A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Од нив користам друже, погледни наназад постови од мене....интернетот е лудница, симнува со 9 мегабајти во секунда со исто толку и качува, стабилност 10/10, затоа велам се чудам како некој толку имаат пролеми, јас мана да сакам не можам да им најдам.
арте си остана на пакетот од 50 мбит ЛАН така? знам дека користеше 50 ама тие и 70 ти даваа за тие 15-20 дека од прошлиот месец оти имаше проблеми некои

дека велеше ќе останиш на 10 мбит дури не ти заврши од т шит или ти се заубај со 9 мб да спушташ а? :)

и стварно дајте мајка му стара фалете ги за да имаат воља да се шират по секој град а не само плуќање а тие шо имаат проблеми сигурно користат стара мрежа од претходните операторчиња или се мал број а најголемиот дел задоволни корисници или немаат време или не се регнати тука за да ги фалат

еееееј по близу плукаат ами за телекабел шо да речиме?

вака т хоме можат да се креваат во облаци и да ги зголемат цените а и да го намалат лимитот оти се најдобри и ќе не стрижат до крајот на животот :mad:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Веќе 2 недели имам срање нет ...на секои 5 минути ми паѓа ...пред некој ден се јавуем во техничка поддршка да пријавам што се случува и таа к****та ми вика дека ниту еднаш ми нема паднато нетот...а јас немав нет во тој момент...да ти ебам поддршката да ти ебам....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Веќе 2 недели имам срање нет ...на секои 5 минути ми паѓа ...пред некој ден се јавуем во техничка поддршка да пријавам што се случува и таа к****та ми вика дека ниту еднаш ми нема паднато нетот...а јас немав нет во тој момент...да ти ебам поддршката да ти ебам....
Остај што лажат туку и будала при здрав мозок те прават! :mad:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Штом не коментирам, за мене засега се ок :) Осим тоа што пишав претходно проблем за една вечер, досега она што сум потпишал, сум го добил.
Торенти симнува со 1.5-2 Мб во секунда...дури не е ни интересно више да симињаш, нема драматичност :( и исчекување од 1-2недели додека симнеш една 5-6г игра. Само нека продолжат во тој правец (нормално, во реони каде се жалат на слаба техничка вослучајот со Мезнаеш и Горанзоран, да подобрат квалитет на реакција), да не им удри слава во глава (y)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
арте си остана на пакетот од 50 мбит ЛАН така? знам дека користеше 50 ама тие и 70 ти даваа за тие 15-20 дека од прошлиот месец оти имаше проблеми некои

дека велеше ќе останиш на 10 мбит дури не ти заврши од т шит или ти се заубај со 9 мб да спушташ а? :)

и стварно дајте мајка му стара фалете ги за да имаат воља да се шират по секој град а не само плуќање а тие шо имаат проблеми сигурно користат стара мрежа од претходните операторчиња или се мал број а најголемиот дел задоволни корисници или немаат време или не се регнати тука за да ги фалат

вака т хоме можат да се креваат во облаци и да ги зголемат цените а и да го намалат лимитот оти се најдобри и ќе не стрижат до крајот на животот :mad:
Нема бато, ми заврши компензацијата немам веќе пакет од 50 мегабити, што во пракса идеше до 90 мегабити, ради што чекав подолго време да ми се пушти интернет, сега чекам да заврши договорот со Телеком па да накачам, иначе изненадувањето е што, по договор сега јас треба да користам 6 мегабити download со 1 мегабит upload нооооо за моја среќа не е така :)
на спид тест ми вади 20 мегабити, во пракса на торент ми дава 3 мегабајти и сето тоа за 500 денари :)
али пошто сум манијак за интернет и малце ми се :D , во март одиме повторно на 50 мегабити ...
еве спидтест

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Вака сега гледам се жалите од операторките ... Ко че се јавите кажетему екипа да ви прата ако имате проблем... Незнам зошто се жалите од операторките шо ви се тие криви ко и самите појма немаат од интернет и мрежи па камоли да ви го реша проблемо. Тие освен слушалката да ја крена друго ништо незнаат истото е и со вработените во наплатните центри..

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.921
Од нив користам друже, погледни наназад постови од мене....интернетот е лудница, симнува со 9 мегабајти во секунда со исто толку и качува, стабилност 10/10, затоа велам се чудам како некој толку имаат пролеми, јас мана да сакам не можам да им најдам.
извини другар читам дека си задоволен и дека не наоѓаш маана и чисто за инфо онака да те прашам во која населаба или општина живееш оти си мислам можеби да е квалитетот за поврзување интернет мрежи односно некои одредени реони се задоволни,а некои незадоволни:)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
извини другар читам дека си задоволен и дека не наоѓаш маана и чисто за инфо онака да те прашам во која населаба или општина живееш оти си мислам можеби да е квалитетот за поврзување интернет мрежи односно некои одредени реони се задоволни,а некои незадоволни:)
Токму така. Во некои населби инфраструктурата на мрежата е далеку подобра одошто во други. Така, во мојата Населба или воопшто во цел Чаир мислам дека нема никаков драматичен проблем со интернетот. Факт за тоа збори дека и е една од најновите инфраструктури (сите додека имаа интернет и дигитална од кејблтел тогаш, ние немавме) и зотоа не воведоа у ЛАН зона, исправете ме ако сум грешка, али мислам дека ние бевме најзадните - и според тоа мислам дека имаме најстабилна мрежа.

Тоа не е добро, бидејќи на други реони, има луѓе што плаќаат за ИСТА цена како и ние, само што ние добиваме Crazy брзини, а они не, што навистина е жално и ако се ставам самиот себеси во таква ситуација, богами и те како ќе попиздуев по форуми (не само на овој)....

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Токму така. Во некои населби инфраструктурата на мрежата е далеку подобра одошто во други. Така, во мојата Населба или воопшто во цел Чаир мислам дека нема никаков драматичен проблем со интернетот. Факт за тоа збори дека и е една од најновите инфраструктури (сите додека имаа интернет и дигитална од кејблтел тогаш, ние немавме) и зотоа не воведоа у ЛАН зона, исправете ме ако сум грешка, али мислам дека ние бевме најзадните - и според тоа мислам дека имаме најстабилна мрежа.

Тоа не е добро, бидејќи на други реони, има луѓе што плаќаат за ИСТА цена како и ние, само што ние добиваме Crazy брзини, а они не, што навистина е жално и ако се ставам самиот себеси во таква ситуација, богами и те како ќе попиздуев по форуми (не само на овој)....
Исто така и во Ѓорче интернетов е топ,одкако ставив пред еден месец никако да падне и да се намали брзината.Ми рекоа дека блиску до мене имаат донесено оптика па и може заради тоа да е одлична мрежава.Прашајте вие кај што имате проблеми дали имаат оптика пуштено или не,може тоа е проблемот.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Колку се доплаќа месечно за ХД ресивер? 100 и нешто мислам дека беше ако не се лажам. За договор ми рекоа дека не треба да правам нов, туку стариот да ми седи. Не се менувало договорот. Така ми рече девојката прееска во Близу кога плаќав 3 саати сметките. (како распашана команда се тие девојчињата таму, едната работи другата пишува на тефтерот и не можела да ги услужи муштериите)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.155
Поени од реакции
8.214
Колку се доплаќа месечно за ХД ресивер? 100 и нешто мислам дека беше ако не се лажам. За договор ми рекоа дека не треба да правам нов, туку стариот да ми седи. Не се менувало договорот. Така ми рече девојката прееска во Близу кога плаќав 3 саати сметките. (како распашана команда се тие девојчињата таму, едната работи другата пишува на тефтерот и не можела да ги услужи муштериите)

199den. i nemoj mnogu mnogu Pentahouse da pustas da ne ti se sluci nesto :D

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
сега коментирам
Кај мене денес инсталираа интернет со 20мбпс, и пред едно саат време имаше еден период од петнаесетина минути, снемуваше интернет за кратко, па доаѓаше. Дека гледам имало и други вакви случаи, ова само перидов се случува или цело време е ваков нетов на Близу?
Исто, плус и телефонот му снемува сигнал...има ли у Македонијава добар провајдер или сите се ист к. Таман ќе ги пофалиш, оп лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom