A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А зошто го правеше ова жити мене кога еве две недели скоро немаме проблеми со Близу и со рутериве со блокирањето.Ајде да заебаваше ајде ајде ама овака е ризик :)
Знаеш дека истото ми го кажа и сестра ми? Ама ја сум таков...Сакам да пробувам све на нула буџет...Мислам ајде тоа е така...И после кини ја мократа чорапа..
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 00:50 ---
Нееешо малце се подобри...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Знаеш дека истото ми го кажа и сестра ми? Ама ја сум таков...Сакам да пробувам све на нула буџет...Мислам ајде тоа е така...И после кини ја мократа чорапа..
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 00:50 ---
Нееешо малце се подобри...

Се додека ми работи добро рутерот без блокирања и такви глупости ништо не му правам а недај боже ако почне да дупи прво ке видам ако кај вас не прави проблеми тогаш ке ти се обратам за помош да го направиме ова и кај мене.Он топик

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Јас го флешнав а не прашав. Шо корист имам од ова?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не чепкајте ако не се разбирате, поготово со флешови и фирмвери итн.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дечки чисто информативно од кај толкав брз Upload имате кога во најјакиот пакет еве што пишува? Или таа брзина е за пакетите со 2 или 3 услуги?
  • Максимална брзина на симнување до 50 Мbps
  • Максимална брзина на прикачување до 1 Мbps

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Дечки чисто информативно од кај толкав брз Upload имате кога во најјакиот пакет еве што пишува? Или таа брзина е за пакетите со 2 или 3 услуги?
  • Максимална брзина на симнување до 50 Мbps
  • Максимална брзина на прикачување до 1 Мbps
Тие шо сме лан имаме таков upload

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Флешнат tp-link wr740n со dd-wrt

значи немаш проблем со рутеро, проблемо барајго во друго и не мери на мак сервери на спеед тест
Имам проблем, и тоа каков...Не ми симнува на замунда со таква брзина како што симнуваше порано...
Денес ќе пробам да го флешнам назад во оригиналниот...
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 12:44 ---
Еве пробав сеа, неможе да се врати назад! Fuck...
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 13:52 ---
После малце поише гуглање и истражување, му напраив webrevert и си го вратив стариот software...Home sweet home..Љуби га мајка..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Имам проблем, и тоа каков...Не ми симнува на замунда со таква брзина како што симнуваше порано...
Денес ќе пробам да го флешнам назад во оригиналниот...
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 12:44 ---
Еве пробав сеа, неможе да се врати назад! Fuck...
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 13:52 ---
После малце поише гуглање и истражување, му напраив webrevert и си го вратив стариот software...Home sweet home..Љуби га мајка..

Ја ќе ти кажам дека си се заебал шо го врати.DD-WRT оригинално е направен за Linksys сериите, но ипак е стабилен за да работи и на други.Да си прочепкал малце више на нет затоа како да си ги наместиш ледовите, да научиш дека rate na wireless не се остава на 54.5 пошо никад не стига до толку, него се остава на ауто за брзина добра да извадиш.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ја ќе ти кажам дека си се заебал шо го врати.DD-WRT оригинално е направен за Linksys сериите, но ипак е стабилен за да работи и на други.Да си прочепкал малце више на нет затоа како да си ги наместиш ледовите, да научиш дека rate na wireless не се остава на 54.5 пошо никад не стига до толку, него се остава на ауто за брзина добра да извадиш.
1. Чепкав и тоа доста на нет
2. Rate-от секогаш ми беше на Auto (100 пати проверував дали ми е на 54.5)
3. Дали ти ова си го испробал па да збориш? :D Освен на линксис рутер.
4. У школо имаме WRT54GL рутер, му стаив tomato софтвер и не само што е побрз туку и поголем домет фаќа...али за него, а за TP-Link според мое искуство не е добро...

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Знае некој во Центар каде имаат Blizoo наплатен пункт? Тој што беше во Рамстор го затворија, на друга локација низ центаров ги има негде?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
kako mislis, direktno utp kabel do mrezna ili? Kolku placate za net, koj vi e toj paket? Takva brzina vredi da si na privatni trakeri, em ke imas sekogas dobro ratio i ke si miren.
1000ден шо е тој го имам пакет телефон,дигитална и нет 10мбпс
Иначе мрежата е LAN има switch на бандера и од таму директно во мрежната. Во Прилеп цела мрежа е ЛАН. За по другиве места незнам Ск знам негде е лан негде е docsis преку модем.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Знае некој во Центар каде имаат Blizoo наплатен пункт? Тој што беше во Рамстор го затворија, на друга локација низ центаров ги има негде?
У рамстор си е сеуште, само не е на излезот.. На истата страна е веднаш до VIP поголем пункт имаат сеа...

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
У рамстор си е сеуште, само не е на излезот.. На истата страна е веднаш до VIP поголем пункт имаат сеа...
Оф леле :facepalm:, толку сум прошетала низ Рамстор, ја само знам дека на тоа место кај што беа, ги нема више. Фала.

Член од
5 август 2011
Мислења
278
Поени од реакции
121
Ако знае некој ...
Имам Linksys WRT54GC wireless router. Бидејќи не го кроистам voip-от, мрежниот кабел го ставив директно на интернет портата од рутерот. Ја клонирам МАC адресата на портата кон интернет на рутерот да ми е таа од NIC-от на пц-от, и пак не можам да добијам интернет.
Ме интересира дали има некоја посебна процедура.
Кога уштекувам директно на пц со кабелот све си е ок.
На секое поврзување на интернет прво морам да се логирам со корисничко име и лозинка на https://clients.cabletel.com.mk/lanlogin/
На сите ви е вака? Мора да се логирам every fucking time?

По логика, треба некаде да подесам вајда од рутерот да се врши автентифкацијата на сајтот на близу, ама немам појма каде.
Таква опција не најдов.
Чаре, помош????

Kajgana Shop

На врв Bottom