A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
деновиве со интернетот дефинитивно има проблем кај овие педериве... паѓа конекција на 2 3 минути споро отвара упичку материну има загбуа на пакети пинг ненормален.... добро бе ке се оправат ли овие некад?
Исто и кај мене се појави зголемен пинг на македонскиве и бугарскиве сервери...Само кон Германските и Шведските си остана ист како што и треба да биде...
Ваљда ќе се опорават :D

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Znaci nemozam da svatam ova iam isti paket so bratucedmi toj siminja so 2 mb a ja so 600kbps a ja sum pred ne go na cabletel i se blizzo mozda dobri 3 god. Doagaat ovie so se tehnicka podrska veze nema im vikam 600 mi siminja mi vika do seed e. Alo imas 400 seeds vo top 5 e na zamunda i 600 ccc mi vika negde gubi signal neznam kade e dobro ti e som imas net. I sea treba so c4 da vlagam u centrala se da raznesam

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Znaci nemozam da svatam ova iam isti paket so bratucedmi toj siminja so 2 mb a ja so 600kbps a ja sum pred ne go na cabletel i se blizzo mozda dobri 3 god. Doagaat ovie so se tehnicka podrska veze nema im vikam 600 mi siminja mi vika do seed e. Alo imas 400 seeds vo top 5 e na zamunda i 600 ccc mi vika negde gubi signal neznam kade e dobro ti e som imas net. I sea treba so c4 da vlagam u centrala se da raznesam
Намали со кантерот.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
А го користиш пакетот од 20 мегабити или ?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Така е. Еве мојов TP-Link катастрофа, на пола симињање со 4,5мб/с просек ќе закочи и ќе морам од струја да го вадам па да го ставам пак многу ме нервирав...Одпрва мислев нетот да не ме зафркава, али пробав да ја утипкам 192.168.1.1 не ми даваше одговор. Го флешнав и пак ме зафркава...
Али од друга страна нема шо да се жалам - 900денари си беше бежичниот Wireless-N 150mbps рутер :D
Иначе никад не сум пробал со кабел директно уштекан у PC да си ги видам брзините, али кај мојот комшија што живее над мене и оние у истата зграда со кабел уштекан директно у PC ја добиваат истата брзина преку спидтест и преку торенти..
Едино пингот на вајрлес е мааалку поголем со рутеров (разликата е +5/6 мање-више)
Па пробај ќе видиш дека нема разлика. Не е до рутерот.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:08 ---
Кај мене денес инсталираа интернет со 20мбпс, и пред едно саат време имаше еден период од петнаесетина минути, снемуваше интернет за кратко, па доаѓаше. Дека гледам имало и други вакви случаи, ова само перидов се случува или цело време е ваков нетов на Близу?
Цело време :mad:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Кога читам дека некој се жалат и маки си имаат со интернетот, си викам јас да не сум ставен на посебна линија па што немам никакви проблеми ?:oops::pipi:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Вчеравечер од кај 23 ч. до денеска наутро имаше некој проблем. Конекција те имаше те се губеше, на 10-15 секунди. А инаку кога имаше конекција симнуваше ептен ок, со 1.5-2 Мб/сек
Имал некој од вас таков проблем со близоо-то во тој период?
Имаше кај мене и сеуште ги има :mad:
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:13 ---
Кога читам дека некој се жалат и маки си имаат со интернетот, си викам јас да не сум ставен на посебна линија па што немам никакви проблеми ?:oops::pipi:
Па префрли се на Близоо и забавата ќе започне сад га видиш сад га невидиш :eek:. А ако ми кажеш дека од нив користиш не ти верувам :cautious:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
И кај мене нема проблеми одамна ... :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
dali nekoj vo dracevo ima problem so netot, na speed test upload ne moze da izmeri
Не ама у Карпош имаме колку душа ти сака! Кај мене upload одамна не мери!
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:21 ---
И кај мене нема проблеми одамна ... :)
Веројатно го смени операторот а? :D

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Не ама у Карпош имаме колку душа ти сака! Кај мене upload одамна не мери!
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:21 ---

Веројатно го смени операторот а? :D
Ако не бев на blizoo немаше на оваа тема да пишувам...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ако не бев на blizoo немаше на оваа тема да пишувам...
Јас си имам големи проблеми со поранешен Кејблтел а сегашен Близоо. И не сум само јас туку и многу други што ги знам. Реална бројка е дека само јас им се имам јавено преку 40 пати и секогаш ме убедувале дека проблемот е кај мене а во сите ама баш сите ситуации проблемот беше кај нив! Секогаш лажат и им треба по неколку дена а понекогаш и недели да реагираат а во договорот стои дека треба тоа да го направат за 24 часа! Повремено се средува мрежата и после ете ти пак проблем дали се тоа прекини на врската дали е 5 пати помала download брзина од платената (а тоа кога гледаш stream онака фино ти сецка и ти доаѓа да го фрлиш компјутерот, поарно нека комплетно нема интернет отколку да ми кочи) два пати ми го појачуваа сигналот за да после истиот го намалат и да го вратат у истата состојба како пред да почнат притоа убедувајќи ме дека го средиле проблемот!
Незнам кои се тие што им ја одржуваат мрежата али некој не си ја врши работата како што треба! КАТАСТРОФА!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Имаше кај мене и сеуште ги има :mad:
--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:13 ---

Па префрли се на Близоо и забавата ќе започне сад га видиш сад га невидиш :eek:. А ако ми кажеш дека од нив користиш не ти верувам :cautious:
Од нив користам друже, погледни наназад постови од мене....интернетот е лудница, симнува со 9 мегабајти во секунда со исто толку и качува, стабилност 10/10, затоа велам се чудам како некој толку имаат пролеми, јас мана да сакам не можам да им најдам.

Kajgana Shop

На врв Bottom