A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Јас до пред еден до два месеца бев со интернет преку ОНЕ и споредбено интернет услуга меѓу CABLETEL и one e kako Eвропа и Африка.Тоа подразбира цена квалитет благовремено решавање на проблем евентуален со интернет и слично.Живеам на Марко Крале бр.29 и им давам целосна подршка,ако продолжат вака со интернет услугата ќе бидат компанија бр.1 во Македонија зборам за интернетот а за дигиталната е сосема спротивна приказна но за тоа другпат а еве ви сега колку ми е брзината на интернет мерена преку рутер wireless
1403484819.png

Лимитот за сите го тргнале или? Зошто јас дома сум на тој 8/150, татко ми вика дека 170 имаме потрошено и брзината шиба, абер нема од опаѓање.

Лимит више нема дури ни за тие шо се на стари пакети.Ја го иам тој истиот(8/200, не е 150 :) ) и нема лимит.

ОК е сега е средено, уств. не сега тоа беше само неколку минути немаше фб...ресетирав рутерот и топ беше :D

Дечки, ај една мала иницијатива да направам :)
Сите коишто сакате и можете регистрирајте се на speedtest.net и секогаш кога тестирате рејтирајте го кејблтел со 5ка оценка, да има поголем average од t-home...Моментално т-хоум имаат 3.1, а кејблтел 3.0..

Мислам дека прифаќа рејтинзи и без да си регнат, како и да е - не заборавајте да кликнете 5 ѕвезди, да докажеме кој интернет е најфер со цените!

моментално сум на т-хоме,но доколку се јавам пример понеделник за колку време ке дојдат да ми инсталираат опрема од cabletel и да го пуштат нетот и тв во употреба?

моментално сум на т-хоме,но доколку се јавам пример понеделник за колку време ке дојдат да ми инсталираат опрема од cabletel и да го пуштат нетот и тв во употреба?
Во која населба си?

кисела вода
Ондак нека ти одговори некој што е од таму. Јас сум од Ново Лисиче и кај мене имаат поставено мрежа низ цела населба, треба само да кажеш дека сакаш да бидеш нивни корисник, доаѓаат за неколку дена (некогаш и следниот ден, зависи од зафатеност), те конектираат и имаш интернет.

Ондак нека ти одговори некој што е од таму. Јас сум од Ново Лисиче и кај мене имаат поставено мрежа низ цела населба, треба само да кажеш дека сакаш да бидеш нивни корисник, доаѓаат за неколку дена (некогаш и следниот ден, зависи од зафатеност), те конектираат и имаш интернет.
имаат поставено и тука само ме интересираше за колку време ке имам нет

имаат поставено и тука само ме интересираше за колку време ке имам нет
Па ти викам, за неколку дена. Ама на пример ти ако пријавиш денес за интернет, најверојатно ќе имаш во среда затоа што понеделник и вторник се неработни.

^ Какви неколку дена, ако све е наместено (ако живее во зграда у Кисела Вода), т.е. сандачињата ако се подесени, мрежа ако има во нив (трепкаат, се гледа навечер); доаѓаат да монтираат истиот ден од кога склучи договор...Кај мене така направија (живеам во Топанско Поле), али како и да е нема да ги чекаш со недели или денови ;)

Штета што имам спор PC па додека лоудира флешот и додека ја кешне страната ќе ми рикне попрво :D
ЕДИТ: Спам спам спам :D
pingkonidi.jpg

Не сум во зграда во куќа сум,aма нема проблем и да потрае неколку дена само да не биде повеќе од недела

Пингов се шизна :D
1415096516.png

Еве кон бугарскиот кејблтел колку пинг иаме :D (blizoo)
1415106202.png

Мерено пред малку...споро е зотоа што симнував еден филм (со 2 мегабајти во секунда)...
Иначе обично мерењата ми се по 18-19Mb/s...
А го имам пакетот што е 600 денари (200гб/8мбпс + телефонија)
Шо е интересно, никад не ми симнувало со 800кб/с, секад ишло над 1 мега :D

(лан корисник)

А еве сеа тестирав пак и се крена брзината :D
1415517502.png

А еве сеа тестирав пак и се крена брзината :D
1415517502.png
Јас планирам да ставам CableTel интернет, живеам во населба лисиче ако може некој кој што е од овој реон да каже каков е нетот.

П.С : Те цитирам за да ми кажеш што пакет користиш :) и дали е стабилен нетот бидејки ако е вака уште одма се префрлам.

Позз

@Mugen^
Го користам пакетот 8мбпс download, 200GB трансфер..ЛАЖАТ! Даваат дупло поголема брзина (понекогаш 2.5х поголема :D) :D. Никад не сум симнувал со 800кб/с, секад сум симнувал со над 2мб/с...

@Јаневски
Да, на ЛАН пакетите, реон Топанско Поле

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom