21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Јас за Нибиру имам слушнато дека тоа е згаснета ѕвезда џуџе која што има орбита различна од онаа на Земјата и дека на секои 1000 години таа поминува блиску до Сонцето и дека во 2012 год. кога ке помине покрај Сонцето ќе предизвика некаква електромагнетна реакција со Сонцето (бидејќи ќе бидат преблиску) и дека со тоа, Земјата и останатите планети ќе бидат изложени од оваа зрачење на Сонцето и ќе предизвика смрт на 2/3 од популацијата на Земјата. Исто така некои сметат дека со поминувањето на Нибиру покрај Сонцето ние од Земјата ќе гледаме на небото 2 Сонциња.

Е тоа е тоа сега на вас останува дали да се верува или не!

Ај ем блајнд нат Деатх! =D
Гледајте го видево на линков а патем и текстот прочитајте го:

http://www.ufo-blogger.com/2009/07/physicist-nassim-harameinnibiru-has.html
Еве доказ дека планетата поминала. Ако не планетата тогаш нешто огромно исто како Нибиру и не се случило ништо и чудо е што сме тука и се убедуваме за крај на светот !

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Јас за Нибиру имам слушнато дека тоа е згаснета ѕвезда џуџе која што има орбита различна од онаа на Земјата и дека на секои 1000 години таа поминува блиску до Сонцето и дека во 2012 год. кога ке помине покрај Сонцето ќе предизвика некаква електромагнетна реакција со Сонцето (бидејќи ќе бидат преблиску) и дека со тоа, Земјата и останатите планети ќе бидат изложени од оваа зрачење на Сонцето и ќе предизвика смрт на 2/3 од популацијата на Земјата. Исто така некои сметат дека со поминувањето на Нибиру покрај Сонцето ние од Земјата ќе гледаме на небото 2 Сонциња.

Е тоа е тоа сега на вас останува дали да се верува или не!

Ај ем блајнд нат Деатх! =D
Jaс повеќе би поверувал во ова!

А за тоа планети, па зрачење, мислам дека овие главниве фаци го тупат, за пред тие што ќе преживеат да се оправдаат, да покажат дека било некој природен феномен!

B

BELIEVE ME

Гостин
Интернет технологијата “веб – бот“ предвидува крај на светот во 2012 година
26 септември, (Нетпрес) - Интернет технологијата “веб-бот“ го потврдила апокалиптичното предвидување на древните Маи дека крајот на светот ќе се одигра на 21 декември 2012 година.

Како што пишува “Телеграф“, следбениците на теориите на заговор тврдат дека со оваа технологија прецизно биле терористичките напади во Њујорк на 11 септември и цунамито во Индонезија во 2004 година. Тие сега најавуваат дека на 21 декември 2012 година Земјата ќе ја погоди некој вид на катаклизма.

“Веб – бот“ е лансиран на крајот на минатиот век за предвидување на берзите. Но, неговите корисници во 2001 години откриле дека истиот може еднакво точно да ги предвиди и важните настани на нашата планета. Програмата ги одбележува релевантните страници на интернет, ги забележува клучните зборови и ги испитува текстовите поврзани со нив. Со ова се дава увид во колективното знаење на човештвото.

Џорџ Ур, еден од иницијаторите на проектот за предвидување на иднината на Земјата, тврди дека оваа технологија може да ги предвиди природните катастрофи. Неговото последно предвидување е дека на 21 декември 2012 година ќе има крај на светот, можно со замена на поларитетот на земјените магнетните полиња.

Ваква ситуација е забележана и кај древните Маи, ја има и во дел од Новиот завет и во кинеската “Книга на промени“.

Колку повеќе луѓето објавуваат податоци за тоа што ќе се случи за неколку години, толку “ веб – бот“ ќе собере повеќе податоци. Кога станува збор за смена на поларитетите, таа е базирана на научна теорија која укажува дека земјените поларитети се менуваат на секои неколку стотици илјади години. Моментално оваа теорија не е во согласност со предвидувања на интернет технологијата, која го одредува точниот датум. Најпрецизните процени укажуваат дека за секоја промена треба околу 5.000 година.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Е добро де што се нервираш.

За првиот пасус - леле бре дете, јас реков дека е факт тоа што има нешто чудно за 2012. Ама како го поврзуваш ти преминот во Водолија со крајот на светот?

Како да не. За твоја информација, знам доволно за Маите. Па и Египќаните биле многу напредни, па кај нив нема ништо за 2012. Мислам :). Знам и за Нострадамус, ја имам прочитано книгата за него, ама не верувам ни во него. И не ми збори дека не сум компетентна на темава, сус.

lol ни на крај памет не ми паѓа да се нервирам со тебе хахаха.
Само те запознавам со нешто за шо мислам дека ти везе немаш од тоа.
И КОГА ТИ РЕКОВ ДЕКА ЌЕ БИДИ КРАЈ НА СВЕТОТ ??? Препочитај ги постовите никогаш тоа го немам напишано јас, и Во Никој Случај преминот во водолија и никогаш не го поврзав со крај на светот lol
А ако веќе кажуваш дека знаеш за Маите како можеш да речиш дека им се здосадило да го пишуваат календарот? (на пример како ти што наведе ) како можиш да речиш дека тоа било САМО Случајност ?????

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
lol ни на крај памет не ми паѓа да се нервирам со тебе хахаха.
Само те запознавам со нешто за шо мислам дека ти везе немаш од тоа.
И КОГА ТИ РЕКОВ ДЕКА ЌЕ БИДИ КРАЈ НА СВЕТОТ ??? Препочитај ги постовите никогаш тоа го немам напишано јас, и Во Никој Случај преминот во водолија и никогаш не го поврзав со крај на светот lol
А ако веќе кажуваш дека знаеш за Маите како можеш да речиш дека им се здосадило да го пишуваат календарот? (на пример како ти што наведе ) како можиш да речиш дека тоа било САМО Случајност ?????
Eпа јас правам муабет за крајот на светот. А ти ако не правиш муабет за тоа не гледам причина за ме цитираш. И веќе два пати ти реков дека се согласувам со тебе дека има нешто чудно со 2012 година, па што се буниш тогаш? Само не верувам дека тоа чудно нешто е крајот на светот.
Леле закон си, ми иде зеленко да ти дадам.
Имам јас веза за оваа тема, имам читано литература, имам читано на интернет, и уште стојам зад мојот став дека им се здосадило. А тебе не сум ти дала право да ме "запознаваш" со овие работи, од едноставна причина што не ми треба запознавање, а најмалку од некој како тебе. No hard feelings.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
прекинете со изразување на симпатии и љубов бе :icon_lol: - назад на темата.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
да разграничиме крај на светот ... (дали ќе ка снема Земјата како планета? ќе се уништи, дали се мисли на уништување на цивилизацијата?)
да занемариме 2012 .... поради грешка у сметање на календарот на Маите .. поради грешно декодирање .. поради поместување на времето итн ... не е битно ..

но што може да се очекува е следново ... можеби во 2012 можебо во 2013 можеби во 2020 ....

може да се очекува престанок на постоење на светов таков каков што го знаеме ... редукција на населението можеби и повеќе од 2/3, враќање во Дарк ејџ ... со што ќе се заокружи циклусот на постоење на цивилизацијата каква ние ја знаеме и почеток на нова доба .. да се надеваме на подобро :toe:
тие што ќе останат ќе бидат оние НОВИ „масони“, „илуминати“, комитети бла бла во иднина ... тие ќе бидат оние кои ќе ги удрат темелите на новата цивилизација, и новиот почеток .... да се надеваме дека тие нема да бидат како денешниве (кои кријат многу работи од обичниот народ, го сметаат за заморче на кое вршат експерименти и го користат за лично богатење и го величат материјалното - живееме во Material world нели :)) ...

само да напоменам .. според некои кинески религии (не ми текнуе атм која беше) веруваат дека ние сме 4та цивилизација на планетата Земја која започнува од почеток ....

се е циклуси, периоди, фреквенции :toe:
се има почеток и крај во бесконечност (од наша гледна точка) :smir:

Срничка

just a simple girl
Член од
12 јуни 2007
Мислења
63
Поени од реакции
2
А бе луге каков крај на светот?јас треба бебенце да родам за еден месец и не се слагам со никаков крај на светов.каква 2012 ај еве ја кај е. А да не сакале маите да кажат дека во 2012 ќе се случи нешто убаво зошто пак да е крај на светов

S

smart ass

Гостин
А бе луге каков крај на светот?јас треба бебенце да родам за еден месец и не се слагам со никаков крај на светов.каква 2012 ај еве ја кај е. А да не сакале маите да кажат дека во 2012 ќе се случи нешто убаво зошто пак да е крај на светов

немај мака..

јас знам случај каде жена му исто така плачеше пред моите тоа пред 2000 та па ништо не се случи....така и сега

немај мака :toe:

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Sepak, nema kraj na svetot... nekoj sepak ne cuva ... samo koj li ke ne docuva od samite sebe ...

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ги знае ли некој показателите за 2000 ?
За 2012 знаеме, за 2000 ?

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Ги знае ли некој показателите за 2000 ?
За 2012 знаеме, за 2000 ?
Еве ти ги сите 32 пропаднати предвидувања за 2000-та година :)

http://www.religioustolerance.org/end_wrl10.htm

Факт е дека нешто ке се случи во 2012.....што ке се случи..треба да чекаме и да видиме...може случајност е она со нивото на морето во 2012...дека ке се качи за 3-5м.......мн.работи се (можеби) сосема случајни..но ни става во глава дека стварно нешто ке се случи.........планетата Нибиру (X-Planet) поминува на секои 3600 години....планетата мине низ нашиот соларен систем во 2012.....не пишува во декември.....незнам ја мислам дека ке има нешто во таа година.....само што ке биде....тоа ке видиме :)

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
crop circles documentary, flashforward, Lost se trite obidi na filmskata produkcija da ni stavi do znaenje deka slednata faza na evolucijata e razbiranje na vremeto kako i time travel, koj saka neka veruva koj saka neka ne veruva =] no poznat e so slucajot za maite koi se zanimavale so problematikata na " vremeto " i koi se smeta deka preminale vo sledna faza koja e nerazbirliva i misterija za nasite setila =[
veruvam deka klucot lezi vo poimite : time travel i destiny.
pa na kraj ke pocekame i Ќе видимe =]

F

FallenHypaspist

Гостин
да разграничиме крај на светот ... (дали ќе ка снема Земјата како планета? ќе се уништи, дали се мисли на уништување на цивилизацијата?)
да занемариме 2012 .... поради грешка у сметање на календарот на Маите .. поради грешно декодирање .. поради поместување на времето итн ... не е битно ..

но што може да се очекува е следново ... можеби во 2012 можебо во 2013 можеби во 2020 ....

може да се очекува престанок на постоење на светов таков каков што го знаеме ... редукција на населението можеби и повеќе од 2/3, враќање во Дарк ејџ ... со што ќе се заокружи циклусот на постоење на цивилизацијата каква ние ја знаеме и почеток на нова доба .. да се надеваме на подобро :toe:
тие што ќе останат ќе бидат оние НОВИ „масони“, „илуминати“, комитети бла бла во иднина ... тие ќе бидат оние кои ќе ги удрат темелите на новата цивилизација, и новиот почеток .... да се надеваме дека тие нема да бидат како денешниве (кои кријат многу работи од обичниот народ, го сметаат за заморче на кое вршат експерименти и го користат за лично богатење и го величат материјалното - живееме во Material world нели :)) ...

само да напоменам .. според некои кинески религии (не ми текнуе атм која беше) веруваат дека ние сме 4та цивилизација на планетата Земја која започнува од почеток ....

се е циклуси, периоди, фреквенции :toe:
се има почеток и крај во бесконечност (од наша гледна точка) :smir:
Хм...изгледа така и кј Маите...
Според нивниот календар Замјата била уништувана и обновувана 4 пати од страна на 4те елементи те: вода,оган,земја,воздух, а за 5тиот и последниот не се спомнува никакво уништување, не знам што прават празни филмчиња околу тоа -_- мене повеќе ми личи на револуција во духовниот развиток бидејќи според нив 5тиот елемент е ''етерот'':smir:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.694
Поени од реакции
22.620
Еве ти ги сите 32 пропаднати предвидувања за 2000-та година :)

http://www.religioustolerance.org/end_wrl10.htm

Факт е дека нешто ке се случи во 2012.....што ке се случи..треба да чекаме и да видиме...може случајност е она со нивото на морето во 2012...дека ке се качи за 3-5м.......мн.работи се (можеби) сосема случајни..но ни става во глава дека стварно нешто ке се случи.........планетата Нибиру (X-Planet) поминува на секои 3600 години....планетата мине низ нашиот соларен систем во 2012.....не пишува во декември.....незнам ја мислам дека ке има нешто во таа година.....само што ке биде....тоа ке видиме :)

Докажано е дека таа планете не постои..:toe:И незнам зошто сте запнале толки со таа планета..Ако постоеше до сега немаше да биде откриена??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom