A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
psyside не го лажи, тебе со врски ти го пуштија унапред..

И јас сум од таму, некни пред да тргнам на одмор немаше од 12 до 3 имаа квар некој а и денес немале така ми кажа сестра ми, јас на одмор сум, некој проблем има у населбава.
Не е само во ѓорче...ја од центар сум и исто ми снемува нет

Неам пакет од 20мбпс :D Иам пакетот тој што е Фиксна телефонија + интернет 8мбпс download со 200 гига... Значи поправило би требало да симињам со ~820кб/с...Ова никад не дошло испод 1 мегабајт у секунда :)
Да, на ЛАН...

леле шо читам

па сите оператори ти викаат пример - ДО 10 мбпс а овие се обратни над 10 мбпс,или тој од 50 Мбпс можи и до 100 да оди (ако си на Лан,за на модем изгледа не важи)

бегам јас,тука не отворам повеќе во оваа тема :(

Нетов денес ребра. Брзина скоро ич, и си паѓа нешто последниве 2-3 саати.

Нетов шизна...вчера остаив да се сидува Microsoft Office на замунда, сидуваше со брзина над 350кб/с, а коа симнуваше симнуваше со 3,2мб/с..
Ај тоа, него ја шо иам стар PC, остаам да се симиња тоа и да си пуштам една песна, одеднаш се успорува download-от со причина: Disk Overloaded 100% (на уторент доле во прозорчето)...Гасам све остаам само уторент и пак се накачува брзината..

Заклучок децааа: Доколку имате ќумбе од PC дома, не правете ништо кога симнувате со Cabletel нетов, компјутерот има маста од тоа деловите да си ја извади :D

Нетов шизна...вчера остаив да се сидува Microsoft Office на замунда, сидуваше со брзина над 350кб/с, а коа симнуваше симнуваше со 3,2мб/с..
Ај тоа, него ја шо иам стар PC, остаам да се симиња тоа и да си пуштам една песна, одеднаш се успорува download-от со причина: Disk Overloaded 100% (на уторент доле во прозорчето)...Гасам све остаам само уторент и пак се накачува брзината..

Заклучок децааа: Доколку имате ќумбе од PC дома, не правете ништо кога симнувате со Cabletel нетов, компјутерот има маста од тоа деловите да си ја извади :D

Оди во опции на торент програмот имаш опција да зголемиш меморија на клиентот за да не ти прави диск оверлоад.

Да прашам имам пакет од кејбтел нет + тел + тв и сеа на тоа ППВ каналите што се за филмови како да видам кои филмови ке ги даваат, не ми се иде до кејблтел да зимам ливче со програма ако знае некој нека пише ;)

Да прашам имам пакет од кејбтел нет + тел + тв и сеа на тоа ППВ каналите што се за филмови како да видам кои филмови ке ги даваат, не ми се иде до кејблтел да зимам ливче со програма ако знае некој нека пише ;)

Замисли... имале на веб страницата, кој би рекол. http://cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=PPVpaketi

koja naselba bese?
eve dracevo skoro 1 mesec bezz problemi sve e ok
Ја сум во Карпош 4, до Вардар.
--- надополнето: Jul 23, 2011 9:39 PM ---
Сијаличките светат нормално, нет нема. Рестартирам Модем, рестартирам рутер, нетот се враќа.
После 20-30 секунди нетот го снемува.

п.с. Додека отворив кајгана, темава и напишав мислењето, помина околу 1 мин. Стиснав ИСПРАТИ МИСЛЕЊЕ, ама немаше никаква реакција. Па морав пак да рестартирам за да го пратам ова.

--- надополнето: Jul 23, 2011 9:39 PM ---
Сијаличките светат нормално, нет нема. Рестартирам Модем, рестартирам рутер, нетот се враќа.

п.с. Додека отворив кајгана, темава и напишав мислењето, помина околу 1 мин. Стиснав ИСПРАТИ МИСЛЕЊЕ, ама немаше никаква реакција. Па морав пак да рестартирам за да го пратам ова.

Леее гадна ствар :S Па јави им се и кажи им го убаво проблемот :)

Истиот проблем го имав и јас, им се јавив едно 20 пати за 3 дена и го средија изгледа, сега ми паѓа најмногу 1 на ден :)

Се јавив пред малце ваму и ми вика нешо софтверски проблем некој. Ќе дадам да се среди.

Каков е тој софтверски проблем?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom