Исто и ти имаш толкава аплоуд брзина ?И во Ѓорче е топ Кејблтел ама мислам дека игра улога и кој оператор бил пред да почнат да откупуваат овие. Кај мене беа МакСат Наумовски.
Исто и ти имаш толкава аплоуд брзина ?И во Ѓорче е топ Кејблтел ама мислам дека игра улога и кој оператор бил пред да почнат да откупуваат овие. Кај мене беа МакСат Наумовски.
Слична, малку помала ама имам приклучено Дримбокс, веројатно и тоа игра улога. Немам ставено торент во моментов да ти прикажам :SИсто и ти имаш толкава аплоуд брзина ?
каде живееш друже? пред неколку дена кај мене поставуваа тоа оптичкиот кабел од кабелтел, па се мислам дали да раскинуам со телеком сеа ми истекуа на 16ти...
иначе оваа брзина тие и за надвор од државава?
да не има најава и низ бутел дека ке поставуваат оптика ???
Јас сум Гази Баба, во неделата поставија оптички кабел со 48 влакна, па што како ке биде со брзини ке видиме....
оптика од кејблтел???????????????????????????????????????????????????????????епа гази баба и бутел тука у комшии си се.. ај се надевам набрзо и кај мене ке стигне вакво нешо. замо цената незнам дали ке остане 1000че
незнам каде слушнав али до крајов на годинава т шит ке постава оптика низ цело скопје.. ЦЕЛО !!!оптика од кејблтел???????????????????????????????????????????????????????????
значи смеат да поставуваат (покрај т шит)
а за 1000 - 4е оптички, кај нас, многу тешко,за жал
блазеси им на скопјанишчана
п.с ова значи дека работите за оптика до домот ќе се забрзаат оти не е сам т шит?
каде живееш друже? пред неколку дена кај мене поставуваа тоа оптичкиот кабел од кабелтел, па се мислам дали да раскинуам со телеком сеа ми истекуа на 16ти...
да не има најава и низ бутел дека ке поставуваат оптика ???
Јас сум Гази Баба, во неделата поставија оптички кабел со 48 влакна, па што како ке биде со брзини ке видиме....
незнам каде слушнав али до крајов на годинава т шит ке постава оптика низ цело скопје.. ЦЕЛО !!!
И да го откажеш им ебам тоа шутраците, све последни чекаат, јас веке ставив каблетел 10 дена, заради таа промоцијата, а адсл ми истекува на 22март, и чао приетно нек се гонат,,,а за брзина ке ти биде исто како Јувентус со јаки екипи тепаат, со слаби губаткаде живееш друже? пред неколку дена кај мене поставуваа тоа оптичкиот кабел од кабелтел, па се мислам дали да раскинуам со телеком сеа ми истекуа на 16ти...
хахахахха грандеее јувеееИ да го откажеш им ебам тоа шутраците, све последни чекаат, јас веке ставив каблетел 10 дена, заради таа промоцијата, а адсл ми истекува на 22март, и чао приетно нек се гонат,,,а за брзина ке ти биде исто како Јувентус со јаки екипи тепаат, со слаби губат
ne nema kaj mene tolkav upload, lokacija dracevoхахахахха грандеее јувеее
работата е што сеа го поставија главниот кабел и за до куќи инсталирање може да земе месец-два, а договоров ми истекуа за 2 недели, па планирам да потпишам нов договор на неопределено, да плаќам 2-3 сметки плус 300 денари( во кабелтел оваа опција е само 50 денари кај педериве е 300...) и чим пуштат мрежа од кабелтел да му се пуштам одма а од овие да раскинам.
иначе и ти ли имаш толкав аплоуд ко сликиве погоре ?
Не е тоа оптика, тоа се вика LAN пакет како што знам ја. Колкав даунлоад, толкав аплоуд.А иначе како што прочитав кај Mr.Deni на профил, он е од чаир така да, гази баба - чаир - бутел , кај и да е и ти си на ред, само да се надеваме на брзини ко што има Mr.Deni
Тој кабел е оптика, но не се приклучуваат крајни корисници на оптика. Во Штип со оптика доаѓаат до влезот од зградата. Во ормарот пред (или во) влезот ставаат медија конвертор, а во самиот влез се гради ЛАН мрежа. До сега во Штип немам видено со оптика да влегуваат до крајните клиенти (освен можеби кај некои поголеми фирми). Во секој случај мрежата која ја имаат изградено во Штип е многу стабилна (1 до 2 милисекунди пинг до првиот рутер и симетрични брзини). Претпоставувам дека насекаде ЛАН мрежите ги градат на овој начин (со FTTB). Во Штип немаат DOCSIS мрежа, но ако и DOCSIS мрежите ги градат со оптика до зграда, па нод во самата зграда, најверојатно и така би бил стабилен интернетот. Инаку, симетрични брзини нудат само на ЛАН мрежите, па штом се интересираш за upload - побарај ако имаат можност да те приклучат на ЛАН.Сакаш да кажеш дека кабелот што сум го видел со 48 влакна у него не е оптика ?
аха фала на инфо, не знам како поврзуваат до дома но само пишав јас дека поставија оптички кабел а Mac ми вика не е оптички....Тој кабел е оптика, но не се приклучуваат крајни корисници на оптика. Во Штип со оптика доаѓаат до влезот од зградата. Во ормарот пред (или во) влезот ставаат медија конвертор, а во самиот влез се гради ЛАН мрежа. До сега во Штип немам видено со оптика да влегуваат до крајните клиенти (освен можеби кај некои поголеми фирми). Во секој случај мрежата која ја имаат изградено во Штип е многу стабилна (1 до 2 милисекунди пинг до првиот рутер и симетрични брзини). Претпоставувам дека насекаде ЛАН мрежите ги градат на овој начин (со FTTB). Во Штип немаат DOCSIS мрежа, но ако и DOCSIS мрежите ги градат со оптика до зграда, па нод во самата зграда, најверојатно и така би бил стабилен интернетот. Инаку, симетрични брзини нудат само на ЛАН мрежите, па штом се интересираш за upload - побарај ако имаат можност да те приклучат на ЛАН.