Џејн? и РемзиАх, форумски колега да не шириме дезинформации...
![]()
Претпоставувам мисли на Jayne Poole, преправена како Arya. Или fake Arya.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џејн? и РемзиАх, форумски колега да не шириме дезинформации...
![]()
О.К., Калиси не се снаоѓа баш најдобро, да видиме дали ќе се опамети во идните книги, или неЗа се има лек, а Мартин за Таргарјените (ако напишав добро) веќе најде иљач.
Северот и Дорна мене ми се најинтересни, а многу ме интересира и што ќе се случи со Господарот на Преминот и неговата навистина бројна фамилија (пребројна би рекол)
OK, ајде ќе бидам легалист: - Лорд Ремзи Болтон и Лејди Арја Старк.Џејн? и РемзиАх, форумски колега да не шириме дезинформации...
![]()
Веројатно мислиш на Hot Pie, пошто овој Питулица така е у оригинал.... и од споредните Wyman Manderly (после Frey Pie ми е најкрш)....
Не ми текнуе баш дека Џора ја советуваше да иде у Ашаи т.е. на исток. Он ја советуваше да иде на запад и да не останува тука, но тоа беше подоцна во книгата, кога почна да се заплеткува миринскиот јазол. До овој степен тој само ја советуваше дека треба да се пази од карќаните и дека истиот совет кој и го даде Куати е вистинит (за разлика од муабетите на Заро и Пјат)....Јас сакав да кажам дека одлуките што ги донесува додека владее во Mereen се...ептен глупи. Првата глупост што ја направи беше заминувањето на запад од Quarth, а не на исток или Ашај како што и рекоа Jorah и Quaithe...
Доран уопште не е пасивен. Тој само се труди така да изгледа. Доран е еден од најпрагматичните ликови.И мене приказната за Dorne ми е многу интересна, само проблем е тоа што Doran е многу пасивен. Со години планира да им помогне на Тарговите да се вратат и да ја одмазди Елија, ама плановите пак му пропаѓаат.
....
Интересно е ова именце, што му го закачи Хостер, а у ствари он не само што го надживеа татко му, него и него го испрати......
Од фамилијата на Late Lord Frey ми е гајле само за ...
Веројатно мислиш на Hot Pie, пошто овој Питулица така е у оригинал.
Не е само за синовите. Прочитај го говорот на Davos. There's a shitload of stuff do be pissed off about...Не туку мислам на Wyman Manderly, нели направи пита од тиа двајцата Frey што исчезнаа додека беа негови гости. Им се осветува за Robb и за неговите синови (еден знам го држат Lannisters заробен, а другиот дали умре со Robb или негде не ми текнува да ме убиеш).![]()
Да.Се забораваат детали, затоа треба пречитување од време на време.![]()
Пола-пола.Што мислите за Мелисандре?
Навистина има моќи или измамничка е?
Мелисандре е голема мистерија и голем играч во Вестерос.
Arya ми беше една од омилените ликови, особено во третата книга, нејзината приказна беше топ. Ама во четвртата и петтата...леле, ми се лошеше кога ќе требаше за неа да читам. Одма ми стана најдосаден лик, ништо интересно не се случуваше во Braavos, а постојано не тераше да мислиме сега ќе стани една од Faceless Men, сега ќе направи прв атентат... а приказната никако да мрдни.Абе се испревртеја баеги ликови, ама мене нај ќеф ми праи Ариа, после неа Бран, иначе ако треба да типувам по некое си правило треба Дени да го освои тоа Вестерносот и да бидат сите среќни и весели
А плус, татко и сепак им остави неа и на Viserys наследство. Ја наследија неговата налудничавост.![]()
Можи луда е многу силен израз...ама таа има некои комплекси со кои го малтретира населението на Mereen, а и нејзините советници/пријатели.Мислиш дека Даенерис е малце луда?
Јас за луда не знам, ама глупа е ко бандера. Ич не ја сакам.