A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
И во Ѓорче е топ Кејблтел ама мислам дека игра улога и кој оператор бил пред да почнат да откупуваат овие. Кај мене беа МакСат Наумовски.
Исто и ти имаш толкава аплоуд брзина ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Исто и ти имаш толкава аплоуд брзина ?
Слична, малку помала ама имам приклучено Дримбокс, веројатно и тоа игра улога. Немам ставено торент во моментов да ти прикажам :S

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
еми тркни до замунда на секунда и пушти нешто, некој нов торент има да тегнат од тебе, ке ти влечат максимум

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
каде живееш друже? пред неколку дена кај мене поставуваа тоа оптичкиот кабел од кабелтел, па се мислам дали да раскинуам со телеком сеа ми истекуа на 16ти...

иначе оваа брзина тие и за надвор од државава?
да не има најава и низ бутел дека ке поставуваат оптика ???
Јас сум Гази Баба, во неделата поставија оптички кабел со 48 влакна, па што како ке биде со брзини ке видиме....
епа гази баба и бутел тука у комшии си се.. ај се надевам набрзо и кај мене ке стигне вакво нешо. замо цената незнам дали ке остане 1000че
оптика од кејблтел???????????????????????????????????????????????????????????

значи смеат да поставуваат (покрај т шит)

а за 1000 - 4е оптички, кај нас, многу тешко,за жал

блазеси им на скопјанишчана :)

п.с ова значи дека работите за оптика до домот ќе се забрзаат оти не е сам т шит?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
оптика од кејблтел???????????????????????????????????????????????????????????

значи смеат да поставуваат (покрај т шит)

а за 1000 - 4е оптички, кај нас, многу тешко,за жал

блазеси им на скопјанишчана :)

п.с ова значи дека работите за оптика до домот ќе се забрзаат оти не е сам т шит?
незнам каде слушнав али до крајов на годинава т шит ке постава оптика низ цело скопје.. ЦЕЛО !!!

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
каде живееш друже? пред неколку дена кај мене поставуваа тоа оптичкиот кабел од кабелтел, па се мислам дали да раскинуам со телеком сеа ми истекуа на 16ти...

да не има најава и низ бутел дека ке поставуваат оптика ???
Јас сум Гази Баба, во неделата поставија оптички кабел со 48 влакна, па што како ке биде со брзини ке видиме....
незнам каде слушнав али до крајов на годинава т шит ке постава оптика низ цело скопје.. ЦЕЛО !!!

:nesvest:
ова изгледа е априлилили во март

а кејблтел до кога ќе постави?

а за другите градови со оптика кога?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ке биде, чек нек ми пуштат првин мене :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.944
Поени од реакции
5.796
Denes Cabletel ima drasticno namalena brzina pretpostavuvam vo cela Makedonija poradi tehnicki problemi so linkot od Bugarija od kade sto zimaat internet.Ova oficijalno mi go potvrdija od tehnickata podrska.A sto se odnesuva do optickiot kabel oficijalno pocna da se pusta od Bugarija sprema Makedonija no ne se znae tocno kolku vreme ke trae pokrienosta najprvo vo Skopje a potoa niz cela drzava.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.161
Поени од реакции
8.251

И да го откажеш им ебам тоа шутраците, све последни чекаат, јас веке ставив каблетел 10 дена, заради таа промоцијата, а адсл ми истекува на 22март, и чао приетно нек се гонат,,,а за брзина ке ти биде исто како Јувентус со јаки екипи тепаат, со слаби губат :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
И да го откажеш им ебам тоа шутраците, све последни чекаат, јас веке ставив каблетел 10 дена, заради таа промоцијата, а адсл ми истекува на 22март, и чао приетно нек се гонат,,,а за брзина ке ти биде исто како Јувентус со јаки екипи тепаат, со слаби губат :)
хахахахха грандеее јувеее :)
работата е што сеа го поставија главниот кабел и за до куќи инсталирање може да земе месец-два, а договоров ми истекуа за 2 недели, па планирам да потпишам нов договор на неопределено, да плаќам 2-3 сметки плус 300 денари( во кабелтел оваа опција е само 50 денари кај педериве е 300...) и чим пуштат мрежа од кабелтел да му се пуштам одма а од овие да раскинам.
иначе и ти ли имаш толкав аплоуд ко сликиве погоре ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.161
Поени од реакции
8.251
хахахахха грандеее јувеее :)
работата е што сеа го поставија главниот кабел и за до куќи инсталирање може да земе месец-два, а договоров ми истекуа за 2 недели, па планирам да потпишам нов договор на неопределено, да плаќам 2-3 сметки плус 300 денари( во кабелтел оваа опција е само 50 денари кај педериве е 300...) и чим пуштат мрежа од кабелтел да му се пуштам одма а од овие да раскинам.
иначе и ти ли имаш толкав аплоуд ко сликиве погоре ?
ne nema kaj mene tolkav upload, lokacija dracevo

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А иначе како што прочитав кај Mr.Deni на профил, он е од чаир така да, гази баба - чаир - бутел , кај и да е и ти си на ред, само да се надеваме на брзини ко што има Mr.Deni
Не е тоа оптика, тоа се вика LAN пакет како што знам ја. Колкав даунлоад, толкав аплоуд. :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Сакаш да кажеш дека кабелот што сум го видел со 48 влакна у него не е оптика ?

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Сакаш да кажеш дека кабелот што сум го видел со 48 влакна у него не е оптика ?
Тој кабел е оптика, но не се приклучуваат крајни корисници на оптика. Во Штип со оптика доаѓаат до влезот од зградата. Во ормарот пред (или во) влезот ставаат медија конвертор, а во самиот влез се гради ЛАН мрежа. До сега во Штип немам видено со оптика да влегуваат до крајните клиенти (освен можеби кај некои поголеми фирми). Во секој случај мрежата која ја имаат изградено во Штип е многу стабилна (1 до 2 милисекунди пинг до првиот рутер и симетрични брзини). Претпоставувам дека насекаде ЛАН мрежите ги градат на овој начин (со FTTB). Во Штип немаат DOCSIS мрежа, но ако и DOCSIS мрежите ги градат со оптика до зграда, па нод во самата зграда, најверојатно и така би бил стабилен интернетот. Инаку, симетрични брзини нудат само на ЛАН мрежите, па штом се интересираш за upload - побарај ако имаат можност да те приклучат на ЛАН.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Тој кабел е оптика, но не се приклучуваат крајни корисници на оптика. Во Штип со оптика доаѓаат до влезот од зградата. Во ормарот пред (или во) влезот ставаат медија конвертор, а во самиот влез се гради ЛАН мрежа. До сега во Штип немам видено со оптика да влегуваат до крајните клиенти (освен можеби кај некои поголеми фирми). Во секој случај мрежата која ја имаат изградено во Штип е многу стабилна (1 до 2 милисекунди пинг до првиот рутер и симетрични брзини). Претпоставувам дека насекаде ЛАН мрежите ги градат на овој начин (со FTTB). Во Штип немаат DOCSIS мрежа, но ако и DOCSIS мрежите ги градат со оптика до зграда, па нод во самата зграда, најверојатно и така би бил стабилен интернетот. Инаку, симетрични брзини нудат само на ЛАН мрежите, па штом се интересираш за upload - побарај ако имаат можност да те приклучат на ЛАН.
аха фала на инфо, не знам како поврзуваат до дома но само пишав јас дека поставија оптички кабел а Mac ми вика не е оптички....

Kajgana Shop

На врв Bottom