ZAKLETVA PRED ZEMJINATA TOPKA I PRED USTAVOT NA NOVATA ERA Vo imeto na poznatata i nepoznatata prirodna i vselenska materija shto mi ovozmozila da izbijam na povrshinata na zemjinata topka kako sovrsheno zivo sushtestvo CHOVEK , jas sum gord bidejki sum so um i razum da zastanam pred sekoj ziv organizam shto me opkruzuva i neshto da znacham za nego.Da se zblizime,pomirime so gest,krik,zdiv,pot i pogled da se predupreduvame pa i fizichki da se borime bidejki sme povrzani i imame neshto ili del vzaemna materija.Da vrsham presmetki so zapisi i skici,da pronajdam alat i da go iskazam toa so jasen govor da peam se smeam i da se raduvam na svojot i drugiot rod. Planeto zemjo - so so tvojata prirodna mok si mi ovozmozila da opstojam nudejki mi se shto mie potrebno no jas kako CHOVEK vo ime na chovekoviot rod mislejki deka pre mnogu si mi dala pa ponekogash si zemam za pravo i da ti pogresham neguvajki go svojot lichen interes.No istiot uvide od minatoto deka ne moze protiv tebe ili protiv tvoite zakoni da se bori i da gi sovlada bidejki ti bez milosno so tvoite zabi go sledish nasekade go predupreduvash a potoa go kaznuvashili mu vozvrakash za napravenoto zlo. No vetuvam vo ime na chovekoviot rod deka ke ti se poklonam bidejki si nasha rodilka i na zloto shto ti go nanesuvame pak ni davash opstanok no vo druga forma.So toa dojde denot da se svrtime prema tebe i da prochitame shto vsushnost barash ti od nas za vozvrat na darot shto si ni go podarila.Kako naj prvo ne dozvoluvash da se odvoime od tebe tuku vo sekoj moment ne stavash vo svoite pregratki i ne miluvash so obrosuvanje kako i drugata materija shto e so tebe.Se obiduvash i uspevash na sekoj mozen nachin da mu vmetnesh technost na sekoe zivo sushtestvo shto si go sozdala i mu odreduvash vreme traenje vo sakanata materija i vmetnuvash technost na sekoja tvrda materija i so toa ja budish i predupreduvash da bide vnimatelna i da go pruza potrebnoto.Gledame i se chudime na tvojata mok i sila.Ne si davash za pravo da go zabrzash dvizenjeto ni od veterot i drugite razno razni pritisoci i da ne go narushish zivotot na nikogo.Po nekogash znaesh da go smenish oblikot i formata no potrebniot bagaz si go nosish i nikogo ne ostavash.Ne ja ispushtash tvojata cela technost vo ist moment tuku toa si go odredila tokmu zaradi nas so drugite tuku toa go dozvoluvash so povrshinsko i podzemno dvizenje na istata i toa mnogu precizno.Izbegnuvash i od visina da ni nanesesh zlo so tvojata technost tuku ja razdvojuvash vo vid na kapki so orosuvanje a ne so techenje.Mozeme da se chudime i da recheme FALA . Mnogu strogo vodish smetka i na potrebnata vlaznost od technost ili formirash zashtiten zid so shtit,poftorno ti FALA. Znachi so zidot i shtitot se chuvash da ne se udrish vo druga planeta ili go pogreshish patot ,poftorno ti FALA . So pomosh na technosta ne sakash da se dvizish na poveke oski [chudno no priznavam i poftorno ti FALA ili golema pochit prema tebe.] A jas kako chovek so tie pa i drugi tvoi sposobnosti mozam da podvlecham deka si TURBINA ZA DVIZENJE TA TECHNOSTI I PREDMETI - PERPETUUMMOBILE. Pa zatoa jas kako chovek bidejki od tvoja strana sum sozdaden kako golo zivo sushtestvo i mi e potrebna dopolnitelna potrebna Energija za mojot opstanok , ke si dozvolam i ke mi dozvolish tvojot nachin na dvizenje so tvojata gotova prirodna materija [drvo,technost i so druga kombinirana materija] da sostavam Turbina na po mala oska no so tvoj zakon a da mi sluzi za proizvodstvo na sekakov vid potrebna Energija.A so istata ke go spasam i drugiot vozdushen svet i ke mu davam pomosh za negoviot opstanok za da vzaemno da go prodolzat zivotot so vodeniot svet i na tebe planeto zemjo ke ti pomagam ili so istata Turbina ke sostavam zid so shtit i ke go branam i chuvam PRIRODNIOT USTAV NA NOVATA ERA. Zakoni shto nie gi shtitime so so broenje i zapishuvanje.I drugite novi ponatamoshni otkritija od nasha strana a vazni za tebe zemjo ke gi stavam pod reden broj vo ustavot i ke nastojuvam tvoite zakoni da ne gi prekrshuvame i povreduvame bidejki ti toa go sasluzuvash. OVOJ TEKST E REGISTRIRAN SO UVERENIE NA AVTORSKO DELO OD 03 - 03 - 2004GODINA ZAEDNO SO SODRZINATA NA USTAVOT NA NOVATA ERE KOJ SE VIKA CHOVEK- BALANSER NA VOZDUSHNIOT I VODENIOT SVET Neka ni bide za mnogu godini ili vechen VOJO USHEVSKI