A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Имате ли интернет моментално?? Мене само форумов ми го отвора? :S
Мислам дека вчера им удрија ресет на нет скејпот, така да сега иди Control Panel > Network Connection > Local Area Connection

Потоа иди : Properties > Селектирај Internet Protocol > Properties > Obtain an IP Adress Automaticly..

Ја сменија , веќе не е статичка и не влече веќе од 162/165.ххх.ххх.хх

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Цел ден го имав истиот проблем вчера,само што на Vista-ва стиснав repair,и ми ја оправи :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ke mi odgovori nekoj sizik na ova ?
Пробај со ова: http://www.google.com/search?hl=en&q=etherchange&btnG=Google+Search
Програмава ќе ти ја смени MAC адресата на мрежната картичка. Доколку немаш интернет пристап после менувањето...јави им се на техничка подршка и кажи им дека си ја сменил мрежната картичка. All done.

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
а Шо ќе кажете за Кабелнет во Струмица??????

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Пакетите им се копија на тие од Телекабел.. тие фурања со 10 Mbps (до 3GB) и 8 Mbps (до 10GB) не вреди ни да се коментираат. Аман веќе, дај нека се одвои некој провајдер, нека понуди нешто поразлично од останатите..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Смешки,јас никад над 2,5 мегабита не вадам,ама па никогаш не ми намалуваат под 2 мегабита :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
so ovie novive paketi se namaluva brzinata samo,ne se doplaka taka?

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
Денес праеле апдејт на серверите па во Карпош се скинати старите IP адреси и DNS-и, па ми се јави еден проблем со рутирањето.Ги ставив новиве адреси но никако да добие интернет сигнал рутерот.Се работи за Linksys WRT54GL Wireless.Има мрежа ама никако неможе да добие интернет сигнал.Кога сум на рутер го чита модемот и го пинга, но неможе да ги новиве испинга IP адресите и DNS-те.Инаку на модем без проблем се закачува.

PS:Пробан е ресет тотален на рутерот, на модемот, на мрежната, креирана е соодветна конекција...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Пакетите им се копија на тие од Телекабел.. тие фурања со 10 Mbps (до 3GB) и 8 Mbps (до 10GB) не вреди ни да се коментираат. Аман веќе, дај нека се одвои некој провајдер, нека понуди нешто поразлично од останатите..
За пакетите од 1500 може да се каже дека се копија, ама тоа што за 500 ден. даваат 10 гига во споредба со 6 гига од телекабел, секако дека е подобрување.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
За пакетите од 1500 може да се каже дека се копија, ама тоа што за 500 ден. даваат 10 гига во споредба со 6 гига од телекабел, секако дека е подобрување.
Тоа да.. како стартер пакет е најдобар. Само, таквите пакетчиња престанав да ги сметам уште пред 4 години :)

Г

Гоццццце

Гостин
Честито нека ни се новите брзини и гиги :D

Kajgana Shop

На врв Bottom