A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Или не...

Кон Скопје има најмал пинг, затоа и аплоудот е најреален.
Да али ти не аплоудираш ништо на скопски сервер, така да џабе иам ја “брз“ аплоуд коа при играње онлајн игрици (со нормално не скопски сервери) лагира (ради пингот).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе братучед ми работеше во Кејблтел, намерно викаат да се мери кон Скопје за да искачаат такви брзини и да испадне јак и аплоад и даунлоад и да не им се бунат, но не се тоа реални брзини, не смее да биде исто. :) Најреално е при даунлоад на работи од торенти, рапидшер ако имаш акаунт и слично :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Абе братучед ми работеше во Кејблтел, намерно викаат да се мери кон Скопје за да искачаат такви брзини и да испадне јак и аплоад и даунлоад и да не им се бунат, но не се тоа реални брзини, не смее да биде исто. :) Најреално е при даунлоад на работи од торенти, рапидшер ако имаш акаунт и слично :)
Па и тогаш не е екстремно реално пошо се зависи и до брзината на торентот и брзината на серверот на рапидшер. Плус форава со кабловскиов е тоа шо не е константен никогаш.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па и тогаш не е екстремно реално пошо се зависи и до брзината на торентот и брзината на серверот на рапидшер. Плус форава со кабловскиов е тоа шо не е константен никогаш.
Па не е ама сепак се докажало дека е постабилно тоа мерење. Инаку за константноста се согласувам.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Па не е ама сепак се докажало дека е постабилно тоа мерење. Инаку за константноста се согласувам.
Гледам се буниш цело време дај како сакаш да ти докажам дека е реална брзината ...
Од кој торент сакаш да сметнувам или ако имаш рапид премиум ацц од таму ако сакаш да сметнам непшто

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гледам се буниш цело време дај како сакаш да ти докажам дека е реална брзината ...
Од кој торент сакаш да сметнувам или ако имаш рапид премиум ацц од таму ако сакаш да сметнам непшто
Не мора да ми докажуваш ништо уживај ;)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Да али ти не аплоудираш ништо на скопски сервер, така да џабе иам ја “брз“ аплоуд коа при играње онлајн игрици (со нормално не скопски сервери) лагира (ради пингот).
Зашо ја тупите?

http://forum.kajgana.com/threads/cabletel-интернет.9753/page-139#post-4249918
http://forum.kajgana.com/threads/cabletel-интернет.9753/page-139#post-4253691

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ај ве молам некој нека провери сметка и да ми даде телефон за Интернет подршка од Cable Tel. Ве молам итно ми е. :)

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Ај ве молам некој нека провери сметка и да ми даде телефон за Интернет подршка од Cable Tel. Ве молам итно ми е. :)
026133613, и следи ги инструкциите на таа кучката што јаде гомна на телефон!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве Upload брзина на странски (американски хостиран) сервер - dropbox...Одличен Upload стварно! За сите оние скептици кои викаат дека speedtest лаже и дека upload-от е мал...Оваа брзина е константна, иде највише до 230 а најмалку 180 kb/s

Едит:
Се зголеми Average брзината

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
а знаеш дека тој ~200kbps е нешто помалце од 2mbps а на спидтест ви покажива 7-8-20mbps што е 3.5-4-10 пати повеќе од вистинската брзина?

затоа ви викаат да не замарате со спидтестот, и да ти кажам треба да ги послушате.

Kajgana Shop

На врв Bottom