A Knight of the Seven Kingdoms

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.888
Поени од реакции
36.992
1727974335737.png

A Knight of the Seven Kingdoms е нова фантастична серија креирана од Џорџ Р.Р. Мартин, prequel на Game of Thrones (2011-2019) и трета серија од A Song of Ice and Fire франшизата, базирана врз серијалот новели Tales of Dunk and Egg. Првата сезона од 6 епизоди се очекува да пристигне на HBO и Max во 2025. Во главните улоги ќе бидат Питер Клафи како Ser Duncan the Tall и Декстер Сол Ансел како неговиот придружник Egg (принц Егон Таргарјен и иден крал, Егон V). Егон V е син на Мекар, пра-внук на Висерис, детето на Ренира и Дејмон, значи некои 5 поколенија подоцна од случувањата во House of the Dragon. Дејството се случува 90 години пред случувањата во Game of Thrones.

Подготовките за 3 серија од ASOIAF универзумот започнаа во 2021 кога Стивен Конрад е повикан од HBO да го напише сценариото за пилотот. Но официјално во април 2023 серијата е нарачана од HBO, а сценариото за пилотот го пишува сценаристката Ира Паркер. Кастингот започнал во октомври 2023, а нешто подоцна и пред-продукцијата во која Мартин фигурира како извршен продуцент и креатор. Во мај 2024 Овен Харис е повикан да ги режира првите 3 епизоди од шесте, колку што ќе има првата сезона. Снимањето започна во јуни 2024 во Белфаст, Северна Ирска, и успешно заврши во септември 2024.

1727974502969.png

Темава ја отворам зашто почнаа да се споделуваат мемиња, и секакви други информации во другите ASOIAF теми, па да не бидеме раштркани, се што имате да кажете за A Knight of the Seven Kingdoms, кажете го тука.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.746
Поени од реакции
26.735
ako i ova e puna so woke sranja ko onoj drugiot prequal slobodno neka si ja gledaat tamu u california i neka ne dosagaat poveke
Сега за сега само еден црнец. Да видиме колку педери и лезбејки ќе има.

Член од
1 октомври 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Јасно ми е дека на сите ни е преку глава од спојлери, ама кога ќе видат човек спојлер од серија што треба да излезе за 2 години... :D
Инаку, мислам дека има потенцијал серијава. Сигурно ќе биде поубава од последните 2 сезони на GoT. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom