A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум од Центар (Дебар Маало) и пак иам проблеми.
Е тогаш незнам, јави им се, до 22:00 работат.

--- надополнето: 17 септември 2013 во 19:33 ---
Драчево исто :гомце:

Вртев 5 патиу роок од 1 саат. Резултатот ист, линиите се зафатени :tapp:

Се јавив, една од жените која беше на линија кажа дека имало голем проблем со брзината, па администраторите тоа се обиделе и најверојатно го средиле.

се слушаат гласнини дека близу ќе го продавале на некоја бугарска компанија?

Луѓе помагајте, ставив близу интернет и сега се наместив некако магично проработи ама проблемов ми е, рутерот не го чита ни во wireless во лаптопот ниту пак преку жица, само го вчитува директно од модем ако жицата ја пуштам во лаптопот, а преку рутер ни wireless ни ништо не работи, да не треба посебно да се конфигурира рутерот што да правам?

Луѓе помагајте, ставив близу интернет и сега се наместив некако магично проработи ама проблемов ми е, рутерот не го чита ни во wireless во лаптопот ниту пак преку жица, само го вчитува директно од модем ако жицата ја пуштам во лаптопот, а преку рутер ни wireless ни ништо не работи, да не треба посебно да се конфигурира рутерот што да правам?

во мy network places отвориго рутерот, ке се логираш со јузер нејм админ и пасвор админ и ке идеш на quick settup нешто ке видиш зависи што рутер и ке треба да има clone pc adress ке стиснеш на тоа и ке работи

во мy network places отвориго рутерот, ке се логираш со јузер нејм админ и пасвор админ и ке идеш на quick settup нешто ке видиш зависи што рутер и ке треба да има clone pc adress ке стиснеш на тоа и ке работи

Фала многу, до некаде помогна ова - воглавно го средив.

Здраво

Пред да одам и да купам рутер од анхоч, ми треба еден совет, каков рутер да земам, имам интернет од близу со DOCIS сега за сега го користам модемот Cisco на близу што ми го ставија. Во модемот влага мрежен кабел како на сликата. Е сега како што можам да приметам на другите рутери нема таков контектор за да го врзам тој кабел, дали е можно да користам рутер?

Фала

Последниве 2-3 дена интернетов во Чаир е неподнослив. Една песна од YouTube неможеш да пуштиш, а не пак некоја страна да ти отвори. Штета... а предходно леташе интернетот :(

Последниве 2-3 дена интернетов во Чаир е неподнослив. Една песна од YouTube неможеш да пуштиш, а не пак некоја страна да ти отвори. Штета... а предходно леташе интернетот :(
И јас сум од Чаир ама немам проблем (засега). Јави се, пријави проблем може ќе го средат.

И кај мене е шарен нетов оваа недела, вчера и денес е добар ама пак не го користев долго и можно е пак да имало некои проблеми :)

3007425041.png

Подобар нет сум немал во мојот живот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom