80's, 70's, 60's

• Креатор на темата Креатор на темата NIght_Elf
  • Време на започнување Време на започнување
ljubam se od 60 tite 70 te 80 te....ah zaso u pogresno vreme se rodiv:kesa:

abe site muzicki legendi poteknuvaat od toa vreme:Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden,Metallica. Ama togas grupite ne pravele muzika za pari naprotiv edvaj imale pari da si kupat oprema a ne deneska se sto se prai se glea samoda se zemat sto poveke pari a ne se gleda da se napravi nesto sto ke se pameti dolgo vreme. Kaj se sea raperive so preku nok stanuvaa popularni toa za mene e sezonska muzika edna godina se vrti posle toa se frla u gubre.

brat stvarno ti go postuvam mislenjeto, porano legendite pravele muzika za da se slusa poveke,a ne kolku samo da zemat pari i aj cao!!!! zato i den denes se slusaat pesnite od Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Metallica,Iron Maiden.... I ke se slusaat uste mnogu godini!!

70,80 поштуем!...Какви хитови има од тие години..:)jejeje

јас сум маник по Ретро .... незнам досега на секоја ретро журка сум поминал перфектно , нема промаш.

Инаку не само Диско , Денс , Поп од осумдесетите имаш и најдобрите рок балади во тоа време и да речам 90% од музиката шо ја слушам е 70-80ти ...

Неможе а да не биде добра музиката од тој период, бидејќи веќе е созреана, елиминирани се неквалитетните и останати се добрите од тој париод, кои после таа временска селекција остануваат така наречени евергрини, без разлика на жанрот.

Старата музика е поквалитетна. Правена е од љубов, не за пари. Сеа, ко шо рече бурн84, има многу нови бендови и нова, пресна, квалитетна музика. Ама класика си е класика. Често пати служи за инспирација. :D
Она со старата музика=квалитет е малку празна фразичка. Поверојатно е дека времето направило дестилат, т.е преживеал квалитетот, па од оваа дистанца ги имаме само добрите бендови од '60-те и натака.

Иначе лично, у глобала, музиката што ја слушам се сведува на групи од тие 3 децении. Али само кога е у прашање рок и некои алтернативни правци. А мејнстримот од '70-те и '80-те не го трпам. Уствари нетрпеливост е слаб збор. Се ежам кога слушам комерцијални срања од тој период (пре можам да ги сварам сегашните MTV bubble gum pop hits)
И да, најомилени ми се '60-те, кои заедно со почетокот на '90-те се години во кои се појавија бендовите што гио обожавам.

60ти, па... дури и порано 50ти....

Рок н Рол бејбееее :)

Мојот омилен албум последно време:
  1. Jailhouse Rock - Elvis Presley
  2. Peggy Sue - Buddy Holly
  3. Since I Don't Have You - The Skyliners
  4. At The Hop - Danny & The Juniors
  5. Blueberry Hill - Fats Domino
  6. Sorry (I Ran All The Way Home) - The Impalas
  7. Tell Me Why - Norman Fox & The Rob Roys
  8. It's Only Make Believe - Conway Twitty
  9. For Your Love - Ed Townsend
  10. Heartbreak Hotel - Elvis Presley
  11. Sea Of Love - Phil Phillips
  12. Chances Are - Johnny Mathis
  13. Smoke Gets In Your Eyes - The Platters
  14. Hound Dog - Elvis Presley
  15. This I Swear - The Skyliners
  16. It's All In The Game - Tommy Edwards
  17. Chantilly Lace - The Big Bopper
  18. Johnny B. Goode - Chuck Berry
  19. Pledging My Love - Johnny Ace
  20. La Bamba - Ritchie Valens
  21. Shout! (Parts 1 & 2) - The Isley Brothers
  22. Sleepwalk - Santo & Johnny
  23. Love Potion #9 - The Clovers
  24. Chapel Bells - The Fascinators
  25. Bye Bye Love - The Everly Brothers

јас сум маник по Ретро .... незнам досега на секоја ретро журка сум поминал перфектно , нема промаш.

Инаку не само Диско , Денс , Поп од осумдесетите имаш и најдобрите рок балади во тоа време и да речам 90% од музиката шо ја слушам е 70-80ти ...

za rock baladite, na primer Stairway to heaven, Nothing else matters, Soldier of fortune.
toa se se pesni na rock grupi od tie godini

60s 70s 80s toa e muzika, a ne denes sekoj vtor pee i pola od niv pojma si nemaat...
btw za 60s i rock'n'roll-ot treba da se spomnat i bitlsi i stounsi

Retro i ja povrakam . Edna nostalgicna zurka ok , pa i dve ama retro zurki , soul train pa mislam deka e dovolno !

Хммм би се сложил до некаде.
Ретро музиката е ОК, има нормално и добри и лоши песни, меѓутоа некако поновата музика ми е поприфатлива и некако со неа се чувствувам како да сум во тек со времето :)
Не сум бил на ретро-журка ама сум присуствувал често кога сум одел на кафиња каде што пуштаат ретро и искрено морам да се пожалам дека ги пуштаат секогаш истите песни! I'm So Excited, A Little Less Conversation, Y.M.C.A... а има уште милион не-толку-познати ама прекрасни песни.
И особено ме нервира што слабо пуштаат хитови од 90-те! Тие за мене беа најдобри!

Браво за темава. Јас многу слушав таква музика и сега понекогаш слушам. Многу ми се свиѓаат тие песни од тие периоди. Елвис Присли, АББА и др.

od 60ti mi se sviga se, mnogu e nostalgicno, novo za toa vreme, polno so ljubov i romantika, od 70ti go sakam onoj boogy sound za densanje po diskac, a od 80te sakam new wave, i najmnogu depeche mode, the smiths, joy division, tears for fears, takvi nekoi, new order, napr...

закон е таа музика, за разлика од денешната што веќе се исцрпени сите идеи за правење песна, и цело време е едното исто

ее вистина е најдобрата музика и јас е слушав(мислам и се уште е слушам ама помалку) ееее хитови се песните од то време

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom