30 Day Movie Challenge

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување
Ден 10: Омилен филм од детството

The Lion King (1994)

MV5BYTYxNGMyZTYtMjE3MS00MzNjLWFjNmYtMDk3N2FmM2JiM2M1XkEyXkFqcGdeQXVyNjY5NDU4NzI@._V1_.jpg

Со плачење, со се.

И Mr.Bones (2001) го гледавме многу со друштво коа ќе се соберевме.
MV5BNWQ5ZjFiNDMtMjNiNy00YjNjLTk5OWUtMjE1ZjAyZGRkOWRlXkEyXkFqcGdeQXVyODkxMTU1Njc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

10. Омилен филм од детството (ова беше најтешко до сега, морав да се откажам од драги филмови што сум ги гледал по 5 - 6 пати за да листата не биде огромна)

The Blue Lagoon
Ghost
Before Sunrise
The Night We Never Met
My Father the Hero
Threesome
The Lawnmower Man
Child's Play првите три дела
Ninja Kids and the Samurai Sword
The Karate Kid - сите делови
Terminator 2
Mad Max
Legend
Braveheart
Richie Rich
Casper
Rookie of the Year
Forrest Gump
The Basketball Diaries
The Big Blue
The Land Before Time

Последно уредено од модератор:
Јас немам омилен филм од детство, ако треба ептен да одберам некој, веројатно некој шпагети вестерн, еве можеби некој со Бад Спенсер и Теренс Хил, знам дека ми беа смешни :)

Анимиран:
Live action:

Ден 10: омилен филм од детството

Naked Gun

220px-Naked_Gun_3_poster.jpg

Дефинитивно омилен филм од детсвото и омилен актер од детството. Сите делови ги имам гледано милион пати и секогаш сум се газел од смеење. Лесли Нилсен е првиот оригинален трол, цела ризница од глупости и мудрости имаше кои Лесли Нилсен ги кажуваше и правеше, а како успеваше да ги прави со мртва сериозна фаца не ми е јасно. :pos:

На третиот дел со оскарите секогаш сум умирал од смеење. :pos::pos:

Ден 10: омилен филм од детството

И мене омилен филм од детството ми беше Mr. Bones, но веке го има постирано па ке изберам друг.

Little Man (2006)

Колку пати го имам како мал гледано и јас не знам, ама кога и да го гледав умирав од смеење. Сега отворив клипчета од него.. ау колку лоша монтажа хахах.. За тоа време можда и добра ама сега изгледа мн.кринџ. 1.9 има оценка на летер хаха.
Се работи за криминалец-џуџе. Заедно со негов пријател смислуваат тактика како да украдат дијамант од една фамилија. Планот е : џуџето да глуми дека е бебе. Го земаат да живее со нив и почнува дејството. :D
MV5BMTI0NTA3MjI3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTI1ODYzMQ@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Ке ги спомнам и Garfield, Shrek, Home Alone,

10. омилен филм од детството

Bambi (во градинка Бамби ме викаа на почеток и не знам по кој повод и од кого, али добив едно 3-4 играчки средно-големи Бамби)
1641934717032.png

Blade (во некој период од основно школо за Блејд кажував дека е најдобар филм :icon_mrgr: )
My Girl :place:
Home Alone (едвај се чекаше секоја зима)
The Legend of Wolf Mountain (од мал сум бил по планините)

ден 10: омилен филм од детството

Anastasia (1997)

Иако не е Дизни, го има тој вајб. Милион пати го имам гледано на телевизија, а уште толку богами и на касета. Прекрасен филм кој за мене го има издржано тестот на времето. Со исто така и многу емотивна песна што знае и да ме расплаче понекогаш.

Денешнава тема беше вистински trip down memory lane :love:

Ден 11. филм што го мразиш, а другите го сакаат

'Мразиш' мислам дека е претежок збор за ова, бидејќи навистина нема филм што го мразам. Но затоа има филм што едноставно не допира до мене и не можам да поднесам десет минути од гледањето. Зошто, и јас сама не можам да си објаснам.

1. Хaри Потер филмовите, сите.
Се сеќавам дека како мала имам гледано некој од нив и се сеќавам на една сцена коа се бркаат со метлите и топчето. Тоа е единственото нешто на кое Хари Потер ме асоцира. Во фамилија сме немале некој хардкор фан па да ме седне и да ме тера да ги гледам со него (иако мислам дека тоа уште повеќе ќе ми внесеше одбивност). Не знам, ете, ништо од тоа не ме привлекува...

ЗА ова второво што ќе го напишам знам дека некои членови од филм клубот ќе ме караат.

2. Трилогијата Кум
Немате поим колку шанси му дадов на кецот летоска. Навистина. Претходно сѐ стасував до проклетата свадба и после или заспивав или исклучував. Ама да се пофалам последниот пат стасав до вториот саат ми се чини. Не знам која сцена. Навистина не ми легнува, ако некогаш ги изгледам ќе биде навистина ради реда или кога ќе бидам 70 и во пензија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom