A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.113
Поени од реакции
6.095
Брзината на интернетот. Само две услуги имам од нив : Интернет и Кабелска.
Следната сметка што ќе ја плаќаме треба да ја платиме во наплатен пункт и да потпишеме нов договор, вистина ли е тоа?
Kaj mene internetot normalno si ima brzina od 10Mbps.Ako imas problemi baraj gi za da ti ja sredat brzinata.Sto se odnesuva do dogovorot zavisi koga ti istekuva.Jas dobivam elektronska i detalna smetka za telefonot sekoj mesec pa najdocna do 10 vo mesecot odam da si platam.Pred da mi istece den ili dva ke pustam baranje preku internet za koristenje besplatno 2 meseca i taa sto e odgovorna ke mi gi kaze site upatstva za noviot dogovor a do togas samo redovno ke si plakam.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Kaj mene internetot normalno si ima brzina od 10Mbps.Ako imas problemi baraj gi za da ti ja sredat brzinata.Sto se odnesuva do dogovorot zavisi koga ti istekuva.Jas dobivam elektronska i detalna smetka za telefonot sekoj mesec pa najdocna do 10 vo mesecot odam da si platam.Pred da mi istece den ili dva ke pustam baranje preku internet za koristenje besplatno 2 meseca i taa sto e odgovorna ke mi gi kaze site upatstva za noviot dogovor a do togas samo redovno ke si plakam.
Аха, фала. Не знам како да гледам моментална состојба. Ми вика на сметката имало корисничко име и лозинка, ама ништо нема од тоа. :/

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.113
Поени од реакции
6.095
Аха, фала. Не знам како да гледам моментална состојба. Ми вика на сметката имало корисничко име и лозинка, ама ништо нема од тоа. :/
Toa ti e samo da vidis koja usluga ja koristis,tipot na modemot,ip i mac adresata,kakov dogovor imas i kolku internet si potrosil.Odis vo opcijata internet i proveruvanje na smetka pa ke gi upises username i pasword i ke vidis.Ako ne gi znaes treba da se javis vo tehnickata poddrska i ke ti gi kazat.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Како бе голем хахаха знајш шо е лан ?? како мене не ми рикна 5 години ...:pos:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Е така, ама знаете и дека голем е ризикот во најбрзо време да му цркне ПЦ-то. o_O
Од кај ова дека компјутерот може да црне ?:pos:
па не се валда ебани у мозок толкава фирма со милиони инвестиции, да ги изложуваат корисниците да им рикнуваат компјутери ?
Не знам воопшто и каква веза има компјутерот со кабелот од интернет па да цркне, не гледам логика ја....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Од кај ова дека компјутерот може да црне ?:pos:
па не се валда ебани у мозок толкава фирма со милиони инвестиции, да ги изложуваат корисниците да им рикнуваат компјутери ?
Не знам воопшто и каква веза има компјутерот со кабелот од интернет па да цркне, не гледам логика ја....
Ако нема модем, туку му е дирекно кабел од бандера, информирај се. :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.113
Поени од реакции
6.095
Mislam deka e mozno samo vo slucaj ako udri grom vo taa bandera od kade sto mu e pusten Lan kabelot bidejki koga mozat televizori da crknuvaat koga e pogodena banderata od kade sto koaksijalniot kabel praka signal do televizorot zosto da ne crkne i kompjuterot vo takov slucaj.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Модемот за што служи, знаеш?
Ако е така ќе спроведуваа дирекно од бандера во ПЦ, ќе немаше потреба да се купува модем.
Модемот (доаѓа од зборовите модулатор-демодулатор) е уред за претворање на дигитален сигнал во аналоген кој може да се пренесува и повторно негово претворање во дигитален. Бидејќи компјутерите работаат со дигитални сигнали (дискретни вредности) а во реалност сите се аналогни сигнали (континуирани) модемот служи за претворување од еден во друг вид со цел за нивно пренесување.
http://mk.wikipedia.org/wiki/Модем

ете зашто служи модемот и сеа што ?
Иначе тоа што сум без модем е затоа што користам само интернет, доколку земев телевизија и телефон, ќе беше потребно модем да ставам.
--- надополнето: Dec 1, 2011 9:31 PM ---
Mislam deka e mozno samo vo slucaj ako udri grom vo taa bandera od kade sto mu e pusten Lan kabelot bidejki koga mozat televizori da crknuvaat koga e pogodena banderata od kade sto koaksijalniot kabel praka signal do televizorot zosto da ne crkne i kompjuterot vo takov slucaj.
Тоа е веќе друг случај, мада и за тоа кој знае како иде поточно работата, али из чиста мира да црне компјутерот зашто е врзан без модем?
ја не знам да се десило до сеа тоа чудо

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Модемот за што служи, знаеш?
Ако е така ќе спроведуваа дирекно од бандера во ПЦ, ќе немаше потреба да се купува модем.
Да си седиш со хипхопот мислам подобро, и онака не треба знаење за тамо ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom