до оне сигналот или е до телевизиите

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.595
Поени од реакции
953
Колку пакети на интернет имаат Оне? И кој им е најбрзиот? И најнормално, дали е стабилен? :)
Само интернет: http://one.mk/internet-za_doma-tarifni-modeli.html
Пакети (ТВ,Нет и телефон): http://one.mk/paketi-so-uslugi.html

Се зависи во кој град или населба си, најдобро распрашај се таму кај што живееш, не е секаде исто. Пример кај мене во Струга е супер, стабилен и брз (макс 5,5-6мб)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.106
Поени од реакции
1.385
Fix/Net/TV Promo

Одберете совршен пакет за вашиот дом, со три услуги и само една претплата. ONE ви нуди промотивен пакет Fix/Net/TV Promo со кој добивате:
  • фиксна линија со неограничени разговори кон сите мобилни и фиксни броеви на ONE
  • неограничен интернет со супер брзина до 10 Мbps
  • најпопуларната дигитална телевизија BoomTV со 2 бесплатни уреди
  • лаптоп за 0 денари
  • бесплатен Wi-Fi рутер за безжична интернет конекција
Плус, бесплатно можете да го префрлите вашиот постоечки фиксен број во мрежата на ОNE.
Понудата со лаптопот е промотивна и достапна со договор на само 24 месеци. Понудата е достапна за сите приватни и бизнис корисници.

Целосната понуда на лаптопи погледнете ја тука.

http://one.mk/promotivni_paketi.html

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
koja luzerska kompanija. A be se znae sto mu se pravi na slovenec. Se placka do nemilost. Podaleku od slovenski firmi. Go ispusija vo Bugarija - Merkur im propadna, vo Grcija probaa i debelo se zeznaa.
Aman od takvi skapani firmi kako ONE. Boom TV nejkam da smislam. Najmnogu prevari praat so ponudite.
Se znae sto e dobro i eftino - VIP.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
koja luzerska kompanija. A be se znae sto mu se pravi na slovenec. Se placka do nemilost. Podaleku od slovenski firmi. Go ispusija vo Bugarija - Merkur im propadna, vo Grcija probaa i debelo se zeznaa.
Aman od takvi skapani firmi kako ONE. Boom TV nejkam da smislam. Najmnogu prevari praat so ponudite.
Se znae sto e dobro i eftino - VIP.
Си ја грешал темата бе.Ја колку знам Вип немаат понуда за телевизија ни па за интернет ни фиксен.
А по чему е Вип добар? По катастрофалната мрежа или по наградните игри??
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 14:56 ---
Fix/Net/TV Promo

Одберете совршен пакет за вашиот дом, со три услуги и само една претплата. ONE ви нуди промотивен пакет Fix/Net/TV Promo со кој добивате:
  • фиксна линија со неограничени разговори кон сите мобилни и фиксни броеви на ONE
  • неограничен интернет со супер брзина до 10 Мbps
  • најпопуларната дигитална телевизија BoomTV со 2 бесплатни уреди
  • лаптоп за 0 денари
  • бесплатен Wi-Fi рутер за безжична интернет конекција
Плус, бесплатно можете да го префрлите вашиот постоечки фиксен број во мрежата на ОNE.
Понудата со лаптопот е промотивна и достапна со договор на само 24 месеци. Понудата е достапна за сите приватни и бизнис корисници.

Целосната понуда на лаптопи погледнете ја тука.

http://one.mk/promotivni_paketi.html
Чекај чекај..дали добро разбрав дека лап топот е гратис или ми се причинува?

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
VIP e najdobar zatoa sto e najeftin.
ne mi treba televizija imas mnogu alternativi so kalovska koja e top,
internet imas od telekabel, najeftin i najdobar.
Sto tolku nudi skapaniot One. Od vtor operator stana tret i uste 10 godini nema da moze da gi stigne VIP. A za T-lopovite da ne praime muabet.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Sto tolku nudi skapaniot One. Od vtor operator stana tret i uste 10 godini nema da moze da gi stigne VIP. A za T-lopovite da ne praime muabet.
Во шо е најефтин ВИП? Ако закасниш 3-4 дена со плаќањето на сметката одма го исклучват па за да ти го приклучат пак треба да платиш таму казна незнам колку беше 200 - 300 денари.
Според мене ОНЕ се најдобри, само драпат работа последниот месец со таа наградната игра во која и да не пушташ пораки чапат по 35 денари денот ако не ја исклучиш.
Сепак ти си имаш твое мислење, ние наше и то е то :)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Site sakame da ne platime a da dobieme nesto. Kaj go ima toa kazi ?
Besplaten rucek nema

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Како што гледам лаптопот не е гратис, туку се доплаќа на сметката. Има за различен лаптоп различна цена.....

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Што е толку скап ОНЕ или збориш нешто на памет, види и спред ги цените со вип па после збори. не е ништо поскап од ВИП а има далеку, далеку поквалитетна мрежа.
Инаку две години имав број од ВИП, имаше милијон прекини, мрежа крш. Памтам лани пролета еден ден имаше целосен прекин кој траеше 4 саати и тоа во ударен термин во Ново Лисиче. Аколку сецкал разговорот, без број пати сум барал број од друг оператор за за да се разберам. Вип повеќе никогаш. Инаку т-мобиле (мобилна телефонија) е во постојан пад, вип стагнира, а оне расте тоа е реалната ситуација.
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 17:25 ---
Во шо е најефтин ВИП? Ако закасниш 3-4 дена со плаќањето на сметката одма го исклучват па за да ти го приклучат пак треба да платиш таму казна незнам колку беше 200 - 300 денари.
Според мене ОНЕ се најдобри, само драпат работа последниот месец со таа наградната игра во која и да не пушташ пораки чапат по 35 денари денот ако не ја исклучиш.
Сепак ти си имаш твое мислење, ние наше и то е то :)
само уште мрежа да имаат и добро ќе биде :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Site sakame da ne platime a da dobieme nesto. Kaj go ima toa kazi ?
Besplaten rucek nema
Не е решение икслучвање 2-3 дена после поминвањето на рокот за плаќање и то за една неплатена сметка за то да плаќаш редовно. Па и да платиш казна дека не си платил на време. Сигурно има причина за каснењето. Или ете нека го исклучват ама после да е бесплатно вклучвањето. Ние не добиваме ништо со то (ако е бесплатно вклучвањето) туку тие губат многу муштерии со то наплаќање.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Eftino i ubavo nema. Za sega VIP za parite e najdobar. Povikuvam na masoven bojkot na T-lopovite i prevarantite od one.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Eftino i ubavo nema. Za sega VIP za parite e najdobar. Povikuvam na masoven bojkot na T-lopovite i prevarantite od one.
Зошто збориш на памет? Оне е поевтин од вип поголемите пакети оне е поскап за 100-тина денари, а добиваш далеку поквалитетна мрежа која нема да те нервира и повеќе и поквалитетен интернет. Ако се земат по спореба цента и кавлитетот што го нуди вип прескапи се.

http://one.mk/TOTAL_tariff_plans.html
http://www.vip.mk/postpejd/tarifi-i-tarifni-opcii/tarifni-modeli

Kajgana Shop

На врв Bottom