21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Докажано е дека таа планете не постои..:toe:И незнам зошто сте запнале толки со таа планета..Ако постоеше до сега немаше да биде откриена??
Докажано?
хм ...

изгледај внимателно ... па после размисли убаво ..
колку сме тоа ние безначајни у целиот простор наречен универзум ...

планетата нибиру се претпоставува и дека не е планета ... дека е Огромен облак/јато од астероиди. Како и да е .. постојат повеќе теории ... но каде има чад има и оган ... па ќе видиме :toe:

за нас 2000години се долг период .. многу долг .... за универзумот 2000г се можеби 2секунди ... се е релативно ...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
2012...Игорче ке коментира европско во фудбал на Сител!:wink:

Шала на страна,досега колку пати сте слушале вакви приказни,за крај на светот,за покачување на морското ниво,трета свеска војна и што уште не...

Зар уште верувате?:nenene:

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Нема ништо да се случи у 2012. И за 2000 имаше мал милион предвидувања па ништо не се случи. Проблемот е што сега сето тоа се многу повеќе актуелизира. Пред 10 години интернетот не беше толку актуелен колку што е денеска па затоа сите тие предвидувања за апокалипсата не беа толку актуелизирани.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Нема ништо да се случи у 2012. И за 2000 имаше мал милион предвидувања па ништо не се случи. Проблемот е што сега сето тоа се многу повеќе актуелизира. Пред 10 години интернетот не беше толку актуелен колку што е денеска па затоа сите тие предвидувања за апокалипсата не беа толку актуелизирани.
Еве секој ден сме се поблиску .. ќе видиме ..крајот ќе каже .. 2000 не се споредува со 2012 ..за 2000 немаше никакви докази .. додека за 2012 има мал милион ..али има уште 3 години до тогаш =) .. прво да го изгледаме филмот 2012

Член од
27 септември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
9
Јас искрено не верувам мислам дека е само уште едно пропаднато претскажување

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Еве секој ден сме се поблиску .. ќе видиме ..крајот ќе каже .. 2000 не се споредува со 2012 ..за 2000 немаше никакви докази .. додека за 2012 има мал милион ..али има уште 3 години до тогаш =) .. прво да го изгледаме филмот 2012
kako mal babami mi velese deka nostradamus predvidel deka vo 19 i nekoja sto ne kazal koja ke bide kraj, potoa se veruvase deka pocetokot na noviot milenium ke bide kraj na svetot, no zaludno , pa sega 2012, pa posle koj znae koj ,no kako i da e , nikoj od nas ne znae sto ke se sluci togas, mozi ke bide nesto , no mozi zemjata ke opstoi pak , pa ke vidimee togas

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
kako mal babami mi velese deka nostradamus predvidel deka vo 19 i nekoja sto ne kazal koja ke bide kraj, potoa se veruvase deka pocetokot na noviot milenium ke bide kraj na svetot, no zaludno , pa sega 2012, pa posle koj znae koj ,no kako i da e , nikoj od nas ne znae sto ke se sluci togas, mozi ke bide nesto , no mozi zemjata ke opstoi pak , pa ke vidimee togas

кога не читате и не истражувате сами тоа ви е .. 2012 не се споредува со другите датуми .. и имаш многу страници да разгледаш барем за ова тука на форумов ..почни од страна бр.1

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
можи ја љуфнаФ темата
поз од каролина гоцева
од нас зависи !!! :helou:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
јас си мислам ако веќе нешто ќе се случи на 21 12 2012 дека ќе се случи во мексико или каде беа таму некаде маите тие колку што знам го знаеле светот само тој таму што е логично и крај на нивниот односно тој свет таму во средна и јужна америка :toe:

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75

Прво за филмот...неверојатен е...прекрасен...едвај чекам да излезе...

а за 2012.....синоќа разговарав со еден човек така за таа тема.......нели маите имаат 365 денови во годината......ама само 365..они немаат преку 4години 1 ден повеке.....според нивната пресметка...рачунајте колку денови фалат на секои 4 години...од маите до 21.12.2012...

како и да е...сигурно се промашува со неколку години...така...нема шанси да е 2012.....

ако планетата нибиру беше толку близу до нас....на само 3 години........како тогаш не можеме да ја видиме? не можат да ја видат ни научниците? истражувачите...НАСА??

сигурно не е тоа ...оп троп планета помеѓу земјата и сонцето......

јас уште стојам зад тоа дека ке се случи нешто...само ШТО...останува да чекаме и да видиме..

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
ако планетата нибиру беше толку близу до нас....на само 3 години........како тогаш не можеме да ја видиме? не можат да ја видат ни научниците? истражувачите...НАСА??

сигурно не е тоа ...оп троп планета помеѓу земјата и сонцето......
Поради ова не верувам за 2012, постојат и шпекулации дека сето тоа многу вешто се крие од страна на НАСА, но сепак тоа ми е невозможно исто како и тоа дека 2012 година ќе и биде последна година на планетата земја.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Докажано?
хм ...

изгледај внимателно ... па после размисли убаво ..
колку сме тоа ние безначајни у целиот простор наречен универзум ...

планетата нибиру се претпоставува и дека не е планета ... дека е Огромен облак/јато од астероиди. Како и да е .. постојат повеќе теории ... но каде има чад има и оган ... па ќе видиме :toe:

за нас 2000години се долг период .. многу долг .... за универзумот 2000г се можеби 2секунди ... се е релативно ...

Имаше една теорија дека вонземјани односно Анунаки дошле од таа планета ја населиле нашата земја , и дале знаење на лугето, е сега како што викаш таа планета и воопшто не е планета и затоа јас не верувам во таа работа односно еднаш викаат дека е планета сега излегува дека е облак:toe:..И ако ни се заканува некаква катастрофа од тој непознат облак ќе имаше милион емисии, на вестите само тоа ќе се збореше..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Имаше една теорија дека вонземјани односно Анунаки дошле од таа планета ја населиле нашата земја , и дале знаење на лугето, е сега како што викаш таа планета и воопшто не е планета и затоа јас не верувам во таа работа односно еднаш викаат дека е планета сега излегува дека е облак:toe:..И ако ни се заканува некаква катастрофа од тој непознат облак ќе имаше милион емисии, на вестите само тоа ќе се збореше..
јас не сум пишал никаде дека ја застапувам теоријата со Нибиру ... :toe:

сакам само да ти кажам дека ако нешто е необјасниво/несфатливо за тебе не значи и дека непостои и дека не е можно ... :toe:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
јас не сум пишал никаде дека ја застапувам теоријата со Нибиру ... :toe:

сакам само да ти кажам дека ако нешто е необјасниво/несфатливо за тебе не значи и дека непостои и дека не е можно ... :toe:

Па едни велат дека е планета други дека е облак , нека се одлучат што е оти времето не гази 2012 е на прагот..

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Па едни велат дека е планета други дека е облак , нека се одлучат што е оти времето не гази 2012 е на прагот..
шо си се фанал за нибиру ... тоа е само ЕДНА од повеќето теории :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom