A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Eпа незнам , кај мене е константно со 135/138 кбпс :) Ми нема сменето .. Освен дента кога мењаа од статик во динамик ИП тогаш ми се имаше нешто пореметено и ми тераше со негде 800 кбпс :S:S

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Eпа незнам , кај мене е константно со 135/138 кбпс :) Ми нема сменето .. Освен дента кога мењаа од статик во динамик ИП тогаш ми се имаше нешто пореметено и ми тераше со негде 800 кбпс :S:S

lucky basterd:):):)

Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
10
jas mislev da se priklucam na cabletel poradi toa sto nudat 5 giga ama stom
necinat nisto

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Jас незнам по каков календар работат тие ама најверојатно различен од мојот.Кај мене е веќе 3 Мај ама брзината ми е како да е сеуште Април.
Сигурно ќе се вратат од продолжен викенд па ќе ме убрзат пак зошто е крајно не одговорно однесување е ова.
Исто е и кај мене,сеуште е 2 мегабита,место 4ри...

Ама со оглед на тоа дека симнав некои 130 гига во Април за 15 дена и не ме намалија ич,не се жалам :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Исто е и кај мене,сеуште е 2 мегабита,место 4ри...

Ама со оглед на тоа дека симнав некои 130 гига во Април за 15 дена и не ме намалија ич,не се жалам :)

Провизорно си работат,зависи од расположението.И во април ме намалија зошто имав над 150 гига,а до вчера бев на 512 ,денес гледам ме дигнале дури на 1 мега:pos:.
Ми отворија работа утре да треба да одам и пак да се обидувам да и објаснам колку се непрофисионални.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
ааааа значит тииии си тој шо ја кочит мрежаваа... хехех

исто имам 4мбита али многу варират. а на сабајле.. ај лав ит.. еднаш дури ми крена 502кб/с ..јиииха

Г

Гоццццце

Гостин
Се заострува битката за освојување корисници на телекомуникацискиот пазар. Кабелскиот оператор „Кејблтел“ за граѓаните нуди нов пакет - дигитална телевизија, брз интернет и фиксна телефонија.
Ваквата понуда „Кејблтел“ на пазарот ја лансира по една година откако почна да работи во Македонија.
„Ќе можат од „Кејблтел“ да користат услуги на трипл плеј пакет - телевизија, интернет и телефонија, а со телефонијата ќе користат и видео-конференција, односно меѓу себе ќе може да се гледаат на екраните на телевизорите“, изјави Стојан Ѓорѓоски, менаџер на „Кејблтел“ за Македонија.
Овој пакет целосно ќе почне да функционира од септември. Во меѓувреме, се инсталира телефонската опрема, се комплетира логистичката поддршка.
Цените, велат од „Кејблтел“, ќе бидат прифатливи за корисниците.
„Како пакет - телефонија, интернет и телевизија од 1.200 денара или популарно 20-ина евра, што е во рангот на сите регионални нормативи во коишто се движат цените“, рече Горан Поповски, директор за продажба.
Конкуренција во фиксната телефонија најави и „Онтел“, кој веќе важи за втор фиксен оператор што ќе му парира на „Телеком“.
Либерализацијата во овој сектор се одвива бавно поради скапата интерконекција што ја нуди „Мактел“.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Тоа се чекаше, некој од провајдерите да повлече.. сега ќе стигнат најави и од Телекабел и T-Home (после сабота) :)

Се надевам дека и оваа есен ќе биде како минатата (во поглед на интернетот во Македонија), со зголемување на брзини, намалување на цени, нови пакети..

Г

Гоццццце

Гостин
Телекабел веќе дава дигитална телевизија. Во Велес почнаа да ги копаат улиците и да ставаат оптички кабел, значи кај и да е ќе не поврзат со Бугарија.
Од почетокот на есента искрено се надевам дека ке го средат интернетот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кејблтел имаат всушност 9 дигитални телевизии,пуштени преку коаксиалниот :pos:
Што да ви кажам,исти квалитет и звук со обичните,и никоја од додатните опции :)

А

Ајсшутер

Гостин
CableTEL малце се управија иначе на секои 2мин нетот пагаше

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Moze li da se menja MAC adresa i da se dobie druga IP na Kejbltelov ?

Г

Гоццццце

Гостин
Имате ли интернет моментално?? Мене само форумов ми го отвора? :S

Kajgana Shop

На врв Bottom