2100 евра за вода!

Член од
18 мај 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Почитувани!
Прв пат сум на форумов, и ве молам за правна помош. Имено мојот проблем се состои во следново:
Јавното комунално претпријатие во мојот град ме должи со неверојатни 130000 денари за неплатени комуналии и вода!!!. За обично четиричлено семејство.
ЈКП поднело тужба, судот ја усвоил, се јавија и извршителите, добив опомена за извршување. Знам на која финта ме изиграле. Според член 376 од Законот за облигациони односи. Имено минатата година морав да вадам документи за приватизација на земјиште, кои општината не ги даваше без потврда од ЈКП за подмирени давачки. Ми направија договор за отплата на рати, Јас го потпишав и со тоа сум го прекинал застарувањето. Не сум знаел, никој не ми обрнал внимание, а чесно ќе беше да ми укажеа на тоа, бидејќи Јас тогаш уплатив и околу 200Евра со што да беа поштени во ЈКП би можеле да ме ослободат од целиот долг, бидејќи според членот 367 од Законот за облигациони односи долгот застарува за една година.
Сега не знам што да правам, па Ве молам за помош.
Однапред Ви благодарам

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас неможам да ти помогнам никако, само да те искарам зошто потпишуваш пред да прочиташ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Колку време не си платил вода? Како се собрале 130.000 денари неподмирен долг?

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
абе има и тука во велес некој шо се фалат,дека не плаќале за вода па сеа цацко им е крив :tapp:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Колку време не си платил вода? Како се собрале 130.000 денари неподмирен долг?
Е тоа да видиш... само ќе го прашував дотичниов... немој сега да рече пукната цевка :)

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
по се изгледа нее пукната цефка туку е долг собиран со години,чим вели застарува за една година епа бате гледаш не застарувало тиси идел на финта ама они имале појака финта од тебе јебига

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Не си единствен бе али чаре незнам

Член од
29 јули 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
чарето е да си ги подмириш долговите

ке треба да си плаќаш се на време и нема да имаш вакви проблеми

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
A sto ako ne go plati toj dolg i prodolzi da si gi plaka samo novite smetki ?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ама ти е фин текстов, како да ти најдеме чаре за твоето обично четиричлено семејство со неверојатен долг.
Како што се правиш така фин и паметен, така ќе си земеш и ќе си ги уплатиш сметките.
Ако можат другите да плаќаат ќе можеш и ти, а не да се надмудруваш.
Речиси секое обично четиричлено семејство може да си дозволи да си ги исплати барем сметките за вода.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ne vi e sram ..namesto da mu pomognete na covekot koj e ocigledno zrtva na manipulacija i teska birokratija vie go napagate zatoa sto navreme ne si gi plakal smetkite

kaj otide covekot i ljubovta?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Ако знае некој да помогне со човекот што напишал нека напише а не ми пишувате глупости...за се и сешто :uvo:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Potpolno se slagam so Igor i firewall deka treba nekoj da pomogne a ne odma da se osuduva covekot.Mozebi toj i ne ja potrosil taa voda ili pak e izmanipuliran,mozebi ja kupil taa kuka i mora da se podmirat predhodnite troskovi za da bi mozel toj potoa normalno da si gi plaka smetkite zosto odma osuduvate.Jas imav prijatelka koja ziveese vo kuka so poveke familii i sakase da se odvoi i posebno da si plaka za voda no bidejki imase ogromna smetka zaostanata od porano nikako zenata nemozese da najde nacin da se normalizira ovaa situacija bidejki nekoj morase da go plati toj dolg koj taa ne go bese napravila i se vlecese rabotata so godini taka.Sega e vo stranstvo pa ne znam kako zavrsi celata taa rabota.Posledno sto znam bese deka i dadoa opcija na rati da go isplati dolgot, no vo nikoj slucaj ne ti prostuvaat i da ostane toa neplateno.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Сеа шо ке пишам е глупа али ај..Можно е некој некогаш коа не е дома да си направи една дупка да си ја поврзе со твојата цевка и да си троши на твоја сметка

Kajgana Shop

На врв Bottom