Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
grupi-sp-2010.jpg

- Во група Г ќе биде најинтересно...битка помеѓу 3 одлични селекции, Бразил, Португалија и Брегот. А додека на Италјаните најлесни им паднаа :) (btw за Италија навивам :icon_lol:)

Според мене понатаму ќе одат:
Група А: Јужна Африка и Уругвај (Франција игра многу слабо па затоа не верувам дека ќе може да ги помине групиве)
Група Б: Аргентина и Нигерија
Група Ц: Англија и Алжир (да, да...Алжир :))
Група Д: Германија и Гана
Група Е: Холандија и Камерун
Група Ф: Италија и Парагвај
Група Г: Бразил и Брегот
Група Х: Шпанија и Хондурас

Edit: Иако навивам за Италија, мислам Аргентина ќе ја освои титулата :smir:

Според ова,ако оди се како што треба Англија-Шпанија би требало да играат финале :smir:

Сепак факт е дека Шпанија ќе имаат тежок противник уште од 1/8-мина финалето..

А - франција , мексико , Б - аргентина , грција , Ц - англија , словенија , Д - србија , геминија , Е - холандија , данска Ф - парагвај , италија ( на жабарите пак најлесната група ) Г - брзил , брегот на слонова коска , Х - шанија , швајцарија

:pos2: навивам за европските репрезентации сем грција и португалија - посакувам да биде ко европско ...

:vozbud:

Еејј ставите анкета кој ќе биде светски шампион уште од сега д агласаме да видиме кој ќе погоди :helou:

Често има изненадувања на СП... 94та Бугарија и Шведака беа во 1/2 финале, 98ма, Хрватска, 2002 Ј Кореја и Турција... е прошлото доминираа „големите“.

Ако се оди по план (само скоро никогаш не оди) тогаш во 1/4 финале од една страна може да ги гледаме Франција против Англија и Холандија против Бразил а од другата Аргентина и Германија и Италија и Шпанија... кој од кој :vozbud:

Хрватите добија најтешка група на ова СП, тешко дека ќе поминат понатаму:pos2::pos2::pos2::pos2:

Шала на страна очекувам добар фудбал и се надевам дека Италија ќе ја одбрани титулата,ма да навијам за Србија....:vozbud:

како ќе игра Шпанија така лесно финале кога најпрво ќе треба групите да ги мине, потоа ги чека Португалија(30% се шансите за БСК да пројдат) потоа ќе треба да играат со Италија... ако ги минат и нив им следува еден од Аргентина/Германија... и тек потоа финале... ова важи не само за Шпанија туку за сите 32 репрезентации, посебно за оние кои се во фаворитска улога...

интересно е тоа што билансот е изедначен при освоени СП меѓу Европа и Ј.Америка, 9-9... со освојувањето на СП 02 од страна на Бразил тоа придонесе Ј.Америка да поведе али веќе после 4 години дури и предвреме се знаеше дека трофејот ќе се врати во Европа бидејќи полу-финалето се состоеше од Италија,Германија,Франција,Португалија.. а Италија одигра најуспешно...
овој факт го прави СП уште поспектакуларно...

Бразил,Аргентина,Уругвај,Парагвај и Чиле vs Италија,Германија,Франција,Англија,Шпанија,Холандија и Португалија

11 јуни - 11 јули период од еден месец за паметење

П.С. мислам дека е редно да се постави анкета... овие седум од Европа и двете од Ј.Америка, т.е 9 репрезентации конкурираат според квалитет.

Само Франција да испадне. Очекувам Мексико да биде лидер во групата.

grupi-sp-2010.jpg

- Во група Г ќе биде најинтересно...битка помеѓу 3 одлични селекции, Бразил, Португалија и Брегот. А додека на Италјаните најлесни им паднаа :) (btw за Италија навивам :icon_lol:)

Според мене понатаму ќе одат:
Група А: Јужна Африка и Уругвај (Франција игра многу слабо па затоа не верувам дека ќе може да ги помине групиве)
Група Б: Аргентина и Нигерија
Група Ц: Англија и Алжир (да, да...Алжир :))
Група Д: Германија и Гана
Група Е: Холандија и Камерун
Група Ф: Италија и Парагвај
Група Г: Бразил и Брегот
Група Х: Шпанија и Хондурас

Edit: Иако навивам за Италија, мислам Аргентина ќе ја освои титулата :smir:

isto kako tebe mislam deka ke odat vo osmina finale i taka ke bide , ne sporeduvajte spored minatite svetski prvenstva

grupi-sp-2010.jpg

Група А:Франција и Мексико
Група Б:Аргентина и Нигерија
Група Ц:САД и Англија
Група Д:Германија и Србија
Група Е:Холандија иДанска
Група Ф:Италија и Словачка
Група Г:Бразил и Португалија
Група Х:Шпанија и Чиле

Интересно видео за тоа како се прави официјалната топка за ова Светско - Adidas Jabulani

Interesni Grupi, Spored mene iako Francija se protna so sila na Svetsko Prvenstvo mislam deka odigraa dobar klalifikaciski ciklus i deka kje ja pominat prvata grupa ama definitivno ne se favoriti, Vo vtorata grupa definitivno najubedliva kje bide Argentina (koga sme kaj nea ako i sudime na Francija Marodona kje gi uci igracite da igraat i so raka :pos2:) just kidding bitka za vtoroto mesto vo ovaa grupa kje se vodi megu Grcija i Nigerija, England definitivno se prvi vo ovaa grupa, Vo ova grupa borbata za prvo i vtoro mesto kje se vodi megu Srbija i Germanija, Holandija e so sigurnost prva , Italjancite kje se namacat kje prodolzat ama nema da stignat daleku, Brazil so sigurnost e prv, i na Evropskite prvaci im ostanuva lesna zadaca. Kje ima mnogu kalkulacii i nisto cudno nekoj od favoritite da izgbi od autsajder so cel da ne nagazi na nekoj drug favorit vo nokaut fazata.

Inaku mislam deka spanija kje ja osvoi titulata ako ne im gi zamesaat smetkite Brazil a inaku navivam za Srbija! Balkan si e Balkan a i eden od bratskite narodi! :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom