Во август, за кој типувам дека ќе биде претерано жежок (се надевам ќе погрешам) ќе гледаме една тема која е многу опасна. Ако го трефнеш убаво филмот, или крајно ќе те поремети психички, или ќе имаш ноќни мори навечер и ќе упалиш 7 светла дур да дојдеш во тоалет.
Драги гледачи и гледачки, во август ќе гледаме:
Asian Horror Movies
Како знаете и умеете, најдете 5 доцни вечери во месец август каде што ќе ги спуштите ролетните, ќе затворите врата и непречно ќе гледате филм.
Знам дека е тешко, имате многу обврски, жешко е, баш навечер се ладиме со отворени прозори, шетаме, итн. но ајде, потрудете се.
Е сега, овие гранде и хоуп, ги имаат гледано повеќето азиски хорори кои се добро етаблирани на филмската сцена (мунгосес ботот уште не среди изгледа со летеброксд за да знам шо има глеано).
Затоа ќе додадам повеќе предлози од вообичаено и ќе го направам одличниот потег на гранде каде што
задолжителни ви се првите 3 што не ви се изгледани.
Од листава јас ги имам гледано само првите 2 филма, и ме имаат крајно пореметено, така да надолу не знам баш дали ќе ги рангирам од најдобар кон најнедобар (а па и не значи дека овие 2 најгоре се најдобри).
Од листата се изоставени некои доста добри како Audition, Lady Venegeance, Ring, The Grudge затоа што што знам, ваљда гледани ви се.
УПОЗОРЕЊЕ: Можно е повеќето филмови да имаат и disgusting/gore ефект.
Еве ја листата
A Tale of Two Sisters 2003
Прегледај го приврзокот 194745
I Saw the Devil 2010
Прегледај го приврзокот 194746
Shutter 2004
Прегледај го приврзокот 194747
Ichi the Killer 2001
Прегледај го приврзокот 194748
Thirst 2009 (хоуп ботката му дала кец, веројатно некоја глупа субјективна предрасуда)
Прегледај го приврзокот 194749
Dark Water 2002
Прегледај го приврзокот 194750
Noroi: The Curse 2005
Прегледај го приврзокот 194751
Bedevilled 2010
Прегледај го приврзокот 194752
Three... Extremes 2004
Прегледај го приврзокот 194755
Gozu 2003
Прегледај го приврзокот 194753
Cure 1997