A1 Combo Box

• Креатор на темата Креатор на темата 840223
  • Време на започнување Време на започнување
Rotmans ако добро те разбрав си направил веќе договор за X тарифа за X пари. Мислам не може туку така да се смени т.е да се направи нов договор веднаш и посебно н даваат ако имаш пример субвенции за урњед или нешто слично.
Тоа што после потпишаниот договор се појавила нова пофтина или шподобра тарифа од твојата нема врска..ќе ти кажат дека важи само за нови корисници и џабе АЕК, тие покриени се...
А1 се најзаебани за договори и слични ствари....Почекај некој месец и прашај кога може да смениш договор (нов договор нема никакви шанси сега, мислам само пред истек на договор 3-6 месеци дозволуваат)
Ма јасно ми е дека А1 се правно покриени со АЕК и дека џабе е се. Нејќам јас нов договор, јас веќе сум во NET TV M, ама брзината ми е како да сум во NET TV S.

Еве ако ти е веродостојно ова.
Screenshot 2026-05-22 221756.png
19224444946.png

Значи јас само барам просто да ми пуштат 500/500 MBps оти веќе сум во NET TV M тарифата за којашто плаќам иста цена 1299 ден./месечно како нивната тековна тарифа NET TV M.

Ова што го барам е регуларно, просто веќе имаат пуштано поише нет неколку пати уназад у истата тарифа кога национално ги зголемуваат брзините на сите корисници, нови и стари со договори.

Кога ставив нет у 2020 беше 70/70 ми се чини, па го качија на 100/100 па на 150/150 цело време на истата тарифа NET TV M (уствари средниот пакет).

Не барам јас нешто да ми дадат "под рака" или вон бирократски правила и прописи.

Иначе јас овде прашав дали некој друг се соочува или се соочил со ваков или сличен проблем па да сподели искуства.

Фала

Последно уредено:
Ма јасно ми е дека А1 се правно покриени со АЕК и дека џабе е се. Нејќам јас нов договор, јас веќе сум во NET TV M, ама брзината ми е како да сум во NET TV S.

Прегледај го приврзокот 478313
19224444946.png

Значи јас само барам просто да ми пуштат 500/500 MBps оти веќе сум во NET TV M тарифата за којашто плаќам иста цена 1299 ден./месечно како нивната тековна тарифа NET TV M.

Ова што го барам е регуларно, просто веќе имаат пуштано поише нет неколку пати уназад у истата тарифа кога национално ги зголемуваат брзините на сите корисници, нови и стари со договори.

Кога ставив нет у 2020 беше 70/70 ми се чини, па го качија на 100/100 па на 150/150 цело време на истата тарифа NET TV M (уствари средниот пакет).

Не барам јас нешто да ми дадат "под рака" или вон бирократски правила и прописи.

Иначе јас овде прашав дали некој друг се соочува или се соочил со ваков или сличен проблем па да сподели искуства.

Фала
Незнам што да ти речам ама веќ си направил договор со тие и тие услови а тоа што после неколку дена/недели се сменало нешто е друг муабет. Џабе е жалба и не се должни да ти пуштат побрз нет како во случајов. Пак ќе речам..А1 покриени се

Незнам што да ти речам ама веќ си направил договор со тие и тие услови а тоа што после неколку дена/недели се сменало нешто е друг муабет. Џабе е жалба и не се должни да ти пуштат побрз нет како во случајов. Пак ќе речам..А1 покриени се
Должни се да ми пуштат од причина што сум во пакетот/тарифата со ИСТ НАЗИВ и плаќам ИСТА ЦЕНА, без разлика кога сум склучил договор.
Го чувам и првиот договор од 2020 година и од тогаш сум во NET TV M тогаш беа 70/70, сега ми се 150/150, а цената е иста уште од тогаш 1299 ден./месечно.
Ме разбираш што ти зборам? Не е прашање дали они се должни, должни се да ја обезбедат таа брзина која што е во таа тарифа, прашањето е од субјективна природа т.е. дали они сакаат или нејќат, оти ми имаат нешто лично замерено кога се расправв со нив на телефон за друга ствар.

А АЕК е затоа и воведен, барем идејата е таа, да регулира вакви небулози на оператори, ама во реалноста АЕК уствари ништо и не праат.

Тоа што збориш ти дека А1 и АЕК се познаници и тие у АЕК ко судиине кријат жалби у фиоки е друга работа. У државава нема правда и колку беше 2% верба во правосуден систем.

Ќе ги истрпам уште две години дур дојдат новине 4iG и ајт А1 нека идат у пичку материну.

Пак мислам дека не се должни..ова ти е несреќа. Си направил договор пред да ја променат тарифата и тоа е тоа. Не верувам дека важи ретроактивно. Пробај со АЕК ама ќе бидеш одбиен веднаш. Така функционира све во државава. Краен случај ќе ти кажат Важи Само За Нови Корисници (ето си немал среќа сипоптпишал договор со тие и те услови а од друга страна после неколку дена/недели сменале тарифата а1)

Прегледај го приврзокот 478313
19224444946.png

Фала
11636590582.png

Во Октомври 2024 година продолжен договорот на нови 24 месеци со оваа прикачена брзина и брзината после 200GB лимит се намалува на 2/1, до сега промени во тарифата има - додадено е 30/1 Mbps на LTE и намалување на брзината на 6/1 mbps со лимит од 300GB и има нов пакет со 5G со 70/7 Mbps, 700GB лимит и брзината се намалува на 6/1Mbps. Комбо боксот почнал со 50GB, па постепено го зголемуваат лимитот и сега најново и најдобро е 5G пакетот. Иако постои промена на тарифата преку LTE, сепак важат ставките од договорот по поранешниот ценовник и нема тука што да се бунам, можи ако дозволат во текот на договорот да додадам мобилни линии нешто да има некоја поволност и попуст на интернетот, иначе пред истекот на договорот можам да го обновам и да биди на новите 5G пакети или да остани договорот на неопределено со истите услови. Мене ми одговара да остани и на неопределено (беше едно време), бидејќи не сакам многу договор на определено на 24 месеци, туку целосно без обврски да бидам.

11636590582.png

Во Октомври 2024 година продолжен договорот на нови 24 месеци со оваа прикачена брзина и брзината после 200GB лимит се намалува на 2/1, до сега промени во тарифата има - додадено е 30/1 Mbps на LTE и намалување на брзината на 6/1 mbps со лимит од 300GB и има нов пакет со 5G со 70/7 Mbps, 700GB лимит и брзината се намалува на 6/1Mbps. Комбо боксот почнал со 50GB, па постепено го зголемуваат лимитот и сега најново и најдобро е 5G пакетот. Иако постои промена на тарифата преку LTE, сепак важат ставките од договорот по поранешниот ценовник и нема тука што да се бунам, можи ако дозволат во текот на договорот да додадам мобилни линии нешто да има некоја поволност и попуст на интернетот, иначе пред истекот на договорот можам да го обновам и да биди на новите 5G пакети или да остани договорот на неопределено со истите услови. Мене ми одговара да остани и на неопределено (беше едно време), бидејќи не сакам многу договор на определено на 24 месеци, туку целосно без обврски да бидам.
Ама ти правиш муабет за тарифа за мобилен интернет, така?

Тарифа на мобилен интернет ми се чини дека може да смениш кога сакаш преку апликацијата мојА1.

Интернет и ТВ за дома е различно оти зависат од техничка опрема, техничка достапност и слично.

Ако нејкат да пуштат брзина, тогаш нека ми коригираат цена. Не може мене тарифата да ми се вика A1 NETV M и да ги имам сите ствари од сликава, ама нетот 500/500 да го немам. Или нека го пуштат или нека коригираат цена. Сеедно ќе видиме што ќе кажат АЕК.

1779566995969.png

Ама ти правиш муабет за тарифа за мобилен интернет, така?

Тарифа на мобилен интернет ми се чини дека може да смениш кога сакаш преку апликацијата мојА1.

Интернет и ТВ за дома е различно оти зависат од техничка опрема, техничка достапност и слично.

Ако нејкат да пуштат брзина, тогаш нека ми коригираат цена. Не може мене тарифата да ми се вика A1 NETV M и да ги имам сите ствари од сликава, ама нетот 500/500 да го немам. Или нека го пуштат или нека коригираат цена. Сеедно ќе видиме што ќе кажат АЕК.

Прегледај го приврзокот 478351
Правам муабет за интернет за дома преку LTE мрежа, поранешно Combo Box, NetBox по ново, каде што добиваш домашен неограничен интернет безжично, само со рутер.
https://www.a1.mk/combo-paketi/a1-net-box - Овие пакети се тие, има 3 опции преку LTE мрежа, неограничен е интернетот со лимит и после се намалува брзината. Имаш и преку 5G мрежа со иста цена и поголеми лимити и брзини - 70/7Mbps со 700GB, 150/15 со 1ТВ и 300/20 со 1,5ТВ лимит. Брзината се намалува на 6/1Mbps кај сите овие пакети после искористување на лимитот.

Back
На врв Bottom