*LiL Mermaid*
part of our world...
- Член од
- 3 јули 2007
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 6
ljubam se od 60 tite 70 te 80 te....ah zaso u pogresno vreme se rodiv:kesa:
abe site muzicki legendi poteknuvaat od toa vremeeep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden,Metallica. Ama togas grupite ne pravele muzika za pari naprotiv edvaj imale pari da si kupat oprema a ne deneska se sto se prai se glea samoda se zemat sto poveke pari a ne se gleda da se napravi nesto sto ke se pameti dolgo vreme. Kaj se sea raperive so preku nok stanuvaa popularni toa za mene e sezonska muzika edna godina se vrti posle toa se frla u gubre.
Она со старата музика=квалитет е малку празна фразичка. Поверојатно е дека времето направило дестилат, т.е преживеал квалитетот, па од оваа дистанца ги имаме само добрите бендови од '60-те и натака.Старата музика е поквалитетна. Правена е од љубов, не за пари. Сеа, ко шо рече бурн84, има многу нови бендови и нова, пресна, квалитетна музика. Ама класика си е класика. Често пати служи за инспирација.
za rock baladite, na primer Stairway to heaven, Nothing else matters, Soldier of fortune.јас сум маник по Ретро .... незнам досега на секоја ретро журка сум поминал перфектно , нема промаш.
Инаку не само Диско , Денс , Поп од осумдесетите имаш и најдобрите рок балади во тоа време и да речам 90% од музиката шо ја слушам е 70-80ти ...
Хммм би се сложил до некаде.Retro i ja povrakam . Edna nostalgicna zurka ok , pa i dve ama retro zurki , soul train pa mislam deka e dovolno !