Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
?Не не на друго мислев...Ја мислев со оптика да не е во зграда, на таков ЛАН мислев...не на docsis
?Не не на друго мислев...Ја мислев со оптика да не е во зграда, на таков ЛАН мислев...не на docsis
Ние дома го делиме интернетот кој пристига од кабловската до модем,потоа од модемот преку УСБ на едниот PC,а преку ЛАН на другиот PC.Модемот стои паркиран до компјутерот,кај тебе е слична ситуација,само што тебе интернетот ти стига преку ЛАН-кабел од "кутијата" која е закачена на бандерата и од која потоа се дели интернетоит кон 20-30-тина корисници.Е сега,проблем ќе имаш ако кутијата е со послаб квалитет и ти прегори баш твојот "свич" на кој ти е закачен кабелот до дома,ако имаат слаба теренска подршка или ако се шкарт фирма,ќе се изначекаш додека дојдат да ти го сменат "свичот" на друг!Има некој што користи пакет само интернет и што е лан врзан ?
денеска ми ставија, интересно од бандера џекот директива иде во компјутер, ни модем ни рутер
Да би се десило тоа и да знам дека е проблемот до изгорен порт на свичот, сам ќе си се испентарам ќе си го уштекам во другНие дома го делиме интернетот кој пристига од кабловската до модем,потоа од модемот преку УСБ на едниот PC,а преку ЛАН на другиот PC.Модемот стои паркиран до компјутерот,кај тебе е слична ситуација,само што тебе интернетот ти стига преку ЛАН-кабел од "кутијата" која е закачена на бандерата и од која потоа се дели интернетоит кон 20-30-тина корисници.Е сега,проблем ќе имаш ако кутијата е со послаб квалитет и ти прегори баш твојот "свич" на кој ти е закачен кабелот до дома,ако имаат слаба теренска подршка или ако се шкарт фирма,ќе се изначекаш додека дојдат да ти го сменат "свичот" на друг!
Odi vo glavnata direkcija koja se naoga vo krugot na fabrikata Rade Koncar i prijavi gi kaj nekoj pogolem i ke mu kazes deka ako i od tamu ne se popravat ke interveniras vo AEK.Море ја ги испофалив и сеа ептен почнаа да заебаваат. Веќе 2-3 недели иам исти проблеми, ќе средат па за 2 дена пак исто. Па и фиксен не ми работи, мобилниов го растурив. Кај да се јавам негде што се над техничка, овие на техничка незнам дали се заебаваат или толку можат пошо неам нерви веќе секој втор ден да се расправам за исти работи.
Ја добив сличен одговор пред 3-4 месеца кога се жалев по телефон. Ми вика како можеш да имаш проблеми и да немаш интернет, кога си направил месецов 150 гб? Требаше 10 мин да му објаснувам дека кога го имам максимално го користам и дека поради тоа се направени тие гигабајти, иако до тој ден во месецот можеби 1/4 ми беше во ред интернетот.Yep, тоа ќе да треба. Уште ми вика како имаш проблеми со интернет а симнуваш по 200 гига месечно