- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.215
- Поени од реакции
- 10.286
Кога ќе бидам депресивен Марче, ќе барам твои објави, да ме излечат. Кој цар човече. 

Кој ќе освои Оскар | Сакам да освои Оскар | |
Филм | Nomadland | Promising Young Woman |
Режија | Chloe Zhao за Nomadland | Thomas Vinterberg за Another Round |
Актерка | Carey Mulligan за Promising Young Woman | Carey Mulligan за Promising Young Woman |
Актер | Chadwick Boseman за Ma Rainey's Black Bottom | Anthony Hopkins за The Father |
Сп.Актерка | Yuh-Jung Youn за Minari | Glenn Close за Hillbilly Elegy |
Сп.Актер | Sacha Baron Cohen за The Trial of the Chicago 7 | Sacha Baron Cohen за The Trial of the Chicago 7 |
Адап. сценарио | The Father | The Father |
Ориг. сценарио | Promising Young Woman | Promising Young Woman |
Кинематографија | Nomadland | Judas and the Black Messiah |
Костум дизајн | Ma Rainey's Black Bottom | Ma Rainey's Black Bottom |
Монтажа | Sound of Metal | Sound of Metal |
Шминка | Ma Rainey's Black Bottom | Hillbilly Elegy |
Прод. дизајн | Mank | Tenet |
Музика | Soul | Soul |
Песна | Speak Now од One Night in Miami | Husavik од Eurovision Song Contest |
Звук | Sound of Metal | Sound of Metal |
Визуелни ефекти | Tenet | Tenet |
Анимиран | Soul | Soul |
Документарен | My Octopus Teacher | The Mole Agent |
Странски | Another Round | Better Days |
Краток анимиран | If Anything Happens I Love You | If Anything Happens I Love You |
Краток документ. | A Love Song for Latasha | / |
Краток филм | Two Distant Strangers | Two Distant Strangers |
Го гледав, ништо посебно не ми беше. Ко да ја изгубиле оригиналноста Пиксарци. Немам некој којзнае колкав фаворит кај кратките анимирани годинава (инаку тоа ми е една од најомилените категории секогаш), ама овој на Нетфликс некако ми остана најдолго во меморијата, па затоа.Јас од фаворити можам да го издвојам Burrow во кратки анимирани
И генерално, толку.
Не верувам дека ќе земе.
Јас го гледав заедно со Соул.Го гледав, ништо посебно не ми беше. Ко да ја изгубиле оригиналноста Пиксарци. Немам некој којзнае колкав фаворит кај кратките анимирани годинава (инаку тоа ми е една од најомилените категории секогаш), ама овој на Нетфликс некако ми остана најдолго во меморијата, па затоа.
Лечам од депресија онлај преку коментари на форумов.Кога ќе бидам депресивен Марче, ќе барам твои објави, да ме излечат. Кој цар човече.![]()
Не е.Плус и за крај беше оставена машката улога(не знам дали првпат е ова), убеден бев дека на Чедвик ќе му даат и ќе праат говори и плачења и се'