- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Значи вака... има 2 начини на кој што корисниците добиваат интернет од Blizoo, преку коаксијален кабел и UTP кабел, попознат како мрежен кабел во Македонија.
Тие што се поврзани со коаксијален кабел, никогаш не добиваа повеќе брзина кога станува збор за локален сообраќај, додека корисниците поврзани со мрежен кабел добиваа, бидејќи Blizoo не ги чини скоро ништо локалниот сообраќај кон бугарските оператори (поради bix.bg). Сега тоа задоволство го немате бидејќи од непознати причини, го скратија. Место за поплаки нема, бидејќи тоа беше само додатен бонус кои одредени корисници го добиваа, за тоа не плаќавте нешто додатно.
Додека тој мал бонус од 2mbps што јас го добивам (уште кај двајца корисници на истиот пакет имам проверено, и тие го добиваат) е тотално неповрзан со оној огромен бонус од 50mbps што вие порано го добивавте кон бугарски peer-ови, а зошто го даваат овој мал бонус не знам.
И кај мене на пакетов од 10 мегабита симнувам торенти со 1,3 мега во секунда.
Само деновиве нешто е слаб нетот, гледам дека врската на секои 3-4 секунди паѓа (не целосно, само download-от до одредена бројка), а исто и со пингот.
Како Лурц погоре, јас исто не можев да играм завчера поради преголемиот пинг = 600 ms+...