Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Torrent updates:

Skyfall blu-ray is now available;
Pitch perfect blu-ray is now available;
How I Met Your Mother S08 E15 is now available;
Motive S01 E1 is now available;
fine version of Windows 8 is now available; (ова последново си нема везе со филм ама сепак :) )

Не беше твоја работа да постираш слики?

xI9a83U.jpg

Не беше твоја работа да не информираш за торенти?

Сте ги смешале лончињата :)

Се работи за инспирација. Како настаните и луѓето во минатото можат да те инспирираат да направиш нешто, и како некој друг ќе биде инспириран од она што ти ќе го направиш.
Во приказната бр.1, адвокатот кој оди во САД (Џеф Струџис, оној кој Том Хенкс се обидува да го отруе) пишува дневник. Во бр.2 , композиторот го чита дневникот и тоа го инспирира да направи мастерпис.) Во бр.3 Хале Бери го среќава дечко му на композиторот кај кого мислам дека наоѓа некакви писма. Не знам што точно ја инспирираат тие, можеби нешто во нејзината борба да ја истера правдата на виделина. Заборавив детали. Во бр4 издавачот на Том Хенкс чита некоја книга за животот на Хале Бери од бр.3, а во број 5 клонираната девојка гледа филм инспирирн од животот на издавачот кој ја инспирира во нејзината борба. И во бр.6 се гледа дека клонираата девојка станала божество во постапокалиптичен свет, за на крај Том Хенкс да ја дознае вистината за неа....

Значи сите овие се инспиративни приказни. Но филмот не е доволно јасен, остава многу на имагинацијата наместо да ги поврзе јасно работите во една целина. Покрај тоа, бидејќи исти актери глумат повеќе улоги, прилично е тешко чоек да се фокусира на двете работи: поврзаноста на приказните и поврзаноста на ликовите.

Кога сме веќе кај Cloud Atlas

Сакав повеќе луѓе да умрат и на крајот навивав дека минимум двајца ќе умрат и кога сите останаа живи навивав дека педерот успешно ќе се самоубие. Дали сум лоша личност?

Кога сме веќе кај Cloud Atlas

Сакав повеќе луѓе да умрат и на крајот навивав дека минимум двајца ќе умрат и кога сите останаа живи навивав дека педерот успешно ќе се самоубие. Дали сум лоша личност?
Не dragonsky, не си лоша личност.
Сега доста бамбуриш и постирај некоја слика од Ането во темата.

Рамбо никогаш не ми легна, еден од нај-преценетите филмови ми остана.
There it is I said it!!!

Me interesira dali e do mene ili noviot Bond stvarno bese dobar? Ko za Bond film de.
Konecno go prifativ Craig ko Bond.
Ти и ова говедово:
(+18 пошто стварно е говедо)

Мене не ми е гледан, престанав да гледам уште од таа сцената кога Бонд паѓаше од авион со црвената кола... што е многу, многу е. Не се сеќавам ни кој филм беше нити кој беше Бонд, ваљда Тимоти Далтон.

Навивам да умре веќе еднаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom