A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
24 мај 2011
Мислења
34
Поени од реакции
19
Еве и ја го напраив аман! :D
Али нешо дали само кај мене (за на вајрлес), на спидтест и на торенти не ми вади голема брзина (а стаено ми е на Wireless N... и тоа mixed како и кај претходниот) на торенти ми вади до 1.5 мб/с, а на спидтест иде до 10мбпс, али аплоудот си е океј

22.5 мб аплоуд О_о?? Јас сум на близо макс што вади кај мене е 1мб. Точно ти е ова или фејк е измерено ?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
22.5 мб аплоуд О_о?? Јас сум на близо макс што вади кај мене е 1мб. Точно ти е ова или фејк е измерено ?
Точно е...На замунда торентите аплоудот ми е 4.1мб/с а додека на тракери кои не се у мрежата аплоуд ми е 1мб/с константно, 2мб/с макс...
Не ми треба тоа ми треба даунлоуд :D Ама глеам еве и преку кабел послаба е брзината, ваљда е до нив, I don't care битно си го флешнав рутерот успешно благодарејќи на
steam

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Точно е...На замунда торентите аплоудот ми е 4.1мб/с а додека на тракери кои не се у мрежата аплоуд ми е 1мб/с константно, 2мб/с макс...
Не ми треба тоа ми треба даунлоуд :D Ама глеам еве и преку кабел послаба е брзината, ваљда е до нив, I don't care битно си го флешнав рутерот успешно благодарејќи на
steam
Кај мене е добро и на обичниот и преку рутер

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
steam
После ова кај мене не свети ламбичката за wifi на рутеро, кај тебе ?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
После ова кај мене не свети ламбичката за wifi на рутеро, кај тебе ?
Исто...Не свети...И онаа ламбичката со клучот цело време свети...Исто така и тие што се за статус на LAN портите заеднички светат, а онаа за WAN не трепка цело време ко што праеше, туку трепка у смисла on/off со кратки интервали...
А нет иам...Тоа е најбитното :D

btw - може да се врати у оригиналното или чао пријатно?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Исто...Не свети...И онаа ламбичката со клучот цело време свети...Исто така и тие што се за статус на LAN портите заеднички светат, а онаа за WAN не трепка цело време ко што праеше, туку трепка у смисла on/off со кратки интервали...
А нет иам...Тоа е најбитното :D

btw - може да се врати у оригиналното или чао пријатно?
Можеш, најди си го firmware-от за рутерот тука и иста постапка како за dd-wrt што правеше.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А да му напраам Hard Reset (30/30/30) ?
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 22:49 ---
Можеш, најди си го firmware-от за рутерот тука и иста постапка како за dd-wrt што правеше.
Чеј чеј кај тоа, у Administration -> Firmware upgrade или?

Ај нема везе, ако биде добар ми е гајле за светилките...него ова ме загрижи зошто е таква брзината...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
А да му напраам Hard Reset (30/30/30) ?
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 22:49 ---

Чеј чеј кај тоа, у Administration -> Firmware upgrade или?
Hard reset не ми се верува да ќе помогне, тогаш мислам ќе ти ги избрише сите сетинзи, инаку да administration --> firmware upgrade

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Hard reset не ми се верува да ќе помогне, тогаш мислам ќе ти ги избрише сите сетинзи, инаку да administration --> firmware upgrade
Фала...Ќе го направам тоа утре...Ааа вака со брзиниве да ме зафркава не очекував...Боље да го спасам, одошто да го докрајчам (а и онака мислам дека му е крајот тука некаде), пошо пари неам за нов да купам :D

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Фала...Ќе го направам тоа утре...Ааа вака со брзиниве да ме зафркава не очекував...Боље да го спасам, одошто да го докрајчам (а и онака мислам дека му е крајот тука некаде), пошо пари неам за нов да купам :D

Имате во Wireless>Advanced Settings хmit power setting, Намести 100 миливати и пробај дали ќе иде брзо преку вајрлес.Имаш и опција да го уклучиш/исклучиш ледот, али не ми текиња кај беше :(

A нетот е спор денес, остај ти тоа, почекај си до утре.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имате во Wireless>Advanced Settings хmit power setting, Намести 100 миливати и пробај дали ќе иде брзо преку вајрлес.Имаш и опција да го уклучиш/исклучиш ледот, али не ми текиња кај беше :(

A нетот е спор денес, остај ти тоа, почекај си до утре.
Кај ти е тоа? Нема ништо како xmit power setting...Исто така, еден член што живее во Топанско има брзина од 4.х мб/с брзина, така да знам дека е до рутерот :D (скриншотовите се мааалку погоре)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Кај ти е тоа? Нема ништо како xmit power setting...Исто така, еден член што живее во Топанско има брзина од 4.х мб/с брзина, така да знам дека е до рутерот :D (скриншотовите се мааалку погоре)
СМени od channel 6 turi 11/10.

И иди у вајрлес таму, мавни скриншот за да ги видам опциите, и иди адванцед ако има и таму стисни скриншот да ти кажам кај да одиш(одамна го тргнав ја DD-WRTто од WRT54GLво бидејќи мн рам му зимаше и едвај се отвараше рутерот, и сеа е на томато, и не ми текиња како идеше сеа :) )

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Да кажам само тие што го имате тој од илјадарка рутерот у АМЦ шо е (TL-WR740N) флешнете го со DD-WRT,многу постабилен е вака.само прочитајте инструкции убаво.

Уште од почеток тоа го направив ама има еден голем баг затоа не ви препорачувам да флешувате DD-WRT. Еве ја темата на форумот и уште немам најдено решение.
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=640532

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
А зошто го правеше ова жити мене кога еве две недели скоро немаме проблеми со Близу и со рутериве со блокирањето.Ајде да заебаваше ајде ајде ама овака е ризик :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Флешнат tp-link wr740n со dd-wrt

значи немаш проблем со рутеро, проблемо барајго во друго и не мери на мак сервери на спеед тест

Kajgana Shop

На врв Bottom