A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

O

ob1

Гостин
Кај мене се си е ОК само што сметките не ми стигаат дома, тоа ме вади од такт.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Се приклучил ли некој на нивното „фри вифи“... :D:P
...го рекламираат во секој продажен салон...
.. иди прашај ги вработените таму, што е тоа, јузер или слично... само креваат рамења, појма немаат... изгледа се заебаваат...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ај вака, за 20 Мbps нет speed test колку треба да покажува (најлогично некаде 20 или блиску до тоа).
Имам 20 мбпс ама спидот не сака да мрдне од 7мбпс :mad:
И уште нешто, некој кој има искуство со 20мбпс нет, торенти со колку мбпс симнувате (максимум што сум добила на торент е 2 мбпс)
Фала, пријатно
п.с користам speedtest.net

М

Мартин`

Гостин
13/13 ми дава на спидтест ама не е константна таа брзина тоа е проблемот :mad: плус телевизијата им е тиња, за телефонијата да не правам муабет.. поголеми шанси има на лото да добиеш отколку да успееш некаде да завртиш да се јавиш.

Штом заврши договорот не ме гледаат веќе како корисник нивни ..

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Ај вака, за 20 Мbps нет speed test колку треба да покажува (најлогично некаде 20 или блиску до тоа).
Имам 20 мбпс ама спидот не сака да мрдне од 7мбпс :mad:
И уште нешто, некој кој има искуство со 20мбпс нет, торенти со колку мбпс симнувате (максимум што сум добила на торент е 2 мбпс)
Фала, пријатно
п.с користам speedtest.net
на спеедтест имам 13-15 д/у. А на торент сметнувам со 1.3 до 1.5 мб/с

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
4 месеци and counting како што ми паѓа интернетов ептен често а незнаат да го најдат проблемот.....fiber power my ass

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Ќе го средат пингот годинава или здравје боже од наредната ќе биде?

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Сега ставив нет од близу, и сакам да го поврзам модемот со wi-fi рутерот. Правам конекција, ама нејќе нешто. Инаку имам TP-LINK TL-WR740N рутер. Одбирам Static IP, и сеа овде од кај да ги најдам овие адреси? any help?
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway: (Optional)
Primary DNS: (Optional)
Secondary DNS:

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Сега ставив нет од близу, и сакам да го поврзам модемот со wi-fi рутерот. Правам конекција, ама нејќе нешто. Инаку имам TP-LINK TL-WR740N рутер. Одбирам Static IP, и сеа овде од кај да ги најдам овие адреси? any help?
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateway: (Optional)
Primary DNS: (Optional)
Secondary DNS:
намести dynamic, да повлече адреса и остај го така(на DHCP нешо такво најди ако нема динамик)и остај го така.После среди DHCP Lease на максимум, и готово ;)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
намести dynamic, да повлече адреса и остај го така(на DHCP нешо такво најди ако нема динамик)и остај го така.После среди DHCP Lease на максимум, и готово ;)
Фала многу :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Кад је бал...имам некој ретро филинг со брзинава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom