A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене до пред малце зафкаваше нетот...Сега е сосема во ред. И јутјуб и спидтест и торенти..
Кај ова ми требаше баш мислевме да се префрлиме на поскапиот пакет, види каква lite антиреклама ни направија :D

мамицата у пичка да им ја изебам.

t1CGZHh.png

ќе ти падне на сред даунлаод, не се ни обидувај.

Море мене одамна ми заврши договорот и не одам да го продолжам, го оставам автоматски да се продолжи од месец во месец. Ако продолжат вака ако сакам да сменам нема потреба да плаќам пенали.

Се среди кај некој интернетот или сеуште има проблеми.Гледам торент тешко иде повеќе од 400кбпс не крена а нормално е над 1.6мб.Дали е кај повеќето овака или само кај мене или во околинава (Чаир,Топанско)Знам дека немаше преска телевизија али интернет имаше али дека не симнував ништо цел ден па сега ми текна па видов дека има проблеми.Пробав со рестарт и на модемот и на рутерот исто е?

Вчера ни форумов не го отвараше, сега одвај. Претежно проблеми со сајтови хостирани од Македонија.

Еве и денеска нешто не е во ред.Торентите тешко идат и максимум со најдобри сидери крева до 1.1мб доунлоад а креваше уште пола повеќе.Некој од околинава(Чаир Топанско,Север) да пише како е кај нив?

Еве и денеска нешто не е во ред.Торентите тешко идат и максимум со најдобри сидери крева до 1.1мб доунлоад а креваше уште пола повеќе.Некој од околинава(Чаир Топанско,Север) да пише како е кај нив?

Пошто го имам пакетот 8мбпс максимум ми е 1.1 мб/с, што и така e...Немам проблеми. Вчера имав, ама денес не

Пошто го имам пакетот 8мбпс максимум ми е 1.1 мб/с, што и така e...Немам проблеми. Вчера имав, ама денес не

Јас имам трипл пакет со 10мб нет али секогаш брзината беше поголема зошто преку торенти симињав со 1.6мб во секунда а сега више од 1.1мб не иде.А чудно ми е што еве отидов да симнам од страната на линукс убунту зошто знам дека имаат најдобри сервери ми искача брзина доста поголема околу 1.9мб во секунда.Не знам како да го разберам ова.И не сум од вчера ако некој случајно помисли дека торентот не чини зошто симињам од најдобри сидери.

prtscrcaptureq.jpg

Јас имам трипл пакет со 10мб нет али секогаш брзината беше поголема зошто преку торенти симињав со 1.6мб во секунда а сега више од 1.1мб не иде.А чудно ми е што еве отидов да симнам од страната на линукс убунту зошто знам дека имаат најдобри сервери ми искача брзина доста поголема околу 1.9мб во секунда.Не знам како да го разберам ова.И не сум од вчера ако некој случајно помисли дека торентот не чини зошто симињам од најдобри сидери.

prtscrcaptureq.jpg
:)
Мр. Дени, ако видиш подобро на сликата, ќе видиш дека Убунтуто го симнуваш од нивен огледален сервер (mirror.blizoo.mk), односно симнуваш од локална мрежа.
Тие хостираат официјални огледала на неколку дистрибуции...
Инаку, прашав и кај повеќе пријатели во Штип - брзините им се вратени на номиналните вредности.

:)
Мр. Дени, ако видиш подобро на сликата, ќе видиш дека Убунтуто го симнуваш од нивен огледален сервер (mirror.blizoo.mk), односно симнуваш од локална мрежа.
Тие хостираат официјални огледала на неколку дистрибуции...
Инаку, прашав и кај повеќе пријатели во Штип - брзините им се вратени на номиналните вредности.

Ахааа :) Еве не ми текна да видам дека од нивни сервер симнувам :tapp: Значи умре тоа плаќам за 10мб брзина а имам 15мб :) У пм место да идеме напред сега идеме назад :)

Ахааа :) Еве не ми текна да видам дека од нивни сервер симнувам :tapp: Значи умре тоа плаќам за 10мб брзина а имам 15мб :) У пм место да идеме напред сега идеме назад :)
Денес имавме неколку часа целосен прекин во Штип (за прв пат по Септември 2011та). Причината - „пукната“ оптика. Средија за 4-5 часа, отприлика. Комшијата ми кажа дека поради невремето и поплавите во источна Македонија деновиве имале прекинати оптики на повеќе интернационални линкови. Затоа и ги вратиле брзините на номиналните (според договорот). По стабилизирање на состојбата, рече дека ќе вратат по старо. Се надевам дека така и ќе биде.

Ах луѓе ми текна да ја ѕирнам темава, гледам сите се жалите, не е само кај мене.. Од пред неколку недели интернетов е катастрофа, нестабилен упм.. Прво добри две недели цело време паѓаше, сеа не паѓа више али со брзиниве не знам што се дешава.. Вчера мислев на dial-up сум ништо не отвараше. Денес, торент симнав со 1.3 Mbps, ама еве сега видео од 3 ипол минути чекам еден саат да ми напуни. Драјвер за графичката симнува више 2 саати со 15 килобајти у секунда :facepalm:. Проверувам на спид тест, цело време варира, некад 0.7 Мbps, некад 11 Mbps, еве сега 6.48..
Што да кажам, еве некој ако ја чита темава и е со мислење да стаи Близу, не се ЗАЕБУВАЈТЕ, ГНАСНО ЌЕ СЕ ЗАЕБЕТЕ АКО ПОТПИШЕТЕ ЗА БЛИЗУ, БЕГАЈТЕ ОД ОВДЕ БРЗО!!!

Нема тука шо да ги хејташ, договорот си е тоа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom