А1 го поддржува холокаустот Газа!

Никој не им врепи на Хамас пушка во глава да го гаѓаат Израел со ракети и со самоубици,никој не ги тераше да се кријат во цивилни места :toe: Израелците трпеа,трпеа им пукна филм и ги згазија сеа и крај на прича:toe:

Хамас применува Еврејска “холокауст“ тактика на веќе окупираната Палестинска територија.Всушност сето ова што денес се случува Евреите го правеле уште пред `41 за да го предизвикаат сопствениот Холокауст и сожалување на светот врз нивната мака.Жално и болно е што со таква тактика страдаат премногу невини жртви како децата во Газа,ама тоа е последната мерка што некој мора да ја превземе за да го спаси опстанокот на сопствениот народ или држава.Иако многу земји молчат пред злосторствата во Газа од страв да не бидат земени во пропагандната Еврејска машинерија,сепак сигурно е дека не се согласуваат со убиства на невините цивили а понајмалку деца.Мислите дека Големите Сили го одобриле анектирањето на Чешка од страна на Германија?Не го одобриле,ама си мислеле дека тоа ќе биде само мала жртва за да се задоволат Нацистичките апетити.Се разбира дека се заебале иако поминале неказнето,затоа што молчеле кога требало да интервенираат.

Никој не им врепи на Хамас пушка во глава да го гаѓаат Израел со ракети и со самоубици,никој не ги тераше да се кријат во цивилни места :toe: Израелците трпеа,трпеа им пукна филм и ги згазија сеа и крај на прича:toe:

Не е крај на прича. Хамаз прогласија победа. Да пукнеш од смеа или од плачење. Кои перверзни глупаци се човече. Се криеја ко пички зад невини деца и жени, со што ја предизвикаа директно нивната смрт, ама важно победија (демек они останале живи).

Види - 450 деца убиени е катастрофа. Жал ми е за родителите кои поминуваат низ најтешки агонии поради тие загуби. Само се прашувам дали таа предлабока болка ќе допре до дното на нивното битие каде останало делче на здраворазумско размислување (друго се им е испрано во мозокот со нивната омраза кон израел, кон УСА и ЕУ) и да кажат „Со тероризам, и со повици за уништување на Израел, нема да успееме“.
Или пак уште повеќе ќе се засилат и ќе планираат нови напади на Израел (дур не го предизвикаат Израел да мавне уште посилно).

Не е крај на прича. Хамаз прогласија победа. Да пукнеш од смеа или од плачење. Кои перверзни глупаци се човече. Се криеја ко пички зад невини деца и жени, со што ја предизвикаа директно нивната смрт, ама важно победија (демек они останале живи).

Види - 450 деца убиени е катастрофа. Жал ми е за родителите кои поминуваат низ најтешки агонии поради тие загуби. Само се прашувам дали таа предлабока болка ќе допре до дното на нивното битие каде останало делче на здраворазумско размислување (друго се им е испрано во мозокот со нивната омраза кон израел, кон УСА и ЕУ) и да кажат „Со тероризам, и со повици за уништување на Израел, нема да успееме“.
Или пак уште повеќе ќе се засилат и ќе планираат нови напади на Израел (дур не го предизвикаат Израел да мавне уште посилно).

Кога реков крај на прича мислев за овој конфликт сеа,они се рчкаат над 50 години таму и минимум уште 50 ќе се рчкаат.За болдираното не си ич далеку од вистината :toe::helou:

Ако така ти одговара да ја интерпретираш историјата, праи го тоа. Што се` не прочитавме, па и твоево ќе мине.

Нема да помине искажаното на karan. А нема да помине од проста причина затоа што неговото тврдење не држи. Имено, цитирал од википедија за “палестинските земји’’ и прави исто што прават бугарите на форумов кога мешаат баби и жаби околу Македонија.

Конкретно, Источната Римска Империја (Византија) создала области на земјата на Евреите кои ги нарекла Палестина. Имало неколку такви Палестини кои ја стварале диецезата Палестина. Треба да се одбележи дека Евреите се тие кои дигале востанија против надворешните освојувачи како на пр. Римјаните, а не “палестинци’’:

505px-Israel_Byzantine_5c.jpg

Истата приказна е во Македонија и на Балканот по падот на Самоиловото Царство. Византија создава војно административни “теми’’ од кои едната тема која ја покрива територијата на Македонија е Вулгарија. Сходно народите во таа тема ги нарекува вулгари (Македонци, Срби, Црногорци итн.).

јас не сакам да уверам никого ништо. Нема холокауст, кога сами си ги тераат жените и децата да им бидат штит. Шо да се прави... за таа цел се родени...за таа цел умираат.

Употребата на “жив штит’’ историски погледнато е комунистичка тактика. Советскиот Сојуз имаше отпечатено инструкции и ја промовираше оваа идеја кај своите држави-клиенти и потпомагачи за време на Студената војна заради сериозните пропагандни поени кои таквата тактика ги носи.

Но без разлика од каде поптекнува, сепак останува правилото дека ако завојуваната страна употребува жив штит (од цивили, вкл. деца), за смртта на тие цивили е одговорна страната која ги употребува како штит.

шо е муабетот со А1 цело време
тој велија нека се чукни малку
ќе се отруе од својот отров
400 години во затвор за хидиддис :pos2::pos2::pos2:

За оние кои имаат 11 минути да го изгледаат овај клип.

Исламот е религија на омразата - религија на луѓе со измиени мозоци.
Во таа религија нема толеранција кон „неверниците“. Погледнете и оценете сами. Педофилот Мухамед е нивни најголем и најважен пророк. Одвратно и во исто време жално.

Убиените жени и деца во Газа одат на душа на лудаците од Хамаз.

Izgleda po neutralna strana od toa da gi branime civilite ne gledam. Ne treba li nekoj da odgovori za tie civili sto zagina, ili toa ne vazi za evreite!
Па неутрално е до негде и да разбереш дека Израел мора да се брани на моменти.А за цивилите веќе реков дека акцијата беше промашена .

Во таа религија нема толеранција кон „неверниците“. Погледнете и оценете сами. Педофилот Мухамед е нивни најголем и најважен пророк. Одвратно и во исто време жално.
А ова напишаново е тотално Хамасовски морам да признаам.Кога ке споредам што се они зборуваат за Јудеизмот и ова што ти го пишуваш не можам да најдам разлика.

ДамеМак напиша:

А ова напишаново е тотално Хамасовски морам да признаам.Кога ке споредам што се они зборуваат за Јудеизмот и ова што ти го пишуваш не можам да најдам разлика.

Дали го погледна клипот или реплицираш само на напишаното? Да го изгледаше ќе сватеше дека мојот напис не повикува на убивање на никакви муслимани или слично како што муслиманите повикуваат. Значи РАЗЛИКА ИМА. Ако ти не ја гледаш - баш ми е жал.
Јас се згрозувам од фактите дека во таа религија педофилството е одобрено затоа што тоа им го одобрил нивниот пророк Мухамед, и се згрозувам од фактите дека таа религија повикува на убивање на сите „неверници“.
Сваќаш?

Ако не сваќаш - погледни го другово клипче кај што муслиманов на водителот на ББЦ му објаснува дека штом не си муслиман - ако бидеш убиен - тоа си го заслужил. Моите згрозувања за оваа идиотска ситуација со таа религија ти го изедначуваш со повиците на Хамаз за убивање на евреи. Не ми се верува ...

Хамас применува Еврејска “холокауст“ тактика на веќе окупираната Палестинска територија.Всушност сето ова што денес се случува Евреите го правеле уште пред `41 за да го предизвикаат сопствениот Холокауст и сожалување на светот врз нивната мака.Жално и болно е што со таква тактика страдаат премногу невини жртви како децата во Газа,ама тоа е последната мерка што некој мора да ја превземе за да го спаси опстанокот на сопствениот народ или држава.Иако многу земји молчат пред злосторствата во Газа од страв да не бидат земени во пропагандната Еврејска машинерија,сепак сигурно е дека не се согласуваат со убиства на невините цивили а понајмалку деца.Мислите дека Големите Сили го одобриле анектирањето на Чешка од страна на Германија?Не го одобриле,ама си мислеле дека тоа ќе биде само мала жртва за да се задоволат Нацистичките апетити.Се разбира дека се заебале иако поминале неказнето,затоа што молчеле кога требало да интервенираат.

TUka se soglasuvam(ama neli za ceska zgresile..davas prst zimat dlanka) PRETERAAA i me nervira zosto germancite se sramat od vtora svetska vojna kaj nas imenuvaat ulici po partizani kaj a oni se sramat od niv.....ZAREM ERVIN ROMEL NE ZASLUZUVA ime na ulica(ne mora hitler da ima)ama neka ima drugi a izraelcite i arapite ke se tepaat dooolllgooo..samo arno velis..STETA ZA CIVILITE i decata.....svetot gi sozaluva(evreite..pa zosto britanskata imperija ja otstapi teritorijata posle vtora sv. vojna-i tuka evreite karija a Britancite poradi bunata na arapite gi izbrkaa anglicanite od suecki kanal..,sto oznaci gubenje kontroola na vazna lokacija i pad na mokta na britania-ZRTVA NA IZRAEL) a ovie proizveduvaat oruzje za masovno unistuvanje...kade e inspekcijata(ko so mu pravea na sadam)NECESNO..i plus toa znam deka postojat dve drzavi vo svetot koi imaat dovolno zasolnista za site gragani (svajcarija i irak-no0 vo irak iskustvoto pokaza deka zasolnistata treba da bidat za pomalku luge-ednas tomahawk pogodi "slucajno" zasolniste i ubi 1400 civili-vo prva zalivska vojna...e sega izrael ke stane treta drzava so oprema za NHB zastita zalihi obuceni kadri se so cel da 'se branat'

Poentata mi e IZRAEL mislam DEKA nema da OTSTAPI ni parce zemja site indirektni i direktni potezi na izrael vodat kon toj zaklucok.......

a i hamas treba da razmislat malku pred da raketiraat so Kasam civilni lokacii..(akcija reakcija) kaj se tuka COVECKI PRAVA:vozbud::vozbud:

Neka im dadat 40% od palestina teritorija na palestincite kako drzava i mislam deka Barem ke se smirat rabotite(donegde):helou:......neka go resat konfliktot(iako evreite pak ke gi mrazat):smir:

Ne go obvinuvajte islamot(posobno delot za ubivanje na "nevernicite"oti prostata raja ne ja svatila poentata)pod nevernik ne e toj koj e e pripadnik na druga religija TUKU toj STO NASTETIL NEKOMU-kako kazna...kaj nas 10-bozji zapovedi kaj niv nevernik)a steta sto mnogu niskiot stepen na obrazovanie(osven Turcija) im go ispra mozokot:toe:

Па неутрално е до негде и да разбереш дека Израел мора да се брани на моменти.А за цивилите веќе реков дека акцијата беше промашена .

...
Ne dame mak gresis ima razlika vo islamot pa neliznaes siiti suniti i vahabistete a ima i poekstremni od vahabistite(gledas amerika kako gi natera da se tepaat siitite i sunitite vo irak-agenti prepraveni ko siiti ubivaat suniti pa vie vozvrakaat itn..) arno vika heindrich-HAMASOVSKI POST:smir:

a INKVIZICIJATA ja zaboravi

pa duri i kaj nas hristijanite ima konflikti ZNAES a dali znaes deka hristijanstvoto ima okolu 70 razlicni"vistinski"religii nekoi od niv povikuvaat na ubivanje :smir:

...
Ne dame mak gresis ima razlika vo islamot pa neliznaes siiti suniti i vahabistete a ima i poekstremni od vahabistite(gledas amerika kako gi natera da se tepaat siitite i sunitite vo irak-agenti prepraveni ko siiti ubivaat suniti pa vie vozvrakaat itn..) arno vika heindrich-HAMASOVSKI POST:smir:

a INKVIZICIJATA ja zaboravi

pa duri i kaj nas hristijanite ima konflikti ZNAES a dali znaes deka hristijanstvoto ima okolu 70 razlicni"vistinski"religii nekoi od niv povikuvaat na ubivanje :smir:

Има конфликти и во христијанството (католици и протестанти се тепаат во Северна Ирска), (католици и православни се заклаа во Хрватска и Босна).
Јас сум инаку агностик. И моите агностички ставови имам слобода да ги изнесувам во западното општество каде христијанството е доминантна религија.
За разлика од мене - луѓе кои се агностици во исламски земји (не во Турција) заради тие нивни ставови би биле убиени, па затоа се кријат.

А за ИНКВИЗИЦИЈАТА - таа била, поминала и самата католичка црква се извини за инкизицијата.
Кога исламот ќе се извини дека денеска повикува на уништување на Израел и евреите? Можеби после 400, 500 години кога и исламот ќе биде религија стара 2000 години.
Исто како што пред 400-500 години христијанството било „непомирлив борец за божјата вистина“ - па потоа созреало во многу потолерантна религија, така можеби и исламот ќе се измени после 400-500 години.

Ахх - значи не ми одговараш дека Мохамед не бил педофил, туку ми кажуваш некои работи за Библијата и христијанството.
Работите кои христијанството ги правело во средниот век сега се осудени дури и од самата црква, а западното општество се надраснало самото себе си во 20 и 21 век и секој може да верува, и да се понаша религиозно како што сака. Ај ти ако си жена пробај во Иран да одиш на улица без фереџе!

А за тоа колку е исламот педофилска религија погледни го инсертов од едно интервју со еден имам.

Види колку девојчево го сака Алах и како си научило се за него. СПоред тебе незе мозокот не и е испран уште од најмала возраст, тоа знаење Алах сам и го кажал.

Или ова 3 и пол годишно девојче кое „знае“ дека евреите се лоши и дека се „мајмуни и свињи“.

Не постои друга религија на светот која ги учи децата на омраза. Само исламот е таква религија. Исламот е омраза кон се што не е ислам.

sto da odgovaram be abdal, ti samo treskas nekoi gluposti bez da navedes fakti a jas ti zboruvam so istoriski fakti. muhamed bil pedofil!!! daj mi dokaz, lesno e taka da se sirat lazni raboti. evo i jas ke napisam DameMak e homoseksualec, i sega sto ? ako pocnime vakA kaj ke odi muabetot. ama se gleda deka intelektualno ne si vo nivo da vodis debata so fakti tuku so prazni muabeti i nema sto da komentiram so tebe poveke.ajde odi veslaj sega

Дали го погледна клипот или реплицираш само на напишаното? Да го изгледаше ќе сватеше дека мојот напис не повикува на убивање на никакви муслимани или слично како што муслиманите повикуваат. Значи РАЗЛИКА ИМА. Ако ти не ја гледаш - баш ми е жал.
Јас се згрозувам од фактите дека во таа религија педофилството е одобрено затоа што тоа им го одобрил нивниот пророк Мухамед, и се згрозувам од фактите дека таа религија повикува на убивање на сите „неверници“.
Сваќаш?

Ако не сваќаш - погледни го другово клипче кај што муслиманов на водителот на ББЦ му објаснува дека штом не си муслиман - ако бидеш убиен - тоа си го заслужил. Моите згрозувања за оваа идиотска ситуација со таа религија ти го изедначуваш со повиците на Хамаз за убивање на евреи. Не ми се верува ...
Си ставил клипови од некои си испрани мозоци како Хамас и ги земаш како репер за цела една култура така ли?Значи ако земеме ова скандаливе со католичкиве свештеници што обљубија деца(а ги има на број хммммм)каков заклучок ке извадиме за Католицизмот?
Ако ставиме клипови од овие Равногорскиве јунаци кои заговараат бришење на се што не е православно и каков заклучок ке треба светот да извади за православниот свет?
Убава логика имаш нема што.Пази си бил ти во времето на тие пророци па точно знаеш како и што се случило.Во исламот ако не се лажам и Исус се почитува(нека ме поправи некој поупатен ако грешам)и сега треба ли автоматски по твојава аналогија да размислувам?
Твојот напис не повикувал?Ај молим те прочитај се.

А за тоа колку е исламот педофилска религија погледни го инсертов од едно интервју со еден имам.
А пази велиш живееш на западот.Е па ако споредам со тие твоите западни свештеници(погоренаведени ради нивните ич блудни дејствија) каков ли заклучок ке извадам јас за нив?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom