Argo 1,2 za pobeda Lincoln 7 nekoj ovde napisa deka Lincoln sigurno zemal.. vredi da se uplati ?
Немој да уплаќаш ништо оваа година, во многу појасни години имало изненадувања.
Линколн исто беше 1.2 а Арго беше 17.00 мислам. Бен Афлек беше игнориран од режисерите кои не знам на што дроги беа што исфрлија толку добри режисери. Се зборува дека Спилберг имал силно лоби и од почетокот Линколн беше силно фаворизиран.
Во продолжение Академијата доби еден куп шамари за Арго, Афлек собра еден куп награди кај стигна и сега притисокот е врз Академијата „да ја исправи грешката“ ако воопшто ја има. За најдобар филм гласаат сите, не само режисерите, така да би требало да биде драматично.
Коефициентите се базираат не на типувања туку на моменталната уплата, коефициентот значи дека во моментов многу повеќе е уплатено на Арго отколку на Линколн и кладилниците се штитат да не отидат вбунар. Ако веќе си решил да уплатиш нешто, Томи Ли Џонс е фаворит во однос на Криштоф Волц

, јас мислам дека не се доволно мрднати да изгласаат такво нешто и би ставил пари на Криштоф.
Мое мислење е дека Линколн е all-american филм но е слаб филм, само глумата го држи, додека Арго е симпатично филмче и подобро од повеќе аспекти, но не е филм што треба да добие Оскар. Да не гласаа американци ни едниот ни другиот немаше да бидат во трка, но како што кажа другарот wot, тие плаќаат за музиката, тие ги бираат тапаните.
Мене ми е сеедно кој ќе тепа бидејќи Лес Миз нема шанси и главната трка ќе ја водат трите патриотски филмови. Би бил среќен кога од никаде Силвер Лајнингс би ги истепал пошто реално вода можат да му носат.