Дали сте вработени или невработени?

• Креатор на темата Креатор на темата alek34
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте вработени или невработени?

• Вкупно гласачи
    129
Bev da zamenuvam se razbolev i veke nema nisto od toa mada zemav dobra plata ama zatoa ne planiram da se pisam vo nikakvi oglasi ednostavno ke gledam da si stvoram rabota sam zasto na tvoe e najubavo da si rabotis :pishtoldz

Знаци работам...ии секогаш сум сакал да работам..за да не зависам од родителите..да си имам своја пара..кај и да идам..

самовработен во приватна фирма

Можам да заклчам дека од 19 кои работат или бараат работа - само 5 бараат работа додека 2+12=14 се вработени.

Со тоа доаѓаме до статистичките 5/19=26% невработени, што е реална бројка иако форумов не е баш некое место за репрезентативен примерок.

Завршив со школо летово и се двоумам дали да продолжам на факс или да барам некоја работа. Затоа гласав Не сум вработен и не барам работа затоа што уште размислувам ама во брза иднина морам да се одлучам:uvo:

Imam 17 godini i ucam, taka da ne rabotam i ne baram rabota seuste..

12/46 невработени = 26% НЕВРАБОТЕНИ, се уште важи просекот иако примерокот се зголеми за дупло.

Јас сум невработена! Планирам летотво да работам додека да почнам со факултет. Имам 18 години и во животов немам спечалено ни еден скршен денар па се чувствувам како товар на моите.

самовработен во приватна фирма

исто...

според мене фали и опцијата на анкетата САМОВРАБОТЕН бидејки добар дел од луѓето работат нешто без фирма... земи ги сите тезагаџии што препродаваат зеленчук и овошје по пазарите, или препродавачите на машини, алати и слично. во таа категорија се и оние кои се само медијатори помеѓу две страни и живеат од провизии кои се слеваат директно на лични сметки без да се вработени негде... значи сите тие спаѓаат во групата САМОВРАБОТЕН. и јас бев едно време само вработен-индивидуалец, кој работеше на сервиси за парно и клими без фирма без ништо.отворете огласник и видете колку има сервисери за домашни апарати кои доаѓаат на повик за некои 300-500 денари... сите тие се самовработени без фирма и не бараат работа...

Невработен барајќи работа :)

Aj pogodi od prva :tv:

p.s Ne kazuvaj na nikoj , nevraboten sum

Aktivno baram rabota ,so zavrsena gimnazija,poznavanje angliski i kompjuteri,a naogjam samo argatska rabota za koja nema nikakvo osiguruvanje.Se prasuvam kako ke ostvaram pravo na penzija??????????Sto ke jadam na stari godini???????

Jas sum nevraboten poso rabotodavcite nemaat motiv a ni pari da me vrabotat, koa barav rabota taka mi vikaa vika abe neamo pare da te platimo, izvadiv i licenca za obezbeduenje i tueka nish taka da ne e do mene sho da praem koa postoi kategoria rabotodavec i od nego a ne od mene ovisi posho jas neeam biznis i take...

Momentalno rabotam vo privatna firma delumno po struka. Ali kako i da e, sekogash sum sakala da imam svoj kesh, a bashka cesto mi se slucuva da sakam da go pocastam drustvoto za neshto taka da i koga sum bila pomala (sredno i fax) sekoe leto sum rabotela po kafici : ))

Кај да е ќе се најде некој адвокат :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom