edin4o
Продуцент
- Член од
- 4 април 2010
- Мислења
- 1.419
- Поени од реакции
- 461
Копирај ја MAC адресата од VOIP-от и стај ја у рутерот. Или пријави ја MAC адресата од рутерот, 5мин работа. Ја си ја пријавив MAC адресата од рутерот и си неам гајле веќе со мењање (т.е. иам испопријавено све шо иам дома што е со MAC адреса).Ако знае некој ...
Имам Linksys WRT54GC wireless router. Бидејќи не го кроистам voip-от, мрежниот кабел го ставив директно на интернет портата од рутерот. Ја клонирам МАC адресата на портата кон интернет на рутерот да ми е таа од NIC-от на пц-от, и пак не можам да добијам интернет.
Ме интересира дали има некоја посебна процедура.
Кога уштекувам директно на пц со кабелот све си е ок.
На секое поврзување на интернет прво морам да се логирам со корисничко име и лозинка на https://clients.cabletel.com.mk/lanlogin/
На сите ви е вака? Мора да се логирам every fucking time?
По логика, треба некаде да подесам вајда од рутерот да се врши автентифкацијата на сајтот на близу, ама немам појма каде.
Таква опција не најдов.
Чаре, помош????
За какво секое поврзување на интернет зборуваш? Мислам, дали зборуваш директно со уштекување на нивниот кабел у PC па со секој старт на PC да се најавиш или преку рутер?
Ако е преку рутер, глеј најди си Client Lease Time (или само Lease Time) намести го на максимумот кој ти е таму напишан..