Македонските деца најсреќни во светот извештај на UNICEF

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Македонските деца се најсреќните во светот,вели извештајот на УНИЦЕФ за 2013 година. Во истражувањето кое во 39 земји го направи реномираната британска организација “The Children's Society“, 50 илјади деца на возраст од 8 до 17 години ги изразија своите чувства и ставови во однос на самодовербата,образованието,општествените односи,парите,околината и слободното време.

Анкетарите објавија дека македонските деца помеѓу врсниците од држави како САД,Канада,Русија,Холандија - најдобро се согласуваат со околината,семејството и друштвото,како и дека се помеѓу најдобрите кога станува збор за училишните обврски и самодовербата.

Македонските деца кои лани воопшто и неа беа на листата,од врвот ги симнаа малите Холанѓани кои сега се на второто место. Најсреќната петка ја заокружуваат Ерменија,Гренланд и Австрија,додека на дното се наоѓаат децата од Турција. Само за нијанса посреќни од нив се децата од Канада и САД.

Од државите во регионот,најблиску до Македонија е Словенија,чии деца според среќата се рангирани на 12-тото место.

http://www.sitel.com.mk/izveshtaj-na-unicef-makedonchinjata-najsrekjni-vo-svetot-0

http://www.i24news.tv/app.php/en/ne...macedonian-children-the-happiest-in-the-world

http://www.independent.mk/articles/...iest,+Americans+among+Unhappiest+in+the+World

Можи не се најсреќни ама за посреќни немам слушнато. Се прашувам само на кој основ се правени анализиве, пошо
50 илјади деца на возраст од 8 до 17 години ги изразија своите чувства и ставови во однос на самодовербата,образованието,општествените односи,парите,околината и слободното време.

парите, образованието и општествените односи не се проблем, кај нас ги нема.

hehe greenland

According to government reports, 1 in every 5 people (according to some research, 1 in every 4 people) in Greenland attempts to kill themselves at some point in their lifetimes

Most of the people committing suicide are young men between the ages of 15-24. Unlike in other Western countries, the suicide rate in Greenland decreases with age.

Ви ибам то ретардираните медиуми, ви ибам!:mad:

"Македонските деца кои лани воопшто и неа беа на листата, од врвот ги симнаа малите Холанѓани" :facepalm:x1000000000

Да, да, македонските деца може да сонуваат дека се најсреќни, само ако успеат да заспијат од гладот.

Жими кур*в најсреќни деца сме биле во светот
Како може да ние да сме среќни кога околу 70% се сиромави(јас мислам дека се толку јас спаѓам во тие 70)и одвај преживуваат искрено тоа многу влијаее на детето да ги слуша разговорите на своите родителите ќе се шлогираа како ќе се купат дрвата платат сметки минуси и други работи тоа влијае многу на детето еве јас искрено ми иде живци да искинам кога ги слушам моите родители кога разговараат за финасиите знаете како јас купувам јас работи? собирам по цела година што моите ќе ми дадат по 30 денари не јадам во школо за да си купам патики јакна чизми итн многу е тешко но веќе се имам навикнато ние одмор немам отидено едно 3-4 години пола од алиштата ми се од братучед ми навистина тешко ми е кога гледам деца низ школо пицнати од главе до пете добро не сум јас до толку лошо имам за носење да излезам со другари и други работи но криво ми е
Да ти серам во глупата држава уште одат и перат мозоци дека сме биле најсреќни во целиот свет какви глупости кажуваат не ми се верува некој од нас децата знаме како ние наместо јас да бидам среќен и да уживам јас овде кинам живци но знам ќе пројде за година максимум 2
Многу е тешко е да имаш па да немаш :place:

Да ти е мерак дете да направиш кога знаеш дека ќе биде најсреќно на светот.

Пред извесно време на улица случајно наслушнав муабет помеѓу мајка и син тинејџер кои поминуваа покрај сендвичара а синот и кажуваше на мајката дека многу добри сендвичи прават таму, и дека некогаш ќе си купи.

Сендвич, некогаш.

Среќа.

Кај нас економските и опшествените односи се толку хармонични, што 90% од децата одлучуваат да продолжат да живеат со своите родители подоцна во животот. Не дека се нема пари за сопствено живеалиште, туку од љубов кон родителите и роднините.

NOT!

Кој знае режимов (читај: вмровски учителки и учители) колку време им го перел мозокот на дечињава пред да бидат интервјуирани. Може на родителите им се заканиле со отказ ако децата не кажат како што им е наредно.

Северна Кореја е демократија во споредба со нас...

Како тоа Македонија е најдобра на сите рангирања, а ние жителите не сме свесни за тоа? :pos:

Некој странец да чита и да гледа слики ќе си помисли дека сме рај на земјата:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom