The Leftovers

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Како да ја ќариш Лив Тајлер - облечи се во бело, пуши цигара и опседнувај ја каде и да оди, ќутејќи. Ебате сектата.

Добра епизода, има потенцијал серијава ама ќе видиме како ќе се развие понатаму. Има LOST шмек доста, во ситниците како кратките флешбекови, мистеријата со животните и чудните групи на луѓе. Ќе ја гледам и понатаму, се надевам дека ќе се развие како што треба, зошто има голем потенцијал и глумата е на одлично ниво.

П.С. Шекил. :(

Последно уредено:
Да не претеруваме, иако не сум голем фан на LOST ама пилотот беше врв и 10 пати подобар од пилотот на The Leftovers

Да не претеруваме, иако не сум голем фан на LOST ама пилотот беше врв и 10 пати подобар од пилотот на The Leftovers

Гледаш каде реков дека е ист по квалитет? Само реков дека го има шмекот, што е нормално, зашто истиот човек ја прави серијава. Јебал ве елитизам, мора да кажете дека нешто е боље што веќе го знаете од нешто ново.

Вчера го изгледав пилотот и сум импресиониран од атмосферата на серијава. Колку е депресивна, сите ликови депресивни па и одлична шминка сите изгледаат пропаднато, баш се добива оној впечаток дека сите изгубиле некого и неможат да се вратат во нормала.
Ми се допаѓаат како ги прават сцениве, многу добро ја билдаат мистеријава и ликот на Кевин. Многу интересни се флешбековите и секогаш морбидните сцени со еленот кој го гледа надополнето со прејакото пиано во позадина. Како и секогаш ХБО растура со саундтрак и серии. Не ме ни чуди зошто серијава се спредува со ЛОСТ затоа што уште од самиот почеток добиваме одличен пилот со многу мистерија, теории и прејака глума. Ќе видиме како ќе се развива серијава, ама мислам дека ќе биде лудница серијава.

Ова се замрси уште толку, живо ме занима до кога ќе тепат вака и во кој правец ќе тргне, многу недефинирани ликови после втората епизода. Што всушност треба да претставува овој црнецот, не го сфаќам?

Колку ми се иритантни близнаците од Очајни домаќинки, и таму еве и тука сега не можам никако да ги поднесам:facepalm::facepalm:

Таман па ништо не ми е јасно од серијата, ок да фураат мистерија и све тоа, ама у две епизоди повеќе ме збунија него што сфатив нешто. Освен дека главниот лик е шизофреничар како татко му?! Дека ликот со кого ги убиваа кучињата ми личеше како да му е имагинарно другарче. Или па кој знае...Може се трипам. Во секој случај не е лоша, ама фаворит од новите сепак ќе ми остане Halt and catch fire

Колку епизоди се планирани? Ако се 10+ таман иде дејствиево, ако се 10 шо знам.

kolku bese bedna vtorava epizoda :facepalm:
sram me fati sto ja izgleav.

Таман па ништо не ми е јасно од серијата, ок да фураат мистерија и све тоа, ама у две епизоди повеќе ме збунија него што сфатив нешто. Освен дека главниот лик е шизофреничар како татко му?! Дека ликот со кого ги убиваа кучињата ми личеше како да му е имагинарно другарче. Или па кој знае...Може се трипам. Во секој случај не е лоша, ама фаворит од новите сепак ќе ми остане Halt and catch fire
По првата епизода и јас мислев дека типот му е имагинарно другарче, ама по оваа, сигурен сум дека не му е. Ќерка му го виде кога стоеше со него и и ги даде пивата или што и да беа. Само многу јако е што гласовите на татко му му кажаа дека испратиле некој за да му помогне. Што треба да значи тоа? Дека татко му комуницира со заминатите?

Дека е се забегано и максимално замрсено - е. Ама баш тоа ме прави да ја сакам серијава. Уште повеќе ме потсеќа на Lost!

@Io Sono Interista , @wot , @џимеј - гледате ли вие?

А пак старчето татко му што се излапа со шефицата во полицијата, од кај па таа со него :pos:

Пак на иста фора серијава, пушти 10 паралелни приказни кои на прв поглед немаат никаква логика и чекај објаснување цела сезона. Изгледа ова е добитна комбинација да створиш почетен интерес, па после останува на серијата ако е квалитетна да направи име. You had my curiousity, but now you have my attention. Ме потсеќа на Alcatraz и Under the Dome многу повеќе него на LOST, LOST беше многу добра и мислам дека не е фер да се споредува со оваа.

Ќе ја гледам пошто сум sucker за мистерии и немам друга серија која моментално ја следам. Интересна делува на почеток, можеби не е на ниво на HBO но не ми пречи, расположен сум за една ваква light серија. Глумата во главно е ОК и музичето е напнато и одговара.

П.С. Arwen колку е остарена!

Zlate i jas ne sum ja pocnal, iako ja simnav edna nokj.. skeptik sum golem, cekam barem edna sezona.

Мене не ми се ни гледа втора епизода, а да се надевам 30 епизоди како на Фринџ дека ќе се оправи серијата нема шанса

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom