80's, 70's, 60's

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
ljubam se od 60 tite 70 te 80 te....ah zaso u pogresno vreme se rodiv:kesa:

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
abe site muzicki legendi poteknuvaat od toa vreme:Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden,Metallica. Ama togas grupite ne pravele muzika za pari naprotiv edvaj imale pari da si kupat oprema a ne deneska se sto se prai se glea samoda se zemat sto poveke pari a ne se gleda da se napravi nesto sto ke se pameti dolgo vreme. Kaj se sea raperive so preku nok stanuvaa popularni toa za mene e sezonska muzika edna godina se vrti posle toa se frla u gubre.

brat stvarno ti go postuvam mislenjeto, porano legendite pravele muzika za da se slusa poveke,a ne kolku samo da zemat pari i aj cao!!!! zato i den denes se slusaat pesnite od Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Metallica,Iron Maiden.... I ke se slusaat uste mnogu godini!!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
70,80 поштуем!...Какви хитови има од тие години..:)jejeje

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
јас сум маник по Ретро .... незнам досега на секоја ретро журка сум поминал перфектно , нема промаш.

Инаку не само Диско , Денс , Поп од осумдесетите имаш и најдобрите рок балади во тоа време и да речам 90% од музиката шо ја слушам е 70-80ти ...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Неможе а да не биде добра музиката од тој период, бидејќи веќе е созреана, елиминирани се неквалитетните и останати се добрите од тој париод, кои после таа временска селекција остануваат така наречени евергрини, без разлика на жанрот.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Старата музика е поквалитетна. Правена е од љубов, не за пари. Сеа, ко шо рече бурн84, има многу нови бендови и нова, пресна, квалитетна музика. Ама класика си е класика. Често пати служи за инспирација. :D
Она со старата музика=квалитет е малку празна фразичка. Поверојатно е дека времето направило дестилат, т.е преживеал квалитетот, па од оваа дистанца ги имаме само добрите бендови од '60-те и натака.

Иначе лично, у глобала, музиката што ја слушам се сведува на групи од тие 3 децении. Али само кога е у прашање рок и некои алтернативни правци. А мејнстримот од '70-те и '80-те не го трпам. Уствари нетрпеливост е слаб збор. Се ежам кога слушам комерцијални срања од тој период (пре можам да ги сварам сегашните MTV bubble gum pop hits)
И да, најомилени ми се '60-те, кои заедно со почетокот на '90-те се години во кои се појавија бендовите што гио обожавам.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
60ти, па... дури и порано 50ти....

Рок н Рол бејбееее :)

Мојот омилен албум последно време:
  1. Jailhouse Rock - Elvis Presley
  2. Peggy Sue - Buddy Holly
  3. Since I Don't Have You - The Skyliners
  4. At The Hop - Danny & The Juniors
  5. Blueberry Hill - Fats Domino
  6. Sorry (I Ran All The Way Home) - The Impalas
  7. Tell Me Why - Norman Fox & The Rob Roys
  8. It's Only Make Believe - Conway Twitty
  9. For Your Love - Ed Townsend
  10. Heartbreak Hotel - Elvis Presley
  11. Sea Of Love - Phil Phillips
  12. Chances Are - Johnny Mathis
  13. Smoke Gets In Your Eyes - The Platters
  14. Hound Dog - Elvis Presley
  15. This I Swear - The Skyliners
  16. It's All In The Game - Tommy Edwards
  17. Chantilly Lace - The Big Bopper
  18. Johnny B. Goode - Chuck Berry
  19. Pledging My Love - Johnny Ace
  20. La Bamba - Ritchie Valens
  21. Shout! (Parts 1 & 2) - The Isley Brothers
  22. Sleepwalk - Santo & Johnny
  23. Love Potion #9 - The Clovers
  24. Chapel Bells - The Fascinators
  25. Bye Bye Love - The Everly Brothers

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
јас сум маник по Ретро .... незнам досега на секоја ретро журка сум поминал перфектно , нема промаш.

Инаку не само Диско , Денс , Поп од осумдесетите имаш и најдобрите рок балади во тоа време и да речам 90% од музиката шо ја слушам е 70-80ти ...
za rock baladite, na primer Stairway to heaven, Nothing else matters, Soldier of fortune.
toa se se pesni na rock grupi od tie godini

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
60s 70s 80s toa e muzika, a ne denes sekoj vtor pee i pola od niv pojma si nemaat...
btw za 60s i rock'n'roll-ot treba da se spomnat i bitlsi i stounsi

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Retro i ja povrakam . Edna nostalgicna zurka ok , pa i dve ama retro zurki , soul train pa mislam deka e dovolno !
Хммм би се сложил до некаде.
Ретро музиката е ОК, има нормално и добри и лоши песни, меѓутоа некако поновата музика ми е поприфатлива и некако со неа се чувствувам како да сум во тек со времето :)
Не сум бил на ретро-журка ама сум присуствувал често кога сум одел на кафиња каде што пуштаат ретро и искрено морам да се пожалам дека ги пуштаат секогаш истите песни! I'm So Excited, A Little Less Conversation, Y.M.C.A... а има уште милион не-толку-познати ама прекрасни песни.
И особено ме нервира што слабо пуштаат хитови од 90-те! Тие за мене беа најдобри!

П

Паган-др

Гостин
Браво за темава. Јас многу слушав таква музика и сега понекогаш слушам. Многу ми се свиѓаат тие песни од тие периоди. Елвис Присли, АББА и др.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
od 60ti mi se sviga se, mnogu e nostalgicno, novo za toa vreme, polno so ljubov i romantika, od 70ti go sakam onoj boogy sound za densanje po diskac, a od 80te sakam new wave, i najmnogu depeche mode, the smiths, joy division, tears for fears, takvi nekoi, new order, napr...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
закон е таа музика, за разлика од денешната што веќе се исцрпени сите идеи за правење песна, и цело време е едното исто

S

StormRage

Гостин
ее вистина е најдобрата музика и јас е слушав(мислам и се уште е слушам ама помалку) ееее хитови се песните од то време

Kajgana Shop

На врв Bottom