За титула фаворити се Челзи па Јунајтед и Сити,а за последното место кое што носи во ЛШ ке играат Арсенал,Тотенхем и најверојатно Ливерпул.Челзи со евентуален трансфер на Руни би станал главен и апсолутен фаворит,а вака останува тука некаде со мала предност пред екипите од Манчестер.Пред стартов ми изгледа дека овоа ке биде една од најизедначените сезони во последниве години.За тоа придонесуваат повеќе фактори како што се новите тренери на првите екипи од минатата сезона - Јунајтед и Сити како и враќањето на еден познат лик во ПЛ - Мурињо во Челзи.Арсенал после подолго време не продадоа квалитетен играч што беше случај во претходните сезони,а и Тотенхем не го даваат Бејл така лесно плус и се засилија на неколку клучни позиции.Ливерпул доколку го задржат Суарез ке бидат во игра за влез во ЛШ.Истотака се поголеми се и приходите од Тв права па и помалите екипи од лигата се одлучуваат да одвојат по 30-40м за трансфери..(Свонси и Норич ми се фаворити од помалите екипи сезонава,очекувам минимум топ 10 од нив)
Ке се задржам посебно на Спарси

Доколку го задржат Бејл (
најново во овој случај е дека ја одбија понудата на Реал од 100м е. за Бејл)
и доколку го земат Солдадо
(според некои извори веќе е договорен трансферот и се чека само да се објави официјално од 2те страни) ќе бидат сериозни кандидати за место во ЛШ и мислам дека ке преминат во предност пред Арсенал..Плус тука се и нови играчи од средниот ред како Паулињо и Сандро (кој поголемиот дел од минатата сезона не играше па им доаѓа како засилување после играњето на тапа играчи како Хадлстон,Ливермор и сл. ботови)..
Составот на Тотенхем,според мене сосема солиден,незнам зошто толку ги потценувате..
1 GK Heurelho Gomes
2 FW Clint Dempsey
3 DF Danny Rose
4
DF Younès Kaboul
5
DF Jan Vertonghen
6 MF Tom Huddlestone
7
MF Aaron Lennon
8
MF Scott Parker
10 FW Emmanuel Adebayor
11
MF Gareth Bale
16 DF Kyle Naughton
18
FW Jermain Defoe
19
MF Mousa Dembélé
20
DF Michael Dawson (captain)
22
MF Gylfi Sigurðsson
23
MF Lewis Holtby
24
GK Brad Friedel
25
GK Hugo Lloris
28
DF Kyle Walker
29 MF Jake Livermore
30
MF Sandro
31
MF Andros Townsend
32
DF Benoît Assou-Ekotto
33
DF Steven Caulker
46 MF Tom Carroll
—
MF Paulinho
—
MF Nacer Chadli
Доколку се додаде тука и Солдадо се добива одлична прва постава.
Лорис
Вокер--Доусон/Кабул--Вертонген-Роуз/Екото
Сандро/Демб-Паулињо
Ленон-Сигурдсон-Бејл
Солдадо
и играчи како Дефо,Чадли,Паркер,Фридел,Демпси,Колкер,Холтби,Таунсенд на клупа..
Интересно ми е и што се повторуваат истите предвидувања последниве неколку години (сезонава ке биде најинтересна до сега,конечно Арсенал ке се бори за титула/Арсенал нема да влезе во првите 4,овоа второво 4то лето по ред го слушаме и читаме,Тотенхем ке влезе во ЛШ,Ливерпул се ок за први 4 и сл.

)