A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Денес се тапа невидена, и се јавувам на таа и и кажувам дека ми се влече нетот последниве 2-3 часа, ми вика направи на спидтест да видиме брзината колкава е :pos: за тој ебан спидтест се фаќаат ко слеп за стап. Покажува тоа 12 а јас плаќам за 10 ми вика па ти даваме повеќе него што треба :eek: и викаат до рутерот ти е, а нема врска поврзав и преку модем и пак истото се случува. После ми вика сте направиле денес 8 гигабајти значи нема шанси да е споро. О боже мили и викам слушај јас мислам дека кажав дека последниве 2-3 саата ме заебава а не од после 00.00 вчера и не оваа упорна не е до нас а јас едвај отворам страни :pos: Дај нека доаѓа оптикава од Телеком побрзо овие се пролив божји.

Неписмените не разбираат дека Speedtest поготово со Скопје, ја мери брзината на линкот, не на интернетот...какви пациенти...

И јас се расправав за ова, му викам не ме занима Speedtest, ме занима брзина на сурфање, гледање на видеа, данлоуд...ја не сурфам на Speedtest :rolleyes:

Неписмените не разбираат дека Speedtest поготово со Скопје, ја мери брзината на линкот, не на интернетот...какви пациенти...

И јас се расправав за ова, му викам не ме занима Speedtest, ме занима брзина на сурфање, гледање на видеа, данлоуд...ја не сурфам на Speedtest :rolleyes:

Е ајде де, и тоа упорни, Скопје да се мерело, не друг град. Кој им кажа за странава кој ги запусте.

И кај мене се влече нетов во последните 2-3 саати :(

Што е Близо тука крив ако некои сајтови се ограничени со брзина ? што може тука тебе како пациент да ти помогне да сурфаш побрзо ?

Што е Близо тука крив ако некои сајтови се ограничени со брзина ? што може тука тебе како пациент да ти помогне да сурфаш побрзо ?

Не е до сајтовите до Близу е, не сум јас неписмен да незнам кога е проблем до нив, а кога е до одредена страна.

Aj kazete go brojot za prijavuenje na problem cel den neam net :-/

Sent from my spaceship using tapatalk intergalactic

Aj kazete go brojot za prijavuenje na problem cel den neam net :-/

Sent from my spaceship using tapatalk intergalactic
друже џабе ке пријавуваш не си само ти... цел бутел радишани и север немаат ни фиксна телефонија ни интернет од близу.. пошо немаше струка имаат некој јак дефект изгледа

Последните 3 дена нетот е катастрофа во Населба Лисиче, ако има некој од околината да каже како иде да знам дали да се дерам или да си средам ако е до мене.

Последните 3 дена нетот е катастрофа во Населба Лисиче, ако има некој од околината да каже како иде да знам дали да се дерам или да си средам ако е до мене.
Мери на спидтест :icon_lol:

Мери на спидтест :icon_lol:
Мерам со Берлин обично, и кога е добар нетот секогас мери 11-12Mbs сега мери со 4Mbs им се јавив првиот пат ми викаат се е во ред им викам не е од пред 3 дена нетот е катастрофа, вика не е до нас.

Мерам со Берлин обично, и кога е добар нетот секогас мери 11-12Mbs сега мери со 4Mbs им се јавив првиот пат ми викаат се е во ред им викам не е од пред 3 дена нетот е катастрофа, вика не е до нас.
Се шалев другар, не се мери на спидтест, т.е. може да се мери ама секој што има познавање од таа сфера не треба да го зема измереното како клучен показател. Види торент стави колку ќе спушта, дали видеа од youtube гледаш без проблем...:) тоа тие стандард си викаат дека не е до нив, поготово кога надвор врне.

Taпа е нетов во моментов.Јутубе неможи да подигне .Со еден збор “катастрофа“:)

Taпа е нетов во моментов.Јутубе неможи да подигне .Со еден збор “катастрофа“:)

Јутуб тешко го работи зошто иде од на Близоо серверите.... а Близоо изгледа имаат големи проблеми деновиве... интернетот не е со полна брзина а тв неме воопшто... ММЕ:mad:
.. инаку видеата од на пример dailymotion работат без проблем.
..сега пробував и со неколку торенти кои имаат бар по 1000 сејачи ..ама јок... едвај 3-4 мегабити.. неќе да мрдне повеќе...:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom