A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.075
Поени од реакции
5.996
Може сега од Blizoo почнале да се оправуваат, инаку порано Телекабел VS Кејблтел беше тепачки ВО БУКВАЛНА СМИСЛА
Znam za tepackite posebno za onaa kaj Leptokarija koga imase na site televizii vo nivnite vesti no toa e samo istorija i nisto poveke. Plus toa Telekabel e eden od partiskite sponzori na SDSM i so ogled na toa deka partijata e vo opozicija gi nema veke tie privilegii sto gi imase porano koga bea monopol vo cel Aerodrom,Novo lisice,Magjari,Centar i Kapistec.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Знам дека го фалам нетов, али сеа треба малце и да се искара :D
Вчера и завчера у ИСТО ВРЕМЕ ми снемува нет и немам до утринските часови. Им се јавив и рекоа дека ја “зајакнуваат“ инфраструктурата во Чаир и зотоа ќе има проблеми неколку дена со пингот, брзината и стабилноста на нетот...
Ја сакав да им кажам ама не прајте ништо топ си е нетот (пошо стварно ова почна ужасно да ме нервира паѓањава), али викам ај може уште подобар ќе биде :D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Знам дека го фалам нетов, али сеа треба малце и да се искара :D
Вчера и завчера у ИСТО ВРЕМЕ ми снемува нет и немам до утринските часови. Им се јавив и рекоа дека ја “зајакнуваат“ инфраструктурата во Чаир и зотоа ќе има проблеми неколку дена со пингот, брзината и стабилноста на нетот...
Ја сакав да им кажам ама не прајте ништо топ си е нетот (пошо стварно ова почна ужасно да ме нервира паѓањава), али викам ај може уште подобар ќе биде :D
Не малце него треба многу да се караат мамето нивно.Што е ова минута има нет минута нема и нет и телефон да не може човек ни да им се јави да ги праша што како е.Ако веќе работат нешто нека стават соопштение или на фејсбук нека пишат нешто.Премногу се несериозни во тој аспект.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не малце него треба многу да се караат мамето нивно.Што е ова минута има нет минута нема и нет и телефон да не може човек ни да им се јави да ги праша што како е.Ако веќе работат нешто нека стават соопштение или на фејсбук нека пишат нешто.Премногу се несериозни во тој аспект.
Им се јавив, кај мене нет нема али телефон има...Ми викаа првин да пробам директно со мрежен кабел у компјутер и да почекам 10 мин. и да видам...Пак исто :(
После го вратив у рутер кабелот за да можам да им се јавам и им кажав не чини...На крај ми кажаа дека ќе пратат екипа да видат што е проблем (со колегите...) и ќе ми се јавеле на телефонот...
Свашта еј!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Им се јавив, кај мене нет нема али телефон има...Ми викаа првин да пробам директно со мрежен кабел у компјутер и да почекам 10 мин. и да видам...Пак исто :(
После го вратив у рутер кабелот за да можам да им се јавам и им кажав не чини...На крај ми кажаа дека ќе пратат екипа да видат што е проблем (со колегите...) и ќе ми се јавеле на телефонот...
Свашта еј!
Почна да кукаш и ти а :icon_mrgr:
ја уште чекам на дефект, до сеа не се десило, рамно месец дена како користам па ќе видиме у наредни како ќе биде

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Свашта еј!
Мамицата нивна глупава.Изгледа не разбираат на кој јазик им се збори.Им се јави другар ми од Центар дека јас немав телефон а ни крај памет не ми иде од мобилен да ги барам бидејќи ретко кога дигаат на време телефон.Им кажал што како е проблемот му рекле исто како кај тебе да рестартира модем рутер се што имаш дома.Овој им рекол луѓе се е пробано нема ни телефон ни нет.Господине ние од овде ке удриме рефреш и се ке се стабилизира.Толку се глупави што и 10 луѓе да им се јават со истиот проблем на сите ке им кажат рестартирајте модеми рутери.Тешко за нас со овие од техничка.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мамицата нивна глупава.Изгледа не разбираат на кој јазик им се збори.Им се јави другар ми од Центар дека јас немав телефон а ни крај памет не ми иде од мобилен да ги барам бидејќи ретко кога дигаат на време телефон.Им кажал што како е проблемот му рекле исто како кај тебе да рестартира модем рутер се што имаш дома.Овој им рекол луѓе се е пробано нема ни телефон ни нет.Господине ние од овде ке удриме рефреш и се ке се стабилизира.Толку се глупави што и 10 луѓе да им се јават со истиот проблем на сите ке им кажат рестартирајте модеми рутери.Тешко за нас со овие од техничка.
Добро е тоа. Јас еднаш им се јавив, викам нема нет и дека пробав рестарти и ТАА ми вика да проверам дали ми е направено кај мрежната картица да зима автоматски IP адреси или сум пишал јас некоја адреса. Одам до таму, гледам наместено е автоматски, и кажувам, на автоматски е наместено и еве го одговорот: ЕПА СЕГА ТРЕБА ДА Е ВО РЕД :facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Почна да кукаш и ти а :icon_mrgr:
ја уште чекам на дефект, до сеа не се десило, рамно месец дена како користам па ќе видиме у наредни како ќе биде
Стрпи се... ќе биде, и тоа многу. :D

Ambasadorka.G

Poliglota
Член од
20 јуни 2009
Мислења
56
Поени од реакции
14
може да ми каже некој како да поставам мак адреса на лаптопот. да инсталирам нова интернет конеција. имам интернет од blizoo на компјутерот .но сакам да го користам на лаптоп без да купувам рутер.само на лаптоп да go koristam

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
може да ми каже некој како да поставам мак адреса на лаптопот. да инсталирам нова интернет конеција. имам интернет од blizoo на компјутерот .но сакам да го користам на лаптоп без да купувам рутер.само на лаптоп да go koristam
Стај го кабелот во лаптопот.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ете...по грешка сум ги клеветел...Не било до нив...До мојот скапан, ебан, курвински рутер од АМЦ било...Се испобркал со MAC адресите.
Се јавив повторно и еден толку убаво ми објасни и ми помогна, што вие како што викате КАТАСТРОФА ИМ СЕ ТЕХНИЧКА, ја баш спротивното го мислам...Женските у техничка не им се добри, машките ги бива...Како значи овој убаво ми помогна да подесам алал да му е..

А ја више рутеров само у канта!

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.205
Поени од реакции
8.298
Ете...по грешка сум ги клеветел...Не било до нив...До мојот скапан, ебан, курвински рутер од АМЦ било...Се испобркал со MAC адресите.
Се јавив повторно и еден толку убаво ми објасни и ми помогна, што вие како што викате КАТАСТРОФА ИМ СЕ ТЕХНИЧКА, ја баш спротивното го мислам...Женските у техничка не им се добри, машките ги бива...Како значи овој убаво ми помогна да подесам алал да му е..

А ја више рутеров само у канта!
Све е тоа безпотребно плукање по Близоо, викаш они криви, а у ствари ти си бил, тс твојот ебен Рутер од АМЦ :D..Али ти не си единствен вака што прави ги има еден куп што се жалат и мислат дека е до Близоо, ау ствари вие сти си сами криви. Ете еден случај колешката од работа стави рутер, и наместив пасворд на вирлессот, и го заборавила, пошто предтоа ми вртела мене а не ми добила, се јавила во Близоо и една тетка и се јавила, да и го кажат кој е пасвордот на вирлесот :D незнам што и кажувала она ми објаснуваше ама не ја разбрав, и така другиот ден на работа ми вика се јавила во БЛизоо, и викам што има Близо со пасвордот кога јас го наместив на вирлесот, и ми вика после лее брука па јас уште се расправам, тоа е тоа прво погледнете да не е до вас грешката, па после судете.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
И јас исто не им придавам некое големо значење на овие што вреѓаат по техничката подршка, кога од лично искуство знам дека сите мои разговори со нив досега биле како што доликува. Т.е. им се јавувам, најкултурно им кажувам да проверат зошто немам интернет, проверуваат, ако е до нив ќе ми кажат "имаме дефект во тој реон, до крајот на денот ќе се оправи", ако е до мене ќе ми кажат "од наша страна покажува дека имате интернет, пробајте рестартирајте го рутерот". И стварно е до тоа. Ми се има десено 2-3 пати ова со рутерот, стварно беше до него. Требаше да се рестартира и имав интернет после тоа.
Исто така кога ми требаше да мењам MAC адреса само им ја кажав новата, ја внесоа во систем без никакви проблеми и за неколку минути бев на новата МАС адреса.

Затоа, пред да ги вреѓате операторите на форум - проверете да не е стварно до вас.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
ко
Кога нема нет нема ни телефон за да неможе да им се јавиш да ги замараш сето тоа тактички. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom