85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Сеа као демек сите знаевте и сите сакавте Арго да освои, без разлика на тоа што само 6 гласа има, или 90% од вас стиснаа по грешка на другите... (кога јонзе го нема, он сигурно го сака Лез Мизраблес)

Џанго и Арго ми беа главните фаворити, во анкетата гласав за Џанго, бидејќи се уште е според мене е врвот за 2012!

I7K277j.jpg

Браво за Арго и за најдобриот Бен Афлек.Вредеше да се седи за ова на крај цела ноќ...Се загреа Бен на крај доста емоционално од негова страна....Браво и за Клуни прав Господин со извонредно чувство за филм....Браво Бен само напред даде многу добра поука....Бил човекот во моменти кога никој не сакал да го ангажира за ништо и еве каде стигна после некое време со мака труд и работа....уште еднаш браво.....Good Night ;)

Сосема заслужено :) Ми се направи меракот- Арго (y)
Малце ми е криво за Наоми Вотс, имаше одлична глума и таа :)

Сет беше супер водител. Според мене требаше друг освен Џ-Ло да освои оскар за водечка женска улога ама ај битно не се повреди при качување на бината.

Аргоу фак јорселф беше интересно филмче така да не се бунам ептен со тоа што освои за најдобар филм. Башка се виде дека стварно е емотивен Афлек при примањето на наградата (y)

Се на се добри интересни оскари.
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 06:13 ---
ibwPnREvm0Z45N.gif

Афлек for the doubters:
TiaxJRN.gif

--- надополнето: 25 февруари 2013 во 06:14 ---
Инаку не е поврзано со овогодинешните ама сепак за Оскари се прави муабет.
Ингмар Бергман ја одбива номинацијата за "Wild Strawberries"

LhWjNnv.jpg

Најмногу ми е мило за Арго и за Sugar Man (y), а и севкупно добро си беше шоуто, Сет обавезно и идната година... И конечно ќе можам да се вратам на нормалниот распоред, од понеделник до недела вака би изгледало: црно-бел, шо ми текне, нов, гледан од дамна, комедија(најважно е да се смееме, нели), неанглиски јазик, нов... знам, најбоље распоред иам :D.

Ане 4/4 :love:
Да и се фатите......за фустанот.

Честитки за наградените, мило ми е што Линколн не победи. Честитки за Криштоф и за режисерот на Life of Pi кој заслужи ваква награда и покрај тоа што оние кои гласаа во овој дел прописно се посрамотија предходно, со тоа што не им дадоа шанса на режисери кои ги редефинираа жанровите + Бен Афлек кој е одличен режисер. Честитки за Џенифер исто така одличен избор.

Не ги дочитав сите наградени ќе видам подоцна. Ако може некој да постира видео од воведот на Сет Мекфаагсјагјахјаадлен, не мора да е квалитетно, и од мобилен нека е...

dragonsky , честитки и до тебе и до фан клуб Челзи :) Време е да смениме аватари :)

Иако навивав за Животот на Пи или Амоур, мило ми е за Арго. Филмот го загледав малку и солиден ми се виде, штета што премногу ми се спиеше. Ќе морам да одвојам простор деновиве. Сепак и Анг Ли најзаслужено земал за режија, од просечна книга направи ремек дело, криво ми е што не зема и за адаптирано сценарио филмот. И баш се радувам што Амоур зема оскар за филм од неанглиско говорно подрачје, иако и се очекуваше. Џанго земал за оригинално сценарио :гомце:, утка на вечерта. Факт е дека кловнот има огромен фан бејс кој буквално му ги носи филмовите и на оскари, се надевам дека академијата нема да направи грешка и во иднина и да му номинира филм за оскар само заради тоа што се вика Квентин Тарантино и поради тоа што правел "уникатни" филмови. Substance over style! А да, криво ми е за музика не зема Животот на Пи или Ана Каренина, сепак 50 години од Бонд + Адел и тешко е да не им дадеш оскар. :)

Не ми се јасни некои од номинацииве.

Zero Dark Thirty-оригинално сценарио а базирано на вистински настан.

Life of Pi го тепа Роџер Дикинс за кинематографија а цел филм е правен со помош на CGI што не е ни кинематографија.

Фалеше уште сега Џанго да не освоеше Оскар..
Заслужено.
И? Се работи за совршена употреба на 3D CGI. Па макар и 100 % филмот да е CGI некој треба да ги избира и виртуелните светла, виртуелните леќи и виртуелните движења на камерите и боите. А Животот на Пи беше совршен од тој аспект, ако некој треба да се буни тука дека бил оштетен тоа е Ана Каренина.

najdobri oskari godinava,site zasluzeni dobij ja oskari so nekoj isklucok.
ovoj pi go propustiv za argo I lincoln samo pofalni zborovi

Мило ми е што фановите на Хатавеј конечно се подмочаа :)) Божеее бетер од навивачи на фудбалски клуб сте, ама во негативна смисла :))

Е баш ми е мило за Бен Афлек. Камо да вади уште подобри филмови, пошто го бива човеков. Ова останатово си излезе по предвиденото, четворката тепаше (главни и споредни улоги), а Џенифер Лоренс греота, нема среќа со излегувањето на сцена. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom