Македонија - Грција 18:00 05.09.2015

• Креатор на темата Креатор на темата Cornicello
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакам да бидам оптимист ама со психоно Србиновски на клупа.... КАКО? Додуша Заре е Селекторот овој е грејач на столче ама тоа е што е. Со Господ Напред!

Леле колку оптимисти има овде:icon_mrgr:
Што побрзо сфатите дека ќе не растурат,толку полесно ќе го поднесете тоа и нема да се нервирате :D

Не ја изиграв против нас ама мислам дека објектино се класа над нас, ама јас секогаш се надевам на чуда, мада во кошарката тоа е малку потешко, со овој дрво тренер слабо ќе биди, најмногу ме плаши нашиот безидеен напад, друго ништо, мислам дека играме добра одбрана, е сеа дали ке биде доволно за достојно претстаување на денешниот меч ќе видиме, составот што го одбраа е и по мој вкус, сега за сега, некако Владо ми е деконцентриран, слабо ги разигрува другите, и војдан ми е надвор од форма, самарот секогаш е надвор од форма, ме бендисува ангажираноста на Стојан, ама не е сепак доволно. Сепак прогнозата моја е +10-15 за Грција.

Едно не ми е јасно, како нашиве новианри вадат бројки од ракав, па дали се нормални што тропаат, па ако има повеќе од 200 луѓе наши таму нека бидат среќни, највеќе и за ваквата атмосвера и кај навивачите е поторно новото раководство на КФМ со нивните глупи потези. Ќе појдам од мене се миселв ако има некоја опција за гледање две- три утакмици да ме кошта се на се 150 евра да одам да гледам, ама после смената на Џикиќ не ми се гледа ни првенствово, жал ми е само за кошаркарите.

Има некој инфо освен нашава дали и другите утакмици од групава ќе ги пренесува Шител? :D

Исто и јас, не сум разочаран одиграчите туку од селекторот и целата багра позади и затоа не сум оптимист

На кој канал ќе се дава баскетот? или подобро дајте стрим ако има

Едно не ми е јасно, како нашиве новианри вадат бројки од ракав, па дали се нормални што тропаат, па ако има повеќе од 200 луѓе наши таму нека бидат среќни, највеќе и за ваквата атмосвера и кај навивачите е поторно новото раководство на КФМ со нивните глупи потези. Ќе појдам од мене се миселв ако има некоја опција за гледање две- три утакмици да ме кошта се на се 150 евра да одам да гледам, ама после смената на Џикиќ не ми се гледа ни првенствово, жал ми е само за кошаркарите.

Па од тука незнам колку отишле бидејќи стварно не се створи некоја атмосфера за ова првенство, мада нашите кошаркари се тие што се и не се они криви за игрите заткулисни и баш поради тоа мислам дека сепак заслужуваат поддршка. На крајот на краиштата секоја наша репрезентација заслужува навивачка поддршка посебно на некое првенство и плус на првенство што се одржува во близина. Е сеа и ја сум на истото мислење дека за разлика од претходното на ова можеби отпатуваа помалку навивачи од тука но не треба да се заборави дека има доста Македонци во Хрватска и Словенија кои можат да присуствуваат на дел од овие утакмици.
Јас исто планирав да одам бар на неколку утакмици, ем подршка за нашите и следење на ЕП, плус мала шетња и зезање таман кога можат и да се спои празник со викенд, но поради некои обавези бев спречен. Иначе бидејќи карти преку нет можеа да се купат за секоја уткамица посебно а и смештај се наоѓа во Загреб за солидна цена, мислам дека со 150 евра за 3 уткамици да фатиш може да се помине.

Со овој состав и една утакмица да победиме треба низ триумфалната порта да ги пренесеме на раце.

Ајде барем нека ги намачат колку толку, да биде пораз испод 10 :angel:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom