30 дена притвор за Заев

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Овие блокади се чиста глупост!!!Овие стварно мислат дека со овие блокирања на патишта,неработа на јавни институции во Струмица ке постигнат нешто?!Го уапсиле и готово,покренаа истрага и тоа е тоа!!!доста со тие глупости:star::star::star:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Бранко не го помилувал, пробал но Заев одбил. Бидејки е сигурен дека без помилување пресудата ке биде во негова полза.:salut:
Тоа што Заев одбил помилување е ОК и за поздравување.Но како Б.Ц мисли да нуди ПОМИЛУВАЊЕ на човек за кој уште не се знае дали е виновен или можеби Б.Ц. однапред знае дека е виновен?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Бонева ке биде градоначалник на Струмица 2095:toe:
:pos2:каква Струмица,БОНЕВА, СИ иска(сака):pos2::pos2::pos2: Петрич
однародена и она ке ми говоре за Струмица ,говоре за Македонија у срцето и блгарија (црна се чума зададе там долу Македонја) пазете иде БОНЕВА

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Тоа што Заев одбил помилување е ОК и за поздравување.Но како Б.Ц мисли да нуди ПОМИЛУВАЊЕ на човек за кој уште не се знае дали е виновен или можеби Б.Ц. однапред знае дека е виновен?
Б.Ц. се плаши од ЗЗ ,за лидерското место,ЗЗ ,и се ми мирисе на договор мегу бц и нк ,оти досега имаа еден договор ако се секават од дпмне со нината излезеност на претседателските избори бранко стана председател да не излегоа од дпмне ке немаше излезеност 51% и сега бц си врака долг ....... јавно грујо ги повика своите чланови да излезат

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Б.Ц. се плаши од ЗЗ ,за лидерското место,ЗЗ ,и се ми мирисе на договор мегу бц и нк ,оти досега имаа еден договор ако се секават од дпмне со нината излезеност на претседателските избори бранко стана председател да не излегоа од дпмне ке немаше излезеност 51% и сега бц си врака долг ....... јавно грујо ги повика своите чланови да излезат
Хмммм...има логика муабетов...има...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Хмммм...има логика муабетов...има...
+
Па моментално ако се елиминира зз од политичката сцена грујо ке нема апсолутно никаков противник од опозицијата,а зад зз има резултати ,ја исполни својата програма за 3. год,богат е народот го сака и ете ти проблем за николче ама тука е бц кој е должник и зз е во притвор и ке се изначиташ глупости така било онака било 8 не 8 тука 6 милиони евра и нема крај ...... само се си мислам дека овој пат грујо се заеба, поточно го заебаа они дпмне од струмица ,не кажувајки дека зз е енормно популарен и дека нивни членови имаат гласано за него , ама што е тука тука ,мое мислење е дека му направија МЕЧКИНА УСЛУГА НА ЗЗ . најнови имформациии се дека зз ке тужи и парите ке ги даде во банско на децата и пострите со хендикеп и на др. установи ке биде интересноооооо ,:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
БЦ, по мене, не би требало воопшто да помислува на враќање на лидерска позиција...
Ај, демек, заслуги, ова она, нека му дадат едно почесно претседателско место (да не се лути) и готово.
Туку, во СДСМ си знаат таа работа...
Ај да кажеме дека има договор, чушки како што споменува... Тоа е меч со две острици...незнаеш сигурно како ќе постапи судот, што одлука ќе донесе.
Сите велат партизација, ова, она...ОК, има партиски влијанија, но не се толкави како што повеќето мислат.
Реков еднаш...ако ова отиде до главен претрес, т.е. ако истражниот сега не го отфрли предметот како неоснован, т.е немање докази, го жалам оној судија (совет) кој ќе треба да го суди делото.
Имаат и двете партии пипки во судството, и ќе вршат притисоци.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Црвенковски ќе го помилува Заев, ако СДСМ се врати во Собранието

Црвенковски ќе го помилува Заев, ако СДСМ се врати во Собранието

Претседателот Бранко Црвенковски, на денешната прес конференција рече дека ако СДСМ е подготвен да го прекине бојкотот на Собранието и на другите институции, подготвен е да го искористи своето уставно право да го помилува струмичкиот градоначалник Зоран Заев и неговите соработници.
При тоа му порача на раководството на СДСМ дека со бојкот, политички битки не се добиваат.
Тој додаде дека истото се однесува и на ДПА.

“Ако ДПА се врати во парламентот нема да го потпишам указот за Законот за јазиците“, изјави претседателот Црвенковски.
“Доколку целокупната опозиција е подготвена да го прекине бојкотот на Собранието и на институциите, подготвен сум да не ги потпишам сите закони кои предизвикаа најголеми реакции во јавноста. Тоа се законот за лобирање, за работни односи, за енергетика, законот за експропријација и законот за адвокатура,кои ба донесени без учество на опозицијата“, рече претседателот.
Тој додаде дека го подржува Законот за јазиците, но смета дека истиот треба да биде донесен со соодветна процедура и учество на опозицијата. Црвенковски потенцираше дека со фаличен парламент и половична демократија “можеме да се простиме со датум за преговори со Европската унија“.
На новинарско прашање дали може да се очекува пред време да се повлече од претседателската функција, претседателот изјави дека “нема намера да поднесе оставка“ и дека ќе работи до последниот ден од неговиот мандат.

Автор на веста: Нетпрес

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
+
Па моментално ако се елиминира зз од политичката сцена грујо ке нема апсолутно никаков противник од опозицијата,а зад зз има резултати ,ја исполни својата програма за 3. год,богат е народот го сака и ете ти проблем за николче ама тука е бц кој е должник и зз е во притвор и ке се изначиташ глупости така било онака било 8 не 8 тука 6 милиони евра и нема крај ...... само се си мислам дека овој пат грујо се заеба, поточно го заебаа они дпмне од струмица ,не кажувајки дека зз е енормно популарен и дека нивни членови имаат гласано за него , ама што е тука тука ,мое мислење е дека му направија МЕЧКИНА УСЛУГА НА ЗЗ . најнови имформациии се дека зз ке тужи и парите ке ги даде во банско на децата и пострите со хендикеп и на др. установи ке биде интересноооооо ,:smir:
-богат е народот - zaev gi napavi bogati ??? bravo za nego - odi tamu vo stabceto da ti kazat sledno nivo :tapp::tapp::tapp:
-грујо се заеба - sudskata vlast e nezavisna :tapp: нивни членови -имаат гласано за него - ako t5i si "nivni" clen ? stevo topcev bese nedovolno spremen da mu parira na zz - bidejki zajko gi imase mehanizmite na vlastta , pa so golemi pritisoci so golemi "reketarski" dejstvija sds , zz - izdvojuvaa "pobeda" - mi teknuva na reketar mango i lud vanco , ako so nivniot glas i bojkot se gordees za svojot nacalnik - se raduvam na tvojata neukost i sposobnost .
-банско на децата и пострите со хендикеп и на др. установи ке биде интересноооооо : go sredi gradot , gi sredi ulicite - pa demek i ova dojde ko "kec na desetka" so parite ke gisreduval tie objekti , zaprasaj se mozebi i tie se negovi , pa ova dojde ko "nevladin proekt" - pateticen si malecok !

pozZ

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
А дали некој знае дека трите фамилии кои го тужеа Заев и 2 пати се обештетувани од државата, а веќе трет пат сега се обештетени од некои структури во Македонија за покренат кривична пријава т.е. од Докторот од Струмица дека СИТЕ ИМААТ БУГАРСКИ ПАСОШ! Инаку Н.Г. Педерот ги подржува во сите свои работи верувале или не вмровчишта!

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
-богат е народот - zaev gi napavi bogati ??? bravo za nego - odi tamu vo stabceto da ti kazat sledno nivo :tapp::tapp::tapp:
-грујо се заеба - sudskata vlast e nezavisna :tapp: нивни членови -имаат гласано за него - ako t5i si "nivni" clen ? stevo topcev bese nedovolno spremen da mu parira na zz - bidejki zajko gi imase mehanizmite na vlastta , pa so golemi pritisoci so golemi "reketarski" dejstvija sds , zz - izdvojuvaa "pobeda" - mi teknuva na reketar mango i lud vanco , ako so nivniot glas i bojkot se gordees za svojot nacalnik - se raduvam na tvojata neukost i sposobnost .
-банско на децата и пострите со хендикеп и на др. установи ке биде интересноооооо : go sredi gradot , gi sredi ulicite - pa demek i ova dojde ko "kec na desetka" so parite ke gisreduval tie objekti , zaprasaj se mozebi i tie se negovi , pa ova dojde ko "nevladin proekt" - pateticen si malecok !

pozZ
И на Грујо му е јасно дека Заев нема ниту земено пари за тој објект, ниту потрошено пари од буџетот на општината... Направен е објект на локација која што, според кажувањата на Струмичани, била дива депонија и од која што се ширела лоша реа низ целиот град... Од тој објект нема никој зијан... Инвеститорот во ќар, земјоделците кои што ги продаваат своите земјоделски производи во ќар, а најголем ќар се разбира дека имаат граѓаните на Струмица...
Гревот на Заев бил за две работи... Прво е тоа што 'градоначалник на СДСМ направил импозантен објект' (такво нешто е недозволено во “правна држава“), а вториот грев е тоа што на свеченото отворање на објектот лентата ја пресекол Бранко Црвенковски!? Е тука е направена непоправлива штета... Значи, освен Груевски, никој друг не видел зијан од тој објект!

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Од тој објект нема никој зијан... Инвеститорот во ќар, земјоделците кои што ги продаваат своите земјоделски производи во ќар, а најголем ќар се разбира дека имаат граѓаните на Струмица...

а вториот грев е тоа што на свеченото отворање на објектот лентата ја пресекол Бранко Црвенковски!? Е тука е направена непоправлива штета... Значи, освен Груевски, никој друг не видел зијан од тој објект!
kolku milozvucno zvuci ova tvoevo so kar i zijan :pipi: me stopi / koj crni kar bre zemjodelcite - zemjodelec od bansko ili murtino kar od toa budala si ili kakov si ??? prodavaat svoi proizvodi si bil tamu ili vaka po tvoe kolku da kazes ili od partiskite boi - kolku da bidat odbraneti .
zemjodelcite imaat drug pazar sto dosega nikoj od "ovie sto zastanaa" ko kineski dzid ovde na forumov nikoj ne go spomna - kvantaski se vika - kolku za opsta kultura da ne ti se smeat !

graganite na strumica ke se ofajdat znaes kolku so global ??? uuuuuuuuu pa tamu ke ima tabloa od ucenici , manifestacii .. koga ke ide nekoj od partija ... iiiii pa i ti ...

grevot e bas oti branko ja presekol - ili nikola samo toj videl zijan ... videl proneverile 8 000 000 evra znaes kolku e toa - tvojata recenica - zemjodelcite znae kolku piperki domati i dr ovosje i zelencuk treba da posadat , da se grizat za nego pa i da go prodadat , a zz i kompanija - od trci lazi , drugarce i op 8 milioni !

pozZ

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
kolku milozvucno zvuci ova tvoevo so kar i zijan :pipi: me stopi / koj crni kar bre zemjodelcite - zemjodelec od bansko ili murtino kar od toa budala si ili kakov si ??? prodavaat svoi proizvodi si bil tamu ili vaka po tvoe kolku da kazes ili od partiskite boi - kolku da bidat odbraneti .
zemjodelcite imaat drug pazar sto dosega nikoj od "ovie sto zastanaa" ko kineski dzid ovde na forumov nikoj ne go spomna - kvantaski se vika - kolku za opsta kultura da ne ti se smeat !

graganite na strumica ke se ofajdat znaes kolku so global ??? uuuuuuuuu pa tamu ke ima tabloa od ucenici , manifestacii .. koga ke ide nekoj od partija ... iiiii pa i ti ...

grevot e bas oti branko ja presekol - ili nikola samo toj videl zijan ... videl proneverile 8 000 000 evra znaes kolku e toa - tvojata recenica - zemjodelcite znae kolku piperki domati i dr ovosje i zelencuk treba da posadat , da se grizat za nego pa i da go prodadat , a zz i kompanija - od trci lazi , drugarce i op 8 milioni !

pozZ
Ajde da bidam kratok...tie 8milioni sho gi spomnuvas ama nema nikakva blaga vrska so ova deneska sho se slucuva...kako prvo celiot proekt e dobijan na megjunaroden tender i sredstvata ne se od drzavata tuku se donirani od investitor...a pri toa Strumica ne dobila nitu skrsen denar ama za bilo shto a uste pomalku za Global a kamo li da se praj muabet za pronevera i ostetuvanje na nekogo...edinstven sho mozel da izlezi oshteten bile sopstvenicite koi debelo bile obeshteteni so golemi sumi od strana na Lokalnata samouprava vo Strumica, a se ova pogore ke go prokomentiram kako partiska glupost na DPMNE i nekadarnost da odgovori na prosti prasanja.:baeh:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Си нема врска дали бил виновен или не. БЦ само го користи правото на аболиција за да ја среди ситуацијата во собранието. Плус, Борис Трајковски (Бог да го прости) е првиот претседател кој аболицираше некого, а тоа беше Доста Димовска.:helou:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Си нема врска дали бил виновен или не. БЦ само го користи правото на аболиција за да ја среди ситуацијата во собранието. Плус, Борис Трајковски (Бог да го прости) е првиот претседател кој аболицираше некого, а тоа беше Доста Димовска.:helou:
E da a povekje od zasluzena i bese kaznata Idrizovo ili Shutka :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom