А1 го поддржува холокаустот Газа!

Ако ова не ви наликува на концентрационен логор, тогаш јас не знам зошто воопшто се расправате???????? Јасно е зошто се децата толку "горди"....
Државата Израел е единствената на која и се дозволени овие најсурови фашистички методи во 21 век и како таква треба да уништена без разлика дали од ќе биде од палестинските бомби или преку договор во рамки на ООН како што и беше создадена.

Каран - си се запрашал ли зошто Египет не сакаше да го земе под контрола (под свој суверенитет) појасот Газа? Му беше и сега но и во минатото понудено. Зошто западниот дел кај реката Јордан - кралството Јордан не сакаше да го земе под контрола (под свој суверенитет)?

Затоа што не ги делат твоите ставови дека Израел мора да се уништи. А населението во тие две палестински територии го бараат истото што и ти го кажуваш. Не се будали да влезат во војна со Израел. Палестинците пак - за жал се длабоко пропаднати во стапицата на слепата омраза. Од таа стапица нема излез. И затоа предизвикуваат само своја и смрт на израелци.

Вака сега:

Појасот Газа е крајбрежен појас на источниот брег на Средоземното Море. На југозапад се граничи со Египет, а на север и исток со Израел. Долг е 41 километар, а широк од 6 до 12 километри. Вкупната површина на појасот изнесува 360 квадратни километри. Називот на појасот доаѓа од најголемиот град, Сити. Има околу 1,4 милиони палестински жители. Појасот Газа е дел од Палестинската самоуправа, но Израел го контролира воздушниот простор на Појасот и пристапот од море до него.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Појас_Газа

Општина Пробиштип се наоѓа во северниот дел на Источна Македонија. Пробиштип изнесува околу 16.500, од кои околу 10.000 жители живеат во градот Пробиштип, а останатите во 36-те населби од просторот, кој го носи историско-географското име Злетовска област.
Општина Пробиштип зафаќа територија од 325,57 km2 и има густина на населеност од 49,74 жители/km2.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Општина_Пробиштип

Ако ова не ви наликува на концентрационен логор, тогаш јас не знам зошто воопшто се расправате???????? Јасно е зошто се децата толку "горди"....
Државата Израел е единствената на која и се дозволени овие најсурови фашистички методи во 21 век и како таква треба да уништена без разлика дали од ќе биде од палестинските бомби или преку договор во рамки на ООН како што и беше создадена.

А се почна кога во далечната 1909 народниот пратеник од Македонија во Турскиот парламент Димитар Влахов од Солунскиот Вилает,се “избори“ за правото на Еврејските доселеници да купуваат Палестинска земја од Турските бегови,под чија власт тогаш беше Палестина.Во тоа време Палестина имаше 100 000 Евреи и беа најповластен народ заедно со Власите(преку султански декрет)во целокупната Турска империја во која живееа повеќе народи.Покрај купената земја од Турските Бегови,Евреите само 50 години подоцна малку “понасилно“ со помош на Големите сили завзедоа и со воена интервенција уште 60% Палестинска земја врз која изминатите години спроведуваат власт.Приказната е нешто слична со Македонија,се случува скоро истовремено,само што овде во Македонија “Палестинци“ испаднаа Македонците.:toe:

Ако им е тешко на палестинците да живеат таму, нека си одат.
Сигурно некоја „братска“ арапска држава ќе ги прими.
Како не. Нужни им се да чмаат во мизерија и да им се инструмент против Израел.

Drugar,
Se dodeka Amerika postoi Izrael ke vladee!!!! A ova arabive nisto ne im veruvm. Evreite barem napravile promena na svetov kako Albert Einstain, Elie Wisel, Eirc Maskin, Henry Kissinger i drugi

ova arabive nisto nemaat napraveno!! samo se palat so Jihad

arapite nemaat nisto napraveno?????? e ova najgolemior gaf vo 2009 godina. normalno ako nemas nekoe kvalitetno obrazovanie mozam da se soglasam so tebe. ama barem malku da znaese istorija i sl. ke znaese sto imaat napraveno arapite. sto ne ke cues od forumdziite koi nemaat poima od svetot i samo treskaat.:pos2:

За болдираното Рим беше тоа шефе не зимај заслуги од нив:smir: Патем и Римјаните знаеа да бројат :vozbud: I II III IV V VI VII VII IX X :back:

decko tesko deka rimjanite gi donesoa amamite i banjite. toa da ne bea turcite :pos2:

Значи нешто слично со Македонците во Македонија,нека си одат сите Македонци ако им е тешко во Македонија,сигурно некоја “братска“ држава ќе ги прими,како што примиле дел од Децата Бегалци од Егејска Македонија,Русите или Полјаците на пример?:tapp:

Значи нешто слично со Македонците во Македонија,нека си одат сите Македонци ако им е тешко во Македонија,сигурно некоја “братска“ држава ќе ги прими,како што примиле дел од Децата Бегалци од Егејска Македонија,Русите или Полјаците на пример?:tapp:

Не. Знаеш дека нема место за паралели меѓу двата случаи, но ако боцкај.
Уште тоа најверојатно и ти останало.

Бугаро-татарија ги чека со раширени раце, дури и пасоши предвреме им даваат:kesa:

Не. Знаеш дека нема место за паралели меѓу двата случаи, но ако боцкај.
Уште тоа најверојатно и ти останало.

Koлку само слична паралела е. Само што не ти одговара, дека на твоја кожа се однесува.

Кога е на туѓа кожа пак, тие се терористи. :)

arapite nemaat nisto napraveno?????? e ova najgolemior gaf vo 2009 godina.

Јас мислам дека и арапите и евреите потекнуваат од исти семитски корени и генетски се многу слични. Впрочем нели и едните и другите го сметаат Аврам (Ибраим кај муслиманите) занивни прататко. Но има и разлики.

1. Прва разлика е што евреите биле распрснати по целиот свет (после рушењето на еврејската држава од страна на Навуходоносор) и биле однесени во ропство низ целото вавилонско царство. Тоа нивно распрснување им овозможило да се мешаат генетски (не многу, туку малку и строго контролирано) и со сите други народи и да внесуваат вариетет и квалитет во нивната нација.
  2. Втора (и најголема разлика) е што евреите ја задржале верата од пред 3000 години, а арапите ја имале таа несреќа да го прифатат исламот кој со своите стеги како религија се уште ги држи како да сме 6-ти век, а не 21-ви век. Таа религија како најсилен прашок за миење мозоци ја упропастил арапската нација и од потенцијал како што го има братската им нација на евреите се претвориле во „маченици“ и „патеници“ за алах, совршено човечко оружје со измиени мозоци, спремни да умрат и со себе во смрт да понесат што повеќе „неверници“.

Јас мислам дека и арапите и евреите потекнуваат од исти семитски корени и генетски се многу слични. Впрочем нели и едните и другите го сметаат Аврам (Ибраим кај муслиманите) занивни прататко. Но има и разлики.

1. Прва разлика е што евреите биле распрснати по целиот свет (после рушењето на еврејската држава од страна на Навуходоносор) и биле однесени во ропство низ целото вавилонско царство. Тоа нивно распрснување им овозможило да се мешаат генетски (не многу, туку малку и строго контролирано) и со сите други народи и да внесуваат вариетет и квалитет во нивната нација.
  2. Втора (и најголема разлика) е што евреите ја задржале верата од пред 3000 години, а арапите ја имале таа несреќа да го прифатат исламот кој со своите стеги како религија се уште ги држи како да сме 6-ти век, а не 21-ви век. Таа религија како најсилен прашок за миење мозоци ја упропастил арапската нација и од потенцијал како што го има братската им нација на евреите се претвориле во „маченици“ и „патеници“ за алах, совршено човечко оружје со измиени мозоци, спремни да умрат и со себе во смрт да понесат што повеќе „неверници“.

se dodeka postoi vakva omraza kon islamot vo svetot ke postojat i vojni i sekakvi nasilstva. najbezveza nesto e da omalovazuvaz nekoja religija. za sekoja religija moze da se najde kontra argument, zatoa samo ve zalam.

.Во тоа време Палестина имаше 100 000 Евреи и беа наА се почна кога во далечната 1909 народниот пратеник од Македонија во Турскиот парламент Димитар Влахов од Солунскиот Вилает,се “избори“ за правото на Еврејските доселеници да купуваат Палестинска земја од Турските бегови,под чија власт тогаш беше Палестина.Приказната е нешто слична со Македонија,се случува скоро истовремено,само што овде во Македонија “Палестинци“ испаднаа Македонците.:toe:

Никогаш не сум сакал да верувам во светски заговори (Мојсеј 2 ??) каде сите правила на здравиот разум се прекршени, но ова што се случува со Палестинците и Ционистите е очигледно и треба стварно да си "зелка" (како некои фраери на форумов) за да не гледаш кој е "фанатикот" во "играва".
На истиот начин е створена Грција (си ги населувале луѓето ветените земји), а некако и периодот во кој трае процесот на создавање на овие "древни" држави се поклопува. И на двете места главниот играч е истиот. Само жртвата ја погрешиле.
Се си мислам дека ако ние бевме на местото на Палестинците досега немаше ни "м" да има останато од Македонците.

Ти што не си одиш од доме бе, брле????

Ти што не си одиш од доме бе, брле????

Не сум на земјата на некој друг.
Ова е моја земја, моја Македонија.
Палестинците направија грешка што узурпираа територија која не е нивна. Па сега кога ќе ги бркаат, тешко им паѓа.
Нешто како грците, во право си.

Не сум на земјата на некој друг.
Ова е моја земја, моја Македонија.
Палестинците направија грешка што узурпираа територија која не е нивна. Па сега кога ќе ги бркаат, тешко им паѓа.
Нешто како грците, во право си.

Си ги помешал брзините брат,или народите.Рикверц е назад.:smir:

Си ги помешал брзините брат,или народите.Рикверц е назад.:smir:

Не бе таман сум си. Во втора, бидејќи темава е на угорница, а и ти постар па пешки да ме навстасаш.
Палестинците згрешиле што се населиле на еврејска, од Бога дадена ветена земја.
Тоа си е факт па ти врти сучи, може и со англичаните во северна ирска или баскијците да направиш споредба, џабе ти е.

se dodeka postoi vakva omraza kon islamot vo svetot ke postojat i vojni i sekakvi nasilstva. najbezveza nesto e da omalovazuvaz nekoja religija. za sekoja religija moze da se najde kontra argument, zatoa samo ve zalam.

Аууу - која грешка си човече. Јас немам ама ИЧ омраза кон исламот. Јас само ги жалам човечките суштества кои ја прифатиле оваа религија која што им кажува дека сите кои не се муслимани се „нечисти“ и се „неверници“.

Ги жалам милионите жени кои како во 6-ти век сеуште мора да му се клањаат на мажот како нивни владетел (полу-робовладетелски односи како пред 14 векови). Кои морале да носат шамии и фереџиња и бурки. Самоволно ставање на сопственото битие во јаремот на религиозните правила поставени пред 14 векови.

Ги жалам муслиманите кои го величаат пророкот Мухамед кој се оженил со Ајше кога таа имала 5 години, а се развел од неа кога имала таа 7 години. И јасно е напишано „светите муслимански книги“ дека типот бил „нежен“ со девочето.
ПЕДОФИЛ според денешни дефиниции за педофилија.

ТОА СЕ БАТКА ФАКТИ.

Исламот со силните стеги е некомпатибилна религија со современиот 21 век. Немам омраза - имам презир и жалење.
И разликата меѓу мене и тебе е што ти мене заради овие мои ставови не би се задржал само на презир туку кога би знаеле кој сум - „Во името на Алах радо би ме убил“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom