80's, 70's, 60's

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
sto mislite ze muzikata od osumdesetite, sedumsetite i seesetite

ja mislam (moe mislenje) deka taa e najdobrata muzika

mnooooooooogu podobra od ovie novoi pesni!!!!!!!!!!!!!!
:wink:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Се сложувам. Во последно време све што пуштам е од тој период, посебно од осумдесеттите.:party3:

Член од
25 август 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
Retro i ja povrakam . Edna nostalgicna zurka ok , pa i dve ama retro zurki , soul train pa mislam deka e dovolno !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.290
И додека музиката од 60-ти и 70-ти се слуша, онаа со кич етиката "ејтис" - sucks multiple asses. (секој чест на исклучоците)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
абе порано праеле музика сега праат пари а не музика според мене тоа е разликата ! ! !

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Одлична работа, порано многуу слушав од тие периоди музика-поточно рок периодот кога се образував. Секој што сака да навлезе подлабоко во рок музиката мора ислуша многу бендови од тој период.

Но сега многу послабо, има мнооогууу нови групи и многу нова музика премногу за да можам да слушам старо.
Но старото го оставам како класика-корен на тоа што го слушам денеска.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Има и сега по нешто добро ама далеку се од старите.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Старата музика е поквалитетна. Правена е од љубов, не за пари. Сеа, ко шо рече бурн84, има многу нови бендови и нова, пресна, квалитетна музика. Ама класика си е класика. Често пати служи за инспирација. :D

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
abe site muzicki legendi poteknuvaat od toa vreme:Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd,Iron Maiden,Metallica. Ama togas grupite ne pravele muzika za pari naprotiv edvaj imale pari da si kupat oprema a ne deneska se sto se prai se glea samoda se zemat sto poveke pari a ne se gleda da se napravi nesto sto ke se pameti dolgo vreme. Kaj se sea raperive so preku nok stanuvaa popularni toa za mene e sezonska muzika edna godina se vrti posle toa se frla u gubre.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Слушам стара музика особено од 80те....

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
обожавам стара музика, посебно 70', ја највеќе обожавам progressive rock и krautrock напраено у 70' е ненадминливо до денеска,не се заработувале преголеми пари али луѓето направиле ремек дела.

Brutal

Enemy Of God
Член од
27 март 2007
Мислења
168
Поени од реакции
3
абе порано праеле музика сега праат пари а не музика според мене тоа е разликата ! ! !
Делам мислење скроз.Иначе је 10 пати повише ја поштувам музиката од тој период,од гомнава денес.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.955
Поени од реакции
5.817
Bravo,bravo,nemam sto da kazam osven deka site ste pravo.Bas mi e milo koga ke slusnam deka mladi luge vo denesno vreme slusaat postara muzika,bidejki denesnava muzika vo 80% e samo zbir na preraboteni hitovi vo najlosa izvedba od 80'godini.Deneska slucajno pustiv MS televizija i sto ke vidam,tehno verzija na SAY,SAY,SAY od Paul Mcartney i Michael Jackson.Poloso ne mozea da ja napravat.Samo glasot na Michael Jackson se pojavuva edno 30,40 pati vo refrenot i taka tece cela numera. Katastrofa.Inaku jas isklucivo slusam postara muzika,rastev so taa muzika i deneska sobirajki ja dostignav brojka od 450 audio diskovi(ne Mp3)vo koi sto ima pop.rok,fank,soul,klasika,elektronska i makedonska narodna izvorna muzika.Dokolku saka nekoj razmena na muzika so mene moze da me najde na discofilman@hotmail.com

Kajgana Shop

На врв Bottom