A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Kако симнуваш од странски торент со таа брзина? јас до сега таа брзина сум ја постигнал само на Rutracker.org.
TorrentLeech заедно со SceneAccess ги има едни од најбрзите сидери во торрент светот. Јас сум симнувал со 90 МБ/С од таму (преку сидбокс).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сериозно? а што треба за да се стане член? free 4 all е или?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Не е фри фор ол. Ти треба покана. Ако си член на друг торрент тракер и имаш добар ratio би можел да те поканам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Фала ти. Да, член сум, со солиден рејтинг. Колку е минимум ratio?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
What is the minimum ratio I should keep?

• Every user is expected to maintain an overall site ratio of 0.4 after downloading 6GB. If you fail to do this the site will automatically warn your account and you will have 6 days to get back to an overal account ratio of 0.4 The warning will automatically be removed as long as your account is still over the 0.4 minimum site ratio as soon as it expires. It will NOT remove itself as soon as you reach a ratio of 0.4

• There is also a per torrent minimum which is also 0.4 If you are not able to seed the torrent to 0.4 then you will need to leave it seeding for 60 hours within a 72 period (Ideally 60 hours straight) or you could receive a warning for Hit & Run.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
I can do that, ако можеш дај покана на PP, е сега уште нешто, мене ми е максимален аплоад околу 120 кбс, а максимален данлоуд околу 4500кбс, каде е проблемот? дури и кога сидам и имам нелимитиран аплоад, секогаш сидањето ми иде со едно 20кбс просек, што значи дека аплоадот ми иде многу посоро него што треба иако имам доста побрз и нелимитиран максимум сетирано.....некоја идеја зашто е ова вака?

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Тоа зависи од бројот на личерите, односно тие што даунлоадираат. Ако има многу личери, а ти си сидер, во тој случај ти ќе аплоадираш со твојот максимум (120кбпс). Додека аплоадирав преку мојата домашна конекција (Т-хоме) мојот аплоад на новите торренти на ТоррентЛич беше максимумот (60кбпс).
Прати ми ја твојата емаил адреса на ПП (gmail).

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Вечерва да ги пофалам, стабилен е интернетот. :D
И некој да не има информации тој оптичкиот кабел што се влечеше од Центар кон Карпош долж патеката е нивни или на другиве?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Кога ќе платам за интернет, дали веднаш го пуштаат?
Би требало,а ако не одма,во рок од саат време мора да ти го пуштат.
--- надополнето: Nov 25, 2011 6:45 PM ---
Ги измешале фрекфенциите на каналите во Скопје :mad: :mad: :mad:
Aбе секаде беа измешани,јас кога станав сабајлето гледам измешани програмите како никад,ми доаѓа другар на врата и ми вика абе некој ми ги измеша програмите како ми беа поставени со ред ? :pos:
Иначе менуваа фреквенција на сите програми.

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Vo Bugarija koja e clenka na EU internetot na BLIZOO od 150mbps so neogranicen transfer e 25 evra a kaj nas 50mbps e 32 evra otprilika
SAMO KOLKU ZA INFORMACIJA

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Vo Bugarija koja e clenka na EU internetot na BLIZOO od 150mbps so neogranicen transfer e 25 evra a kaj nas 50mbps e 32 evra otprilika
SAMO KOLKU ZA INFORMACIJA
Свесни сме за тоа сите мислам, ама тоа е.
И тешко дека во брзо време ќе се израмниме со цените и услугата која се нуди од ист оператор во две земји.

Kajgana Shop

На врв Bottom