30 дена притвор за Заев

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Калипсо јас како што разбрав, Заев воопшто ен бил обвинет за градење на трговскиот туку за неправилности и злоупотребување на позицијата во однос на простор кој е зафатен со денационализација.
Според информациите добиени од компетентни лица запознаени со случајот, притворениот има испрано пари преку своите браќа, во висина до 800.000 (евра).

Претходно постоеше пакт за неапсење меѓу двете најголеми политички партии (под Б.Ц. и Љупчо). Денес не е така.

Интересно, меѓународната јаде трици за апсењето на крупни риби, а претходно јадеше трици зошто се апсела само сината боранија.

Р.Ѕ. не дека ЗЗ не бил способен како градоначелник, повеќето мислат дека бил, но таа способност се разликува од криминал.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
800.000 ???? Isprani??????...znaci li toa ukesirani bez da se platat "NISKITE" DANOCI????
cca 200.000......evra razbira se...?????
I samo za toa Zaev ide u aps??? ...kako KRUPNA RIBA..??
Pa za voljana vistinata ,ako ova pulenive pravdoljubivi na Herr Gwujo imaat tronka usul, Zaev ke trebase Tokiski polnaci na metro nekako da go UBUTAAT u Sutka, ne veruvam deka ima mesto.. igla kaj da frlis...:)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Калипсо јас како што разбрав, Заев воопшто ен бил обвинет за градење на трговскиот туку за неправилности и злоупотребување на позицијата во однос на простор кој е зафатен со денационализација.
Е сега тоа значи дека ако е на слобода може теоретски повторно да му даде некому земјиште под тендер или концесија без прито да ја запази процедурата за тоа земјиште кое е предмет на денационализација, така да да може да го повтори делото. Не бери гајле судиите може се подбуцнати, ама не се толку будали и не пијат нафта па да направат таква пресуда за притвор со образложение поради опасност за повторување на делото а реално делото неможе да се повтори.
За да не ме разбереш погрешно ама се обидов да ти прикажам како може да се гледа проблемот и од друг аспект кој логично би ја објаснил судиската одлука.
А јас пак колку што разбрав, луѓето за тоа земјиште биле до сега веќе два пати обештетувани ( барем адвокатот рече дека и истражниот судија се уверил во тоа со документи ).
Туку, друго ми беше муабетот...Дали Заев сега откако е обвинет за злоупотреба на простор опфатен со денационализација ќе се дрзне да го повтори тоа и да направи уште 8 000 000 евра ? Дај не заебавај...Демек ќе си ја усложнува и така лошата состојба...НОН СЕНС.
BTW, на Заев „случајно„ му беше најавено дека ќе му биде поднесена кривична пријава уште пред изборите, кога, замисли „пак случајно„ на веб страницата на МВР беше лиферувана таа вест, за после тоа биде демек демантирана и повлечена, бидејки била „грешка„...:kesa: Е сега, само дудук покрај таква „пријателска најава„ за кривично гонење, ако вистина го сторил делото не би се ослободил од доказите, не би влијаел на сведоците , не би избегал од земјата, откако нормално би го повторил делото и би се нафатирал уште 8000 000 евра.:toe: И BTW (втора мајка), нели се работи пак за несоборливи докази ? Чуму таков страв ?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Процесот на одумирање на ПРЕДАВНИЧКАТА ПЕТТА колона наречена СКМ-ПДП-СДС е неминовен.
Се работи за една безидејна структура градена на Антимакедонизам во период од 60 години. Менталната матрица на нивните членови и симпатизери е предавничка. Обично се работи за полтрони и подлизурковци, безидејни креатури и квази интелектулаци.
СДС матрицата е широк фронт која ја сочинуваа југо комунисти, типчиња што не сакаа сопствена Македонска држава, немакедонци, цинцари, полициско кодошки структури, квази интелегенција и државна бирократија која немаше визија и која сметаше дека комунистичката партија вечно ќе владее и дека со градењето на култот на личноста на Киро и Бранко ќе направата реинкарнација на толку саканиот Тито и Југославија.

СДС-матрицата нема сенс за Македонија, за историската димензија на делата и за процесите во сегашноста и за судот на историјата, оваа матрица е секогаш во функција на сите Антимакедонски сили само заради свој гол опстанок. Во таа насока матрицата ги продуцира новите кадри во ликот на: Шеќеринска, Макрадули, Кондарко, Шема кои се лика и прилика на полтрони, сервилни лигуши, тужибаби, безидејни луѓе, луѓе без национално достоинство и храброст.

Значи СДСМ никогаш повеќе неможе да се врати затоа што нема што да што да понуди. Нивното гласачко тело полека ама сигурно одумира и изумира (фала му на БОГА) Приказните за капацитетот на Заев се исто така исклучително смешни, не навлегувајќи во смешната фама што се крева околу неговата способност поткрепена со две палми и еден трговски центар. Типчето е без капацитет, погледот му е тупав како и кезот. На смешен начин преку петшестотини партиски активисти на платен список на општината се прави локален култ, со цел сами себе да се убедат, еве не е све толку црно не сме то толку утепени, живи сме го имаме “харизматичниот“ Заев. СМЕШНО. Небаре Струмица ја направил Лондон.

Сум бил повеќе пати во Струмица последнава година, впечатокот ништо поразлично од сите градови во Македонија, трагите од транзицијата на секој чекор. Главната моторна сила земјоделието, све друго класично Македонско сивило. Со оглед дека најголемиот број Македонски градови беа тотоално опустошени од транзиција на КОМУНИСТИТЕ, Струмица на КОМУЊАРИВЕ им делува спектакуларно. Сигурно си ја потхрануваат самодовербата со зборовите: Чекај па и не е толку лошо ева за 18 години направивме 2 фонтани, насадивме 2 палми и направивме трговски центар со приватен капитал (ЗЗ не земал ништо за себе, никаква провизија од фирмата што градела, се чисто не се сомневам).

............
коментар од македонскифронт, кој ми се бендиса на блог кога го читав.
Браво чоек. Да не се повторувам, нешто слично и јас би напишал.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А јас пак колку што разбрав, луѓето за тоа земјиште биле до сега веќе два пати обештетувани ( барем адвокатот рече дека и истражниот судија се уверил во тоа со документи ).
Туку, друго ми беше муабетот...Дали Заев сега откако е обвинет за злоупотреба на простор опфатен со денационализација ќе се дрзне да го повтори тоа и да направи уште 8 000 000 евра ? Дај не заебавај...Демек ќе си ја усложнува и така лошата состојба...НОН СЕНС.
Извини Калипсо не знам за таебе, ама јас ни на моите очи не им верувам, па не да му верувам на некој друга дали ќе направи нешто ако ја има можноста.
Неможеш да знаеп дали Заев ќе го направи тоа дело ако ја има можноста, на гравчиња тоа не се гледа. Освен тоа ти не си заев па да знаеш да ли че го повтори, па дури и да е заев о официјално да кажува дека нем да го повтори тоа не дава никаква гаранција дека тој и дефакто нема да го стори делото.
Обиди се следен пат покритично да гледаш не само на вакви работи кои многу многу не не тангираат лично туку и на многу други работи во животот.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Извини Калипсо не знам за таебе, ама јас ни на моите очи не им верувам, па не да му верувам на некој друга дали ќе направи нешто ако ја има можноста.
Неможеш да знаеп дали Заев ќе го направи тоа дело ако ја има можноста, на гравчиња тоа не се гледа. Освен тоа ти не си заев па да знаеш да ли че го повтори, па дури и да е заев о официјално да кажува дека нем да го повтори тоа не дава никаква гаранција дека тој и дефакто нема да го стори делото.
Обиди се следен пат покритично да гледаш не само на вакви работи кои многу многу не не тангираат лично туку и на многу други работи во животот.
ОК Bacillus gagous,немам јас никакви проблеми со твоето мислење и критичност...Едноставно, мерката притвор се изрекува под сомнение дека сторителот ќе го повтори делото во случаи на убиства, физички напад, терористички акт и слични глупости, а не проневера или перење на пари. Тоа би значело автогол од страна на сторителот или поголема беља за него и нормално поголема казна.:toe:
Можеби поприфатливо ќе звучеше дека му е одредена мерка притвор поради сомнение дека ке избега од државата, што досега можел да го стори едно 100 пати. Тоа ми е поентата.:smir:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Процесот на одумирање на ПРЕДАВНИЧКАТА ПЕТТА колона наречена СКМ-ПДП-СДС е неминовен.
Се работи за една безидејна структура градена на Антимакедонизам во период од 60 години. Менталната матрица на нивните членови и симпатизери е предавничка. Обично се работи за полтрони и подлизурковци, безидејни креатури и квази интелектулаци.
СДС матрицата е широк фронт која ја сочинуваа југо комунисти, типчиња што не сакаа сопствена Македонска држава, немакедонци, цинцари, полициско кодошки структури, квази интелегенција и државна бирократија која немаше визија и која сметаше дека комунистичката партија вечно ќе владее и дека со градењето на култот на личноста на Киро и Бранко ќе направата реинкарнација на толку саканиот Тито и Југославија.

СДС-матрицата нема сенс за Македонија, за историската димензија на делата и за процесите во сегашноста и за судот на историјата, оваа матрица е секогаш во функција на сите Антимакедонски сили само заради свој гол опстанок. Во таа насока матрицата ги продуцира новите кадри во ликот на: Шеќеринска, Макрадули, Кондарко, Шема кои се лика и прилика на полтрони, сервилни лигуши, тужибаби, безидејни луѓе, луѓе без национално достоинство и храброст.

Значи СДСМ никогаш повеќе неможе да се врати затоа што нема што да што да понуди. Нивното гласачко тело полека ама сигурно одумира и изумира (фала му на БОГА) Приказните за капацитетот на Заев се исто така исклучително смешни, не навлегувајќи во смешната фама што се крева околу неговата способност поткрепена со две палми и еден трговски центар. Типчето е без капацитет, погледот му е тупав како и кезот. На смешен начин преку петшестотини партиски активисти на платен список на општината се прави локален култ, со цел сами себе да се убедат, еве не е све толку црно не сме то толку утепени, живи сме го имаме “харизматичниот“ Заев. СМЕШНО. Небаре Струмица ја направил Лондон.

Сум бил повеќе пати во Струмица последнава година, впечатокот ништо поразлично од сите градови во Македонија, трагите од транзицијата на секој чекор. Главната моторна сила земјоделието, све друго класично Македонско сивило. Со оглед дека најголемиот број Македонски градови беа тотоално опустошени од транзиција на КОМУНИСТИТЕ, Струмица на КОМУЊАРИВЕ им делува спектакуларно. Сигурно си ја потхрануваат самодовербата со зборовите: Чекај па и не е толку лошо ева за 18 години направивме 2 фонтани, насадивме 2 палми и направивме трговски центар со приватен капитал (ЗЗ не земал ништо за себе, никаква провизија од фирмата што градела, се чисто не се сомневам).

............
коментар од македонскифронт, кој ми се бендиса на блог кога го читав.
Браво чоек. Да не се повторувам, нешто слично и јас би напишал.

И на Грујо му е јасно дека Заев нема ниту земено пари за тој објект, ниту потрошено пари од буџетот на општината... Направен е објект на локација која што, според кажувањата на Струмичани, била дива депонија и од која што се ширела лоша реа низ целиот град... Од тој објект нема никој зијан... Инвеститорот во ќар, земјоделците кои што ги продаваат своите земјоделски производи во ќар, а најголем ќар се разбира дека имаат граѓаните на Струмица...
Гревот на Заев бил за две работи... Прво е тоа што 'градоначалник на СДСМ направил импозантен објект' (такво нешто е недозволено во “правна држава“), а вториот грев е тоа што на свеченото отворање на објектот лентата ја пресекол Бранко Црвенковски!? Е тука е направена непоправлива штета... Значи, освен Груевски, никој друг не видел зијан од тој објект!

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=13589

Дали со изјавата дека ако сдс се врати во собрание ќе го помилува Заев ,веќе го прогласи виновен за делото кое е обвинет?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Nema vrska deka e vinoven...nikoj ne go proglasil nitu pak dokazal deka e vinoven...ili ova go tvrdis od strogo partiski izvori.
Па пријателе вчера кажувавте дека одбраната го порушила целото обвинение и дека Заев е невин а ако е невин што ќе му е помилување (да те потсетам последни помилувани беа кршач на изборни кутии и Верушевски јуниор).

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Nema vrska deka e vinoven...nikoj ne go proglasil nitu pak dokazal deka e vinoven...ili ova go tvrdis od strogo partiski izvori.

Инаку да те разочарам напад врз сдс не правам од партиски причини туку за лично задоволство.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Бранко не го помилувал, пробал но Заев одбил. Бидејки е сигурен дека без помилување пресудата ке биде во негова полза.:salut:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
НИКОЛА да ме имаш ПОРТОКАЛОВИО МАГЛИЛО ,бил ВО СТРУМИЦА и видел сивило ееееееее ,сивило имаш во главата ,само еден податок во стумица има 64 помали и поголеми фабрики за мебел знаеш колкав беше извозот лани 20 000 возила ,тоа е затоа што Струмичани се вреден и работилив народ плус две граници на само 30 км . ама ај ке разберам за 50 Евра на ден да те плакаат за глупости да пишуваш ок....за да ме разбереш чакам те да дојдеш лакам те сос бујна страс ако не разбираш нека ти превете твојката менторка БОНЕВА ,знаете кои се најопасни дпмне= внуците на првоборците ,јебига навика да се биде на власт ,ги има и такви како тебе внуците на БLАГОЈ ЈАНКОВ МУЧЕТО naroden heroj od nob=СЕГА СЕ ДПМНЕ цицаа од комунизмот сега и од ВРХОВИЗМОТ.....

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Бонева ке биде градоначалник на Струмица 2095:toe:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Фотографија од масовните блокади на Струмичани , како знак на протест заради апсењето на ЗЗ:

Секоја чест , го блокирале пато , масовно за цело село :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom