A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Дали некој има проблеми со каналите т.с кај мене на дигиталната некои канали даваат голема слика дури ги крати и логата на каналите??

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Дали некој има проблеми со каналите т.с кај мене на дигиталната некои канали даваат голема слика дури ги крати и логата на каналите??
Да и кај мене е така гледам на Еуроспорт на нормална слика знакчето на еуроспорт не го собира горе десно така мислам и на други некој канали ми прави.Дали нивниот сигнал е 16:9 а јас дека имам нормален телевизор од старите да кажам па затоа.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да и кај мене е така гледам на Еуроспорт на нормална слика знакчето на еуроспорт не го собира горе десно така мислам и на други некој канали ми прави.Дали нивниот сигнал е 16:9 а јас дека имам нормален телевизор од старите да кажам па затоа.
А немате на ресиверчето да наместите сликата?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
А немате на ресиверчето да наместите сликата?
А бе има кај нулата на далечинското на ресиверот кога ке стиснеш има 3 опции за сликата.Али кога ке намалиш пример еуроспорт да ја направиш помала бидејќи на нормала не ја фаќа цела слика после другите програми кој се нормални сликата е помала и кај нив со еден збор сите други канали трпат поради еден или два али не е нешто страшно.И така тв гледам само поради discovery i national каналите и за викендите спорт клуб.За се друго тука е интернетот :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308

Старт пакет (од некаде крај Август кога брзините беа 10Mbps), фала blizoo за гратис 5,13Mbps DOWNLOAD и 1,61Mbps UPLOAD. Ping-от ми е малку поголем, ама изгледа дека мојот компјутер бара формат.
Уживам во силата на оптичката врска !

Член од
3 март 2008
Мислења
29
Поени од реакции
5

Старт пакет (од некаде крај Август кога брзините беа 10Mbps), фала blizoo за гратис 5,13Mbps DOWNLOAD и 1,61Mbps UPLOAD. Ping-от ми е малку поголем, ама изгледа дека мојот компјутер бара формат.

сакам да те прашам интернетот што го користиш кабелот ти иде директно од сандачето од близо па во компјутер. или интернетот ти е преку docsis? :)
--- надополнето: 11 декември 2012 во 20:54 ---

сакам да те прашам интернетот што го користиш кабелот ти иде директно од сандачето од близо па во компјутер. или интернетот ти е преку docsis? :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Иако не треба ја да ти одговорам, али овакви скоро симетрични брзини се добиваат само во ЛАН зоните, односно преку сандачето во влезовите...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.048
Поени од реакции
6.074
Да не има некој проГлем со нетов? Закопа нешто последниве 20 минути и абер нема да се откопа.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
дали има некој проблем само со фејсбук споро ептен ?
Јас сега со facebook имам проблеми. Дали е од blizoo или од самиот facebook ќе видиме утре. Иначе споро да не е и кај вас, а ?

Kajgana Shop

На врв Bottom