A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
И јас имам Доксис 3 модем , и одам директно преку лан . Ај пушти спид тест со некој ДЕ сервер

Berlin GMBH...или така нешто беше.

Nuremberg (првиот сервер најгоре)

Цела вечер ме зафркава нетот, не мозев кошарката да ја гледам преку стрим па морав на ТВ.
Иначе освен кајгана што едвај ми ја отвара, друго несака или е пребавно :(

Цела вечер ме зафркава нетот, не мозев кошарката да ја гледам преку стрим па морав на ТВ.
Иначе освен кајгана што едвај ми ја отвара, друго несака или е пребавно :(

Извади го кабелот и повторно стави го во компјутер

Извади го кабелот и повторно стави го во компјутер
Го направив тоа уште пред да пишам тука на кајгана и не помогна :(
Како и да е, денес од сабајле нетот е добар и немам мака :)

А што е работава шо се шекнува нетов...Едно 5-10 секунди преку steam ми симнуваше со 3.5мб/с, а после си се врати на нормалното 1.3 мб/с :S
(серверот од каде симнувам е од Vienna)
--- надополнето: 9 септември 2013 во 17:21 ---
Еве го пак се шекна, уште поише сеа...Што е најчудно не е тоа баг до стимот, туку навистина рипа брзината...И со NetMeter мерев само не го штракнав го изгасив од возбуда :D
nvTJKhe.png

По склучување на договор, брзи се со инсталација или се чека 2-3 недели ?

Јас колку што знам, најмногу 7 работни денови. Кај мене дојдоа за 6 дена :)

Сега работат многу брзо 3-4дена,а јас коа ставав од кабелтел чекав 22дена + тој месец ми беше платен однапред:facepalm::facepalm:

Само да си ја пишам маката и тука, не за друго туку да можам да се потцетам што ми се случувало пред да одам да потпишам нов договор.
Од четвртокот па наваму немам интернет и телефон, до завчера немав воопшто, вчера дојде и беше полустабилен и отсабајлево ја имам пак истата мака :(
Бев и до Близоо, ми рекоа дека имале проблеми со свитчот на нашата улица и дека наводно работеле на проблемот а за таа сметка јас овие денови си чесно си плаќам за мобилен интернет :facepalm:

Ме кака интернетов нешто. Јутуб клипчиња поврзо течат од што се полнат.
Единствен сум или има уште некој проблеми?

Ме кака интернетов нешто. Јутуб клипчиња поврзо течат од што се полнат.
Единствен сум или има уште некој проблеми?
Ако си Скопје Север (Чаир) или од Бутел, имаш проблеми. Тие два региони имаат проблем неколку дена по ред.

Ако си Скопје Север (Чаир) или од Бутел, имаш проблеми. Тие два региони имаат проблем неколку дена по ред.

Јас сум од Центар (Дебар Маало) и пак иам проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom