Првата цигара?

• Креатор на темата Креатор на темата Novinarot
  • Време на започнување Време на започнување
Втора година средно, си дојдов од „први мај“, сама дома, цигари на маса, мисла - да палам али да не палам :) Исчурев квалитетно цела цигара.
И така месец дена си пушев кога си бев сама по дома, после некое време запалив во школо, првата купена кутија (дотогаш си купував 6-7 цигарчиња за десетче) ми беше во октомври, трета средно.
И веќе три години се декларирам како нeпушач. Сега цигара иде само уз многу алкохол :)

првата цигара што ја запалив беше во 3 одд за летниот распуст мама уште одеше на работа ама имаше цигари остаено дома и си реков ај да пробам како е да видам зедов една запалив пола ја испушив ко шо треба(со многу големи количини на кашлица шо се вели кашлав како вол) другата половина ја фрлив/

Види сеа за ќејф стварно прават...ајј ќерата се настрвив..ахх она кругчето лаки страјк ми се причинува на родејкава... и Да задоволуваат барем а тоа што имаат никотин повеќе и не е некој проблем...оти овие мастикиве за џвакање(за откажување од цигари) имаат 2мг никотин...а просечен откажувач џвака по 4- 5 на ден...ги има ли сега лаки страјк ама со маркица...камел купив скоро ама филингот бе...еее години немам запалено лаки страјк да не знаеш каде продаваат...јас кај што имам прашано велат нема:(

Кај нас ги нема со маркица. Јас купувам од DutyFreeShop на Грчката граница кај Гевгелија понекогаш а моментално пушам Marlboro Lights што е цигара за пофалба од оние што ги имаме на нашиот пазар. Камел има со маркица и се 100 денари, добра цигара исто така. Rothmans и Benson&Hedges исто така за пофалба.

Првата цигара во животот ми ја даде татко ми на 4 год. Јас како мал секогаш радознал сакав се да испробам и ми даде тој.. :) Смукнав еднаш и го голтнав димот.. почнав да трчам и да шетам околу собата и да барам вода... откако се смирив му реков на тато: Како е можно ова да го пушете... :) Оттогаш се заколнав оти нема да пушам никогаш во животот и никогаш повеќе нема да пробам цигари. Но еден ден, бев 17 год. кога се собравме школско друштво во ресторант тие што пушеа ги накаруваа и тие што не пушат барем 1 да пробат и да им направат ќеиф... Јас ја одбив идејата... не сакав... но откако видов оти сите пробаа и останав уште јас, морав да земам еден дим и јас, најнормално нема да се правам ,,пичкица'' да се оделувам од сите, кога и тие што не пушеа пробаа. Во моментот кога го направив ова во моментот си помислував...ќе го направам тоа само заради друг и нема да станам зависен...
После 3-4 месеци почнав почесто да излегувам во кафич викендите, и од среќа понекогаш испушував по 1 цигар/неделно но си стоев на зборот оти никогаш нема да бидам зависен... Последен пат пробав цигар пред 2-3 год, и тоа не го испушив.
Еве денес полнам 22 год. јас се гордеам што не сум пушач. Не ги сакам ич цигарите, одвратни ми се, подобро нешто благо преферирам отколку цигари.

Одамна беше, мала бев. Тетка ми, како долгогодишен пушач ме натера да пробам "за да не се брукам во друштво". Пробав, ништо посебно. Непушач сум, ме нервира тутунот, ми пречи миризбата, па дури и мешан со мара кога е.

Сега не сум пушач али бев одреден период. Првата цигара ја пробав во втора година средно,а само неколку часа пред да пробам се колнев дека никогаш нема да пробам такво нешто, ама се случи да избегаме од школо па немаше шо да се праи и ајде по едно димче колку да се проба, па ми стана убаво, и се затерав некој период ама послето прекинав

Првата цигара ја запалив кај еден братучед на слава, тек на 19 години, значиии пред едно 7 години, онака од радозналост, си викам баш да видам што им се толку интересни цигарите на луѓево и пошто не го најдов одговорот ни после 2-3 месеци :), ги баталив. Ем трошок, ем се труеш и можеш да умреш од тоа, пу-пу. И ден-денес не ги разбирам пушачиве. :toe:Све е тоа наметнато од тутунската индустрија.

хех, тоа беше негде 5 накај 6 одд. летото, се собравме 10 другари, собравме колку за родки, и ги замоливме поголемите батковци од маало да ни купат :pos2:

на 20км од дома пушевме да не не тацне некој :vozbud:

нормално, првата кутија ја испуфкавме цела, не болеше глаа првите 10-тина кутии после пројде.

Прво или второ одделение онака само пафкање без увлеквање...потоа 5-6то повторно некој период. Ама во прва година средно баш првиот ден на школо почнав редовно се до овој момент. Од тогаш ги откажувам секогаш кога ќе легнам да спијам...:toe:

2ра средно т.е. лани :toe: постариот брат ги имаше заборавено в соба кај него и јас случајно влегов се мислев дали да запалам или не и сепак на крај запалив една. најпрво се давев, кашлав ама сега си е во ред

2 godina u sredno,taka so prijatelite posle cela 2 godina kupev refus za 20-30 den,posle pocnav da mislam a zs da ne kupam 1 paket za 60 denari,i den denes pusam ko lud,ZA ZAL :(

prva cigara zapaliv na 21 god...znaci pred 2 godini i toa west....i si prodolziv da si gi pusam...

Некаде прва срердно ќе да беше. Дали на голем одмор кога пафнав едно димче, или можеби на клупи пред SF, не се сеќавам :). Како и да е, тој период некаде.

Прва цигара у седмо одд. Пушевмо на одмор 5 душе 1 цигаре xD После носеа некои цигариња имаа укус на ванила и чоколадо и така ми пројде одма меракот за цигариња а останативе до ден денеска пушат. Некад и ја палим кога сум пивнат или кога треба да се упознаем со некого :D

се на се 3 цигари у живот.незнам што е толку шема одвратни ми се а да пушам зошто сите пушат не фала тапа муабет ми се цигариве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom